به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گیلان ˈمحمدعلی نجفیˈ دراین همایش اظهار کرد: فضای استان از لحاظ امکانات و سیمای ظاهری باید به گونه ای باشد تا مسافران احساس آرامش کنند و برای ماندگاری بیشتر در استان ترغیب شوند.
وی با تاکید بر آماده سازی فضاهای روستایی و شهری برای استقبال از میهمانان نوروزی، به انعقاد قرارداد بین چند استان برای ایجاد کمربند سبز اشاره و اظهار کرد: باید چهره شهرها و روستاهای استان از پسماندها زدوده شود و سیمای گیلان متناسب با فرهنگ اصولی مردم استان باشد.
نجفی با انتقاد از ریخته شدن پسماندها توسط رستوران های بین شهری ادامه داد: رستوران های بین شهری که روزانه پذیرای مسافران زیادی هستند، باید از آلوده کردن محیط زیست خودداری کنند.
وی با بیان اینکه امکانات شهری و روستایی توسط دولت به تنهایی نمی تواند تمامی نیازها را فراهم کند، اظهار داشت: درآمد فروش از نفت پاسخگوی ایجاد امکانات شهری و روستایی نیست از این رو، رویکرد باید ˈخدمت به مردم با کمک مردمˈ باشد.
وی با اشاره به آمار بالای بیکاری در استان گیلان بیان کرد: آمار بیکاری با این همه مواهب طبیعی بالاست حال اینکه رونق صنعت گردشگری می تواند سهم بسزایی در اشتغال زایی و بهبود اقتصاد استان داشته باشد.
جبار کوچکینژاد نیز در این همایش مدیریت صحیح در کاهش هزینهها را موثر خواند و افزود: اجرای طرحها در شرایط سخت اقتصادی با مدیریت صحیح امکانپذیر است.
وی جایگاه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را در حد معاونت استاندار دانست و بیان کرد: آموزش در ارتقای جایگاه گردشگری گیلان حائز اهمیت است.
کوچکینژاد کنترل ترافیک و حفظ طبیعت زیبا را دو امر مهم در جذب گردشگر برشمرد و اظهار کرد: دهیاران حلقه واسط بین بخش اجتماعی و مسئولان هستند و با کمک شوراها میتوان سیاستهای مختلف بهویژه موضوع اقتصاد مقاومتی را اجرایی کرد.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جمعیت شناور شهر رشت، خاطرنشان کرد: جمعیت شهر رشت یک میلیون نفر است و این تعداد در روز به یکمیلیون و 500 هزار نفر افزایش مییابد.
مدیر کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری نیز گفت: تلاش این اداره کل بر این قرار گرفته است تا منویات مقام معظم رهبری در خصوص اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی محقق شود.
علیزاده یادآور شد: برای آنکه بتوانیم به توسعه گردشگری دست یابیم می بایست از بزنگاه هایی چون نوروز به نحو احسن بهره برداری شود. نوروز آزمون فعالیتهای گسترده گردشگری ودرک نقاط قوت و ضعف در قالب گردشگری انبوه است. تلاش بر این است سفرهای انبوه (در نوروز و سایر فصول) به سوی سفرهای هدفمند و خلاقانه هدایت شود.
وی گفت :گردشگری به دلیل وجه اقتصادی درآمدزایی ،ارزآوری ، اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم از قابلیت تبیین برنامه های مورد نظر اقتصاد مقاومتی برخوردار است.
وی معرفی همه ی ظرفیت هاای استان را مهم ارزیابی نمود و گفت: اقلام تبلیغاتی می بایست در اختیار مسافران قرار بگیرد تا مسافران نوروز از همه ی جاذبه های گردشگری استان بازدید نمایند. این مسئول میراث فرهنگی گیلان عرضه ی محصولات صنایع دستی در نوروز را جزء مهمترین برنامه های ستاد اجرایی هماهنگی سفر برشمرد و گفت: 60 ایستگاه صنایع دستی در استان و نیز در مراکز اسکان فرهنگیان فضایی برای عرضه ی محصولات صنایع دستی و سوغات استان مهیا می شود که این امر اقتصادی کردن سفر را به همراه خواهد داشت.
مدیر کل میراث فرهنگی گیلان تاکید کرد: امروزه انتظار می رود با آمادگی کامل و خلق و خوی مهمان نوازی گیلانی به استقبال میهمانان نوروزی برویم. وی در ادامه گفت: سفر مطلوبانه و خاطره انگیز ، انگیزه سفرهای مجدد در طول سال بویژه ایام غیر پیک را به همراه خواهد آورد.
فرماندار رشت نیز 76 درصد جمعیت استان گیلان را در شهرها و 24 درصد در روستاها عنوان و اظهار کرد: 38 درصد مردم گیلان در این شهرستان زندگی می کنند.
ˈ سید عیسی مهدویˈ افزود: شهرستان رشت 11 درصد برنج کشور و 28 درصد برنج استان را تامین می کند.
وی اظهار کرد: تقویت آبزی پروری، تقویت شاخص های بهداشتی و درمانی، بالا بردن مهارت انسانی، جذب سرمایه گذار و توسعه گردشگری ، اهمیت به محیط زیست و ایجاد روحیه تلاش و تعاون و تقویت صنعت را در رشد متوازن محیط های شهری و روستایی موثر خواند.
انتهای پیام/