آبگیری سد سیمره 120 اثر تاریخی را غرق می کند

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: با آبگیری سد سیمره 120 اثر تاریخی شاخص زیرآب می رود.

 به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان سید قاسم قربانی ظهر شنبه در مراسم پرده برداری از نخستین تندیس باغ مفرغ خرم آباد در خصوص این پروژه گفت: ایجاد باغ مفرغ در خرم آباد حرکت خوبی است که به همت مسئولین شهرداری و شورای شهر خرم آباد انجام شده است.

 وی با اشاره به قابلیتها و ظرفیتهای استان در حوزه مفرغ افزود: هر جا نام لرستانی می درخشد نام مفرغ های استان نیز مطرح و تداعی می شود.

 سید قاسم قربانی با اشاره به ظرفیت های بزرگی که در حوزه میراث فرهنگی استان وجود دارد عنوان کرد: ظرفیت هایی که در استان لرستان وجود دارد ، در هیج جای دنیا وجود ندارد.

 مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان عنوان کرد: وقتی ما شاهد هستیم که آثار تاریخی و صنایع دستی استان لرستان در موزه های جهانی قرار دارند حسرت می خوریم و از کم کاری های صورت گرفته در معرفی این آثار ارزشمند ناراحت می شویم.

 وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه قلعه فلک الافلاک نماد و برند هنرمندان چیره دست لر است عنوان کرد: طراحی و اجرای معماری قلعه در دوران ساسانی، وجود بیش از 90 پل تاریخی منحصر به فرد در استان و تجلی هنر مفرغ سازی در حدود 3500 سال قبل از لرستان، استانی با جاذبه های منحصر به فرد ساخته است.

 قربانی با اشاره به وجود غارهای دست کند مربوط به قبل از میلاد در لرستان بیان داشت: این آثار شگرف تاریخی و باستانی دنیا را به تماشای این دیار وامی دارد.

وی همچنین ضمن تقدیر از عملکرد شهرداری در ساماندهی باغ مفرغ خرم آباد ابزار امیداوری کرد که این کار شروعی برای کارهای بزرگ فرهنگی در استان باشد.

 آقای قربانی در ادامه با بیان اینکه کتاب غارشناسی استان لرستان در حال حاضر در بسیاری از دانشگاه های دنیا تدریس می شود تصریح کرد: مردم استان باید میراث فرهنگی، غارها و مفرغ های خود را بشناسند و برای شناساندن آنها به جهانیان نیز تلاش کنند.

 وی همچنین تصریح کرد: آثار فرهنگی و تاریخی برند و شناسنامه لرستان هستند و اگر این آثار و شناسنامه ها خط خطی شوند همه ما مسئولیم پس باید در زمینه جلوگیری از نوشتن و یادگاری نویسی افراد بر روی آثار فرهنگی و هنری فرهنگ سازی کنیم.

 مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان در بخش دیگری از سخنان با انتقاد از عدم توجه به آثار تاریخی حاشیه سد سیمره گفت: با آبگیری سد سیمره 120 اثر تاریخی شاخص زیرآب می رود.

 وی با طرح این سوال که چرا وقتی مجوز آبگیری سد سیمره برای وزارت نیرو صادر شد به این موضوع توجه نشده است، عنوان کرد: این امر موجب شده است که امروز شاهد این باشیم که شهری باستانی از دوران ساسانی به نام \"برزقباله\" به زیر آب برود.

قربانی یادآور شد: با همکاری مردم برای احقاق حق واقعی استان لرستان در زمینه آثار تاریخی محدوده سد سیمره پیگیریهای لازم در حال انجام است.

انتهای پیام/

کد خبر 1392112615