مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در نشست هنرمندان صنایع دستی و اتحادیه های فرش دستباف اظهار کرد: بیش از 17 هزار هنرمند صنایع دستی در 90 رشته در استان گیلان فعال هستند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی گیلان، رضا علیزاده ادامه داد: تعداد هفت هزار نفر از هنرمندان صنایع دستی گیلان زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.
علیزاده حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی را از دغدغههای هنرمندان صنایع دستی گیلان خواند و بیان کرد: حضور مستمر هنرمندان صنایع دستی در نمایشگاههای خارجی موجب ارزآوری برای کشور میشود و تامین اعتبار مناسب می تواند حمایت هنرمندان را در این بخش فراهم سازد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان خواستار پرداخت تسهیلات به هنرمندان گیلان شد و تصریح کرد: امسال مبلغ یک میلیارد تومان تسهیلات از طرف بانکهای ملی و مسکن به هنرمندان صنایع دستی گیلان به تصویب رسیده است،هنوز پرداخت نشده است.ولیکن ضرورت پرداخت هر چه سریعتر این تسهیلات به هنرمندان وجود دارد.
وی با بیان اینکه اهدای هدایای دستگاههای اجرایی به هنرمندان صنایع دستی گیلان کمتر اتفاق افتاده است، خاطرنشان کرد:همه دستگاههای اجرایی نقش مهمی در جهت حمایت هنرمندان صنایع دستی به عهده دارند و می توانند در چارچوب مصوبه هیات دولت در خرید هدایا و جوایز محصولات صنایع دستی بومی را مورد توجه قرار دهند.
علیزاده اظهار کرد: پشتیبانی صندوق مهر امام رضا )ع) از هنرمندان صنایع دستی حائز اهمیت است.
علیزاده چوب را از صنایع دستی شاخص گیلان ذکر کرد و یادآور شد: صنایع دستی چوبی نیاز به حمایت منابع طبیعی دارد،این موضوع هم از قاچاق چوب جلوگیری می کند و هم چوب های افتاده جنگلها را تبدیل به احسنت می کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با تاکید بر تخصصی کردن صنایع دستی در استان، اظهار کرد: گروهای دانشجویی صنایع دستی در گیلان تشکیل شده است،ایجاد رشته های صنایع دستی در مراکز آموزش عالی ودانشگاهها ،فعالیت صنایع دستی آمیخته به مباحث علمی می کند.
وی با درخواست افزایش اعتبارات آموزشی هنرمندان صنایع دستی بیان کرد:برای احیاء هنرهای صنایع دستی گیلان در حال فراموشی و فراموش شده ،نیاز به آموزش توسط پیشکسوتان عرصه صنایع دستی داریم و با پیش بینی اعتبارات آموزشی این موضوع محقق می شود.
علیزاده با بیان اینکه صنایع دستی یک فعالیت اقتصادی بالقوه برای استان گیلان است ،تصریح کرد: صنایع دستی و گردشگری مهیاترین شرایط برای اجرای اقتصاد مقاومتی در گیلان را فراهم میکند.
زمینه حضورهنرمندان صنایعدستی گیلان بایددربازارهای جهانی فراهم شود
همچنین در این نشست استاندار گیلان با اشاره به اینکه هنرمندان زیادی در حوزه صنایع دستی گیلان حضور دارند، اظهار کرد: با توجه به مشکلاتی که در بخش اشتغال با آن دست به گریبان هستیم صنایع دستی می تواند بهترین فرصت را برای اشتغالزایی فراهم کند.
محمدعلی نجفی خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورهای توسعه یافته بخش عظیمی از درآمد خود را از صنایعدستی به دست میآورند و با ایجاد فرصت های مناسب فعالیت تجاری و بازرگانی را بر پایه همین بخش تعریف می کنند.
وی با تاکید بر اینکه صنایعدستی استان گیلان بسیار فاخر و ارزشمند است گفت:دلیلی ندارد با این توانمندی که از صنایع دستی گیلان می توان سراغ گرفت،محصولات صنایع دستی خارجی در فروشگاههای گیلان عرضه شود.
وی گفت:آموزش مهمترین مقوله در صنایع دستی است و با برنامه ریزی دقیق می بایست نگاه روزآمد و متناسب با تقاضا،تولیدات شکل بگیرد.
استاندار گیلان با اشاره به اینکه بانک ها رقمی را اختصاص دادند که بخش زیادی از این رقم را در اختیار صنایعدستی قرار میدهیم، افزود: هنرمندان نقاط مختلف استان نباید از این سهم بیبهره بمانند و بانک ها باید از این قشر زحمتکش حمایت همه جانبه نمایند تا شاهد تکاپوی جدی و رونق در این بخش باشیم.
وی تصریح کرد: بخش بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت ممنوعیت ورود صنایعدستی را پیگیری کند و باید به روزی برسیم تا هیچگونه واردات صنایعدستی نداشته باشیم.
نجفی علاوه برآستاراخان، کشور های دریای خزر که البته بازار توانمندی برای صنایع دستی گیلان نمی باشند اظهار کرد: حضور هنرمندان صنایعدستی در کشورهای اروپایی و عربی حاشیه خلیجفارس باید فراهم و گسترده شود.
وی با تصریح بر اینکه دومین نمایشگاه عرضه محصولات صنایعدستی باید برپا شود، تاکید کرد: فرمانداران و شهرداران استان باید امکانات لازم را برای کمک به صنایعدستی فراهم کنند.
استاندار گیلان افزود: اشتغال وسیعی را در بخش صنایعدستی میتوانیم ایجاد کنیم و بخشی از مشکل اشتغال استان به وسیله صنایعدستی برطرف میشود.
در این جلسه تعدادی از نمایندگان فرش دستباف و صنایعدستی به ارائه مشکلات و پیشنهادات خود پرداختند.
انتهای پیام/