به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در حال حاضر هفت کشور ایران، هند، پاکستان، ترکیه، ازبکستان، آذربایجان و قرقیزستان کشورهای حوزه نوروز و عضو این پرونده جهانی هستند که بعد از سه روز کار کارشناسی در تهران با حضور نمایندگان تمام اعضاء، متن نهایی شده این پرونده برای عضویت سه کشور افغانستان، تاجیکستان و قزاقستان امضاء و به برای بررسی توسط یونسکو در سال 2014 به این سازمان علمی – فرهنگی ارسال خواهد شد.
در مراسم امضاء سند نهایی این پرونده که در هتل لاله تهران و با حضور مدیران ارشد سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد نمایندگان کشورهای مختلف ازعلاقه مندی خود به نوروز و فرهنگ و سنت زیبای آن گفتند.
نمایندگان کشورهای عضو در مراسم امضاء متن نهایی پرونده نوروز با ابراز خرسندی از تهیه این سند و ثبت آن در فهرست جهانی یونسکو از ایران برای پیش قدم شدن در تهیه این پرونده و معرفی آئین زیبا و سنت ماندگار نورز قدردانی کردند.
نوروز عید اعتدال
در این مراسم «علیرضا تابش» مشاور رئیس سازمان و مدیر کل حوزه ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با قدردانی از تلاش های صورت گرفته برای تهیه متن نهایی پرونده نوروز گفت: نیاکان ما روز اول فروردین را که روز اعتدال است به عنوان آغاز سال نو انتخاب کردند که نشان دهنده روحیه صلح طلبی و بشر دوستانه آن هاست.
وی با بیان اینکه در جهان خسته از جنگ و نبرد نیازمند صلح، آرامش و اعتدال هستیم اضافه کرد: نوروز می تواند گسترش دهنده فرهنگ صلح و دوستی در دنیا باشد.
تابش اظهارداشت: روز اول فروردین نماد اعتدال است و انتخاب این روز به عنوان آغاز سال جدید خورشیدی نشان دهنده اعتقاد نیاکان ما به اعتدال، صلح و دوستی است که این آئین و سنت نیکو نسل به نسل منتقل شده است.
مدیر کل حوزه ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه به نمایندگی از محمد علی نجفی در این مراسم حضور یافته است با ابلاغ سلام گرم دکتر نجفی به نمایندگان کشورهای حوزه نوروز اضافه کرد: گزارش این نشست سه روزه در جلسه شورای معاونین سازمان ارائه شد که این گزارش مورد رضایت و خرسندی معاون رئیس جمهور قرار گرفت و وی خواستار ارسال این پرونده به یونسکو شد.
تابش در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان این که گسترش آئین نوروز می تواند به تقویت صلح و آرامش در دنیا کمک کند یادآور شد: همه باید تلاش کنیم تا آئین ارزشمند نوروز به سرتاسر دنیا منتقل شود و تمامی کشورهای دنیا با فرهنگ، تاریخ و تمدن ایران زمین آشنا شوند.
در این نشست هم چنین نمایندگان کشورهای حوزه نوروز به بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات خود در باره نوروز و پرونده چند ملیتی نوروز پرداختند.
نماینده قزاقستان در این نشت با بیان اینکه شیفته و مجذوب جاذبه های تاریخی و فرهنگی ایران شدم گفت: برای من سفر به ایران همراه با خاطرات بسیار خوبی بوده است و مطمئن هستم این خاطرات زیبا تا پایان عمر از یادم نخواهد رفت.
وی گفت:در بازدید از کاخ گلستان شیفته معماری و جاذبه های فرهنگی این کاخ شدم و دوست دارم تا بار دیگر در سفر به ایران از دیگر جاذبه های فرهنگی و تاریخی ایران بازدید کنم.
نماینده آذربایجان نیز در این مراسم با بیان اینکه نوروز سنت ماندگار نیاکان ماست گفت: خوشحال هستم که برای تدوین پرونده آئینی به تهران آمده ام که این آئین یادگار ارزشمند نیاکان همه ما بوده است.
وی با ابراز خرسندی از سفر به ایران خاطر نشان کرد: بسیار خرسند هستم که توانستم جاذبه های گردشگری و اماکن فرهنگی و تاریخی ایران را از نزدیک ببینم.
ارسال پرونده نوروز به یونسکو
فرهاد نظری مدیرکل دفتر ثبت آثار، حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی نیز در حاشیه این مراسم گفت: بعد از تهیه متن نهایی پرونده نوروز برای عضویت سه کشور افغانستان، تاجیکستان و قزاقستان این پرونده به زودی به یونسکو ارسال تا در سال 2014 در این سازمان بین المللی مورد بررسی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر هفت کشور عضو پرونده چند ملیتی نوروز هستند اضافه کرد: در صورت تصویب متن نهایی شده پرونده نوروز توسط یونسکو تعداد کشورهای عضو این پرونده چند ملیتی به ده کشور افزایش خواهد یافت.
/108
انتهای پیام/