به گزارش روابط عمومی و مرکز اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، حمید خدا پناهی با بیان این مطلب گفت: حمام عدل، بنایی آجري و سنگی با پلان مستطیلی شکل به طول 30 متر، عرض 18 متر و ارتفاع 4 متر ساخته شده است که در وسط فضاي داخلی آن حوض هشت ضلعی قرار دارد.
وی اضافه کرد: این حمام قاجاری داراي گرمخانه، سالن عمومی، شش باب گرمابه خصوصی با طاق هایی مجزا و سه آب انبار سر، گرم و ولرم واقع در انتهاي گرمخانه است که توسط تنپوش هاي سفالی از محوطه حمام عبور داده شده است.
خداپناهی از جمله آسیب شناسی های انجام شده برای بنا، به حبس رطوبت موجود در بنا و افزایش تخریب و فرسودگی مصالح در اثر اجراي کاشیکاري های نامناسب، به هم خوردن اصالت پلان بنا در اثر اجراي الحاقات و اتاق هاي دوش، عدم بام سازي مناسب و وجود رطوبت نزولی و صعودي اشاره کرد.
وی اظهار داشت: بر اساس آسیب شناسی های انجام شده، پاک سازی اثر از الحاقات انجام شده و اجرای اندود و پوشش مناسب برای دیواره ها، اجرای بام سازی مناسب به روش سنتی و اجرای اندود مناسب برای جداره ها، کنترل رطوبت و جمع کردن مصالح فرسوده و استفاده از مصالح سالم و همگون با بنا و تعیین عرصه و حریم برای این بنای تاریخی پیش بینی شده است.
این مقام مسئول نخستین گام مرمت این بنا را پاکسازي کارگاه مرمت از نخاله ها، مواد و مصالح آسیب دیده و تخلیه بنا از لوازم انبار شده عنوان کرد و بیان داشت: در مرحله دوم، مرمت استحفاظی شامل شمع بندي و استحکام بخشی موقت بنا انجام خواهد شد.
وی مرحله سوم مرمت را دفع رطوبت از بنا و احیا و ترمیم تمامی سقف هاي فرو ریخته، شیب بندي و عایق مناسب در بام ها و تعبیه و نصب مناسب ناودان برشمرد.
معاون میراث فرهنگی استان اردبیل با بیان اینکه کاربری مجموعه تفریحی_درمانی آبی برای این حمام قاجاری پیشنهاد شده است که از نظر فرم و فضا همخوانی بیشتري با گذشته اثر دارد، تصریح کرد: با دادن کاربری متناسب به بنا می توان از متروکه ماندن این بنای تاریخی جلوگیری کرد.
انتهای پیام/