معاون سرمایه گذاری صندوق احیا و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگري کشور از انتخاب پنج بنای تاریخی استان سمنان برای جذب سرمایه گذار بخش خصوصی، خبر داد.

به گزارش روابط ‌عمومي اداره کل ميراث‌ فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگری استان سمنان، \"گاژپاچ سلطانی آزاد\" در نشست واگذاري بناهاي تاريخي استان سمنان، گفت: خانه تدين، كاروانسراي دامغان، كاروانسراي ايوانكي، كاروانسراي دهنمك و كاروانسراي مياندشت براي واگذاري انتخاب شده اند.

وي با بيان اينكه هزینه عملیات مرمت و احیای خانه تدین سمنان سه میلیارد و 840 میلیون ریال و دوره بازگشت این سرمایه گذاری نیز حدود پنج سال پیش بینی شده است، گفت: هزینه مرمت و آماده سازی و احیای کاروانسرای ده نمک نيز هشت میلیارد و 580 میلیون ریال و دوره بازگشت این میزان سرمایه نیز چهار سال کارشناسی شده است.

سلطاني آزاد افزود: مرمت و آماده سازی کاروانسرای میاندشت بیش از 27 میلیارد ریال برآورد هزینه شده که بر اساس پیش بینی در دوره ای چهار ساله بازگشت سرمایه را به همراه دارد.

وی هزینه عملیات مرمت کاروانسرای ایوانکی و شاه عباسی دامغان را به ترتیب بیش از30 میلیارد ریال و بیش از 26 میلیارد ریال عنوان کرد.

وي بررسي اهليت  متقاضيان سرمايه گذاري و بهره برداري از طريق اعمال ضوابط ارزيابي سرمايه گذاران در كميته فني – بازرگاني را به عنوان يكي از شاخص هاي اصلي موفقيت اين فعاليت اعلام كرد و گفت: اين امر در سه حوزه فني، مالي و بهره برداري انجام مي شود.

سلطانی آزاد تصریح کرد: سیاست گذاری و برنامه ریزی جامع، تعیین کاربری های متناسب با بنا، تغییر کاربری متناسب با اماکن تاریخی، حمایت از مالکان و دارندگان اماکن تاریخی در زمینه های مالیاتی، بیمه ای، فنی، حقوقی و سرمایه گذاری، ایجادساماندهی و بازار کسب و کار احیای بناهای تاریخی را وظایف و برنامه های صندوق احیای و بهره برداری از اماکن تاریخی کشور است.

معاون سرمایه گذاری صندوق احیا و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور افزود: بناهای تاریخی مانند هتل لاله یزد، عمارت شاپوری در شیراز، رستوران – موزه مستوفی در شوشتر و حمام قلعه همدان از جمله بناهای احیا و سرمایه گذاری شده موفق با کاربری های جدید در کشور است

انتهای پیام/

کد خبر 1393022822