رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: پرداختن به علم بلورشناسی از موضوعات مهم در حوزه میراث فرهنگی است که ارتباط مستقیمی با حوزه های فعالیت سازمان دارد و تاکنون به آن پرداخته نشده است.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری جلیل گلشن که در نخستین نشست تخصصی بلورشناسی و میراث فرهنگی در پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی فرهنگی سخن می گفت بر ایجاد ارتباط با دانشگاه ها و پژوهشگاه های تخصصی برای پیشرفت و بهره برداری از یافته های جدید این دانش تاکید کرد.

وی افزود: میراث فرهنگی و بخصوص باستان شناسان می توانند از علم بلور شناسی بیشترین بهره برداری را داشته باشند و این نیازمند بالابردن سطح آگاهی و دانش آنها در این زمینه است که با برگزاری نشست هایی از این دست میسر می شود.

در نشست یکروزه بلورشناسی و میراث فرهنگی، موضوعات بلورشناسی و ساختار آن توسط دکتر صدرالدین امینی عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی، تاریخچه بلورشناسی و نقش آن در علوم توسط دکتر نیلوفر اکبرزاده عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان، فرسایش بلورها توسط حمید فدایی عضو هیات علمی پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی فرهنگی، بلورها در جهان باستان توسط سید ایرج بهشتی کارشناس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی فرهنگی و بلورها در میراث فرهنگی توسط فرانک بحرالعلومی کارشناس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی فرهنگی مطرح می شود..

سال 2014 به دلیل مصادف شدن با صدمین سالگرد کسب جایزه نوبل فیزیک توسط ماکس تئودرور فلیکس فون لائو، پنجاهمین سالگرد کسب جایزه نوبل شیمی توسط دوروتی کرافوت هاچکین و چهارصدمین سالگرد نخستین مشاهده کپلر از تقارن در بلورهای یخ از سوی یونسکو به عنوان سال جهانی بلور شناسی معرفی شده است.

در حاشیه این نشست نمایشگاهی از نمونه های شاخص کانی ها و سنگ ها برپاشده که تا 31 اردیبهشت ماه در پژوهشگاه دایر است. 

انتهای پیام/

کد خبر 139302295