مهساسادات شریفی- کسب تجربه و غنا بخشیدن به زندگی از طریق سفر کردن، یکی از مسائلی است که در فرهنگ ایرانیان از دیرباز به آن توصیه فراوان شده است. چه بسیار سفرنامه ها، داستان ها و اشعاری که حول این موضوع نگاشته شده اند.

از سفرنامه ناصرخسرو و ابن بطوطه گرفته تا سفرنامه از پاریز تا پاریس (به قلم استاد باستانی پاریزی) و صفیر سیمرغ (به قلم استاد اسلامی ندوشن)؛ از اشعار شاعران کهن مانند سعدی (بسیار سفر بیاد تا پخته شود خامی) گرفته تا سروده های شاعران معاصر مانند حمید مصدق (سفر کنیم - سفر ادامه بودن - ز سینه زنگ کدورت زدودن است – آری ...).
در سفری که معاون محترم رییس جمهور و ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، جناب آقای دکتر سلطانی فر، به استان کرمان داشته و در روز جهانی راهنمایان گردشگری در جمع بیش از 700 نفر از فعالان این حوزه حضور یافتند، به خوبی و با درایت به پتانسیل ها و ظرفیت های سفر کردن و گردشگری در کشور عزیزمان اشاره کردند.

بهره مندی از 11 اقلیم متنوع در سرتاسر کشور، وجود پتانسیل برای فعالیت در شاخه های متنوع گردشگری (مانند گردشگری فرهنگی، سلامت، طبیعی و غیره)، و داشتن رتبه دهم در دنیا از نظر جاذبه های تاریخی و فرهنگی، تنها بخشی از ظرفیت های موجود در ایران را برای پیشرفت و ارتقای صنعت گردشگری نشان می دهند. در کنار تمام این موارد، آنچه بسیار مهم و قابل تامل است، پرسش پیرامون این موضوع است که ”چگونه می توان از چنین فرصت ها و ظرفیت هایی برای پیشرفت و ارتقای صنعت گردشگری در کشور بهره جست؟“.

شاید بتوان کلید حل این موضوع را در پیشنهاد دوراندیشانه دکتر سلطانی فر برای اتخاد ”رویکرد همدلی و همگرایی“ میان بازیگران و فعالان مختلف این حوزه دانست. آنچه مسلم است هر کدام از فعالان و بازیگران این حوزه (مانند سازمان میراث فرهنگی، بخش خصوصی، سمن ها، وزارت امورخارجه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) هر یک دارای پتانسیل ها و منابعی هستند که می توان با اتخاذ رویکردی مشارکتی از آن ها بهره جست و هم افزایی را ایجاد کرد که تمامی آن ها متناسب با رسالت و حوزه فعالیت خود از نتایج آن بهره مند شوند.

در این راستا سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم متناسب با ماموریت خود، می تواند با تمرکز بر نقش های حاکمیتی خود، تسهیل کننده و برطرف کننده موانع موجود باشد؛ موضوعی که جناب آقای دکتر سلطانی فر به روشنی در صحبت های خود بدان تاکید داشته و حتی به عزم و حمایت ریاست محترم جمهور هم در این راستا اشاره کردند.

در نتیجه بخش خصوصی و سمن ها می توانند با فعالیت در زمینه های اقتصادی و ارزش آفرینی اجتماعی، بازویی کارآمد و اثربخش در زمینه های اجرایی و عملیاتی برای سازمان محسوب شوند. به نظر می رسد که از یک سو، حضور شرکت ها، اصناف، انجمن ها و موسساتی که به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت می کنند و از سوی دیگر، فراهم بودن بسترهای آموزش تخصصی و عالی در زمینه گردشگری برای تربیت نیروی انسانی ماهر و توانمند در ابعاد مختلف مرتبط با این صنعت، بخشی از زیرساخت های لازم برای توسعه صنعت گردشگری را فراهم کرده است.

قطعا رونق اقتصادی بیش از پیش در این صنعت، تامین زیرساخت های دیگر و بهبود روزافزون امکانات و برنامه های فعلی را تسهیل خواهد کرد.

مشاور رئیس سازمان در امور زنان، خانوده و جوانان

انتهای پیام/

کد خبر 139212067