مسئول موزه سنندج در خصوص اين بنا گفت: موزه سنندج يا عمارت ملا لطف الله شيخ السلام يكي از بناهاي تاريخي شهر سنندج مي باشد كه در دوران قاجاريه توسط ملا لطف الله شيخ الاسلام قاضي القضات منطقه كردستان در سه بخش ساخته شد. اين عمارت داراي تالار تشريفات، زير زمين، حوض خانه و فضاهاي جانبي و بخش اندروني مي باشد كه بعدها به تملك خانواده حبيبي در آمد.

صلاح الدين رحيمي افزود: يكي از بخشهای منحصر به فرد و زيباي اين بنا اروسي كاري هفت لنگه يا هفت دري اين عمارت است، كه از 42 هزار قطعه شيشه رنگي و چوب توسط يكي از هنرمندان كردستان به نام نجار باشي سنندجي ساخته شده است.

اين اروسي كاري نمايي زيبا به اين عمارت و بخش اندروني داده است و چشم هر بازديد كننده اي را خيره مي كند.
وي در خصوص موزه سنندج و آثار تاريخي اين موزه نيز گفت: در حال حاضر تعداد 2 موزه در شهر سنندج وجود دارد كه شامل موزه مردم شناسی خانه كرد و موزه باستانشناسی سنندج هستند که این موزه از سال 1354 شناسايي و با نام موزه سنندج در بناي عمارت ملا لطف الله شيخ الاسلام داير گرديد.

رحيمي افزود: در حال حاضر 750 تا 800 قطعه اشياء تاريخي در موزه سنندج حفظ و نگهداري مي شود كه اين اشياء شامل سفال، مفرغ، عاج، فلز، استخوان، و مجسمه هاي برنزي و ظروف شيشه اي متعلق به دوران معاصر هستند.

وي در ادامه خاطر نشان كرد: آثار نگهداري شده در موزه سنندج مربوط به دوره هاي پيش از تاريخ تا دوره معاصر مي باشند كه بيشتر اين آثار در قلعه زيويه و غار كرفتوكشف شده اند و اين آثار در ويترين هاي ضد سرقت و نشكن نگهداري مي شوند.

وي در ادامه گفت: تعدادي از اين آثار تاريخي نيزمربوط به كشفيات حفاري هاي غير مجاز در سطح استان كردستان بوده كه در اين موزه نگهداري و در معرض ديد عموم مردم قرار گرفته است .

مسئول موزه سنندج در ادامه به 3 اثر تاريخی كشف شده در تپه زاگرس سنندج اشاره كرد و گفت: 3 اسكلت مربوط به هزاره اول قبل از ميلاد كه از كشفيات تپه زاگرس سنندج بود در موزه سنندج نگهداري و در معرض ديد عموم مردم قرار گرفته است.
وي در پايان گفت: هر ساله مهمانان و گردشگران داخلي و خارجي زيادي از اين موزه تاريخي و باستاني بازديد مي كنند كه در طول سال این تعداد به بيش از 4 تا 5 هزار نفر می رسد.

انتهای پیام/

کد خبر 1392112718