به گزارش روابط عمومي اين اداره كل «رجب علي لباف خانيكي» با بيان اين مطلب افزود: با توجه به اينكه مشهد از جمله شهرهايي است كه ساخت و سازهاي آن روي بقاياي قديمي تر از زمان كنوني قرار گرفته اخيرا در حفاري ميدان ده دي به سازه معماري كه داراي ديوارهاي ضخيم با مصالح مرغوب بود رسيديم كه در نوع خود عارضه معماري مهمي بود و پس از بررسي بيشتر سازه اي طويل در دو طرف آن كشف شد.
وي اظهار داشت : شاخه انشعابي تونل با حدود طول 40 و عرض 3 متر و ارتفاع 3 متر است كه چيدمان آجر و سقف هلالي آن داراي آجرهاي مرغوب و بند كشي است و يكي از نكات قابل توجه تعبيه كردن سنگ هاي قبر دوران صفويه در نماي ديوارها جهت تزئيين اين سازه مي باشد كه همه گوياي اين است كه اين سازه محل عبور مردم بوده است و تلاش هاي زيادي جهت زيبايي آن صورت گرفته است .
لباف افزود: درمجاورت آن نيز آبراه كول گذاري مشاهده شده كه احتمالا بقاياي يكي از قنات هاي جاري در مشهد است و قدمت آن به مراتب بيش از اين سازه معماري برآورد مي شود.
وي در خصوص كاربري اين سازه تصريح كرد : به نظر مي رسد اين سازه احتمالا در گذشته به عنوان يك معبر زير زميني مخفي استفاده مي شده و يا پناهگاهي مربوط به جنگ جهاني بوده است .
لباف خانيكي افزود: اين سازه كمتر از100 سال پيش احداث شده و به نظر مي رسد در 60 تا 80 سال اخير نيز كه براي اولين بار از تير آهن و سيمان در ساختمان سازي استفاده مي شد دخل و تصرفاني در آن انجام شده باشد .
وي خاطر نشان كرد: با توجه به معماري قابل توجهي كه اين سازه دارد ميتوان با استحكام بخشي آن به عنوان يك جاذبه گردشگري در معرض ديد قرار گيرد كه اين امر قطعا مستلزم هماهنگي دستگاه هايي همچون استانداري ، شهر داري ، شوراي شهرو نيروي انتظامي است.
مدير كل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي همچنين در خصوص آب انبار كشف شده در ايستگاه سراب اظهار داشت : عمليات استحكام بخشي اين بنا و پوشش آن صورت گرفته است و در حال حاضر به دنبال راهكارهايي جهت ايجاد معبري براي بازديد عموم از اين مكان هستيم .
/108
انتهای پیام/