عضو هيات علمي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: مركز اسناد و كتابخانه مركزي سازمان ميراث فرهنگي مهم ترین منبع و مرجع قابل استناد براي تامين محتواي علمي پروندههاي ثبت آثار است .
به گزارش مركز روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، نادر كريميان سردشتي روز يكشنبه در حاشيه آيين بازگشايي مركز اسناد و كتابخانه مركزي سازمان ميراث فرهنگي با تاكيد بر اينكه هماكنون امكان استفاده پژوهشگران از دهها هزار جلد كتاب و سند موجود در مركز اسناد فراهم شده است، تاكيد كرد: باقاطعيت ميتوانم بگويم مركز اسناد و كتابخانه مركزي سازمان ميراث فرهنگي تنها منبع و مرجع قابل اتكا و استناد براي جامعه دانشجويان و پژوهشگران حوزه ميراث فرهنگي، معماري، باستانشناسي، صنايعدستي و گردشگري است.
مدرس دانشگاه تهران با بيان اينكه وضعيت امروز مركز اسناد قابل مقايسه با گذشته نيست، اظهارداشت: در سال 1369 كه وارد سازمان ميراث فرهنگي شدم كتابخانهاي كوچك با 11هزار جلد كتاب وجود داشت و تا سال 1373 سازمان فاقد مركز اسناد بود. اما از دوره مديريت مرحوم كازروني شكلگيري مركز اسناد به صورت جدي در دستوركار قرار گرفت و مجموعهاي از كتابهاي ارزشمند نيز به زبانهاي عربي، انگليسي و ساير زبانها به كتابخانه اضافه شد و امروز شاهد بازگشايي مركزي با دهها هزار جلد كتاب و سند ارزشمند به صورت ساماندهيشده هستيم.
كريميان سردشتي درباره خدمات مركز اسناد و كتابخانه مركزي سازمان ميراث فرهنگي گفت: تامين منابع علمي و پژوهشي دانشجويان، متخصصان و محققان حوزه ميراث فرهنگي و گردشگري، پاسخگويي به نياز پژوهشگران خارج از كشور و همچنين تامين منابع پاياننامههاي دوره كارشناسي ارشد و دكترا ، تنها بخشي از خدمات و كاركردهاي اين مركز است .
عضو هيات علمي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري افزود: از ديگر كاركردهاي مركز اسناد ميتوان به بهرهبرداري و استفاده از نتايج مطالعات ميداني و باستان پژوهي كه توسط كارشناسان ميراث فرهنگي تهيه شده و منتشر نشدهاند اشاره كرد ،كه امكان دسترسي علاقمندان به آنها فراهم شده است.
وي كه خود مؤلف بيش از 50 اثر در حوزه ميراث فرهنگي است ، با اشاره به ضرورت حفظ آثار مكتوب در مجموعهاي منسجم، اظهار داشت: مركز اسناد امكان استفاده از منابع دست اول در حوزه ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري كه در ساير كتابخانهها موجود نيست رابراي پژوهشگران و علاقمندان فراهم ميكند.
كريميان سردشتي افزود: استفاده مفيد و سهلالوصول منابع مركز اسناد در تهيه پروندههاي ثبت آثار يكي از مهمترين كاركردهاي اين مجموعه است و در واقع مهم ترین منبع و مرجع قابل استفاده در اين زمينه محسوب ميشود.
گفتني است آيين بازگشايي مركز اسناد و كتابخانه مركزي سازمان ميراث فرهنگي، صبح روز يكشنبه طي مراسمي با حضور دكتر مسعود سلطانيفر معاون رييسجمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري ، دكتر سيدرضا صالحي اميري رييس سازمان اسناد وكتابخانه ملي و جمعي از پژوهشگران حوزه ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در سالن اجتماعات ساختمان مركزي سازمان ميراث فرهنگي برگزار شد.
انتهای پیام/