رجبعلی خسروآبادی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران همزمان با روز جهانی موزه و هفته گرامیداشت میراث فرهنگی گفت : موضوع وندالیسم یا تخریبگری در حوزه میراث فرهنگی،بحثی دیرینه است و آثار تاریخی در عصرهای مختلف همواره در معرض تهديد و تخريبهاي عمومي مختلف از جمله یادگار نویسی، ایجاد خراش و ... قرار گرفته اند.
خسروآبادی با اظهار آنکه آثار تاریخی و فرهنگی تخته ی سیاه برای نوشتن یادگاری نیستند افزود: یادگاری نوشتن بر آثار باستانی، سیاهی را بر تخته ی سفید تمدن و فرهنگ ایرانی ماندگار می کند
مدیر کل میراث فرهنگی تهران ادامه داد: یادگارنویسی؛ شایع ترین نوع وندالیسم در آثار تاریخی است که علاوه بر آسیب های مادی ناشی از یادگارنویسی ، آسیب های معنوی غیر قابل جبرانی را به هویت و تاریخ یک ملت برجای می گذارد. البته هستند کساني که با آموزش مناسب وقتي با آثار تاريخي و باستاني برخورد ميکنند به جاي نوشتن يادگاري عکس ميگيرند و در وبلاگشان معرف هویت و تاریخ ایرانی می شوند .
وی نوشتن يادگاري در فضاهاي تاريخي را یک پديده غیر فرهنگی دانست ، که تأسف تمامی علاقهمندان به ميراث فرهنگي و تاريخي را بهدنبال دارد.
خسروآبادی بهترین راه مقابله با وندالیسم میراث فرهنگی را مشارکت مردم و افزایش دانش و آگاهی آنها نسبت تاریخ و هویت محله و منطقه خود دانست و افزود : اداره کل میراث فرهنگی تهران به تنهایی قادر به حفظ این تعداد آثار و ابنیه تاریخی نمی باشد و با افزایش اعتبار و تجهیزات نیز این اقدام باز قابلیت احصا در یک سازمان دولتی را ندارد ،بلکه بیش از هرچیز ما نیازمند مشارکت مردم در حفظ آثار تاریخی خواهیم بود و به همین منظور با کمک شورای اسلامی شهر تهران جلسه ای را با شورایاران محلات برگزار خواهیم کرد تا آنها را در خصوص آثار تاریخی و فرهنگی محله خود حساس نماییم و اعتقاد داریم این حساسیت به سرعت به مردم محله نیز انتقال خواهد یافت .
خسروآبادی با بیان آنکه جایی که فرهنگ وجود دارد، وندالیسم و اقدامات ضدفرهنگی امکان بروز و ظهور ندارند افزود: از آنجا که ایران مهد تمدن است، وندالیسم و اقدامات تخریبگرایانه در آن نهادینه نمیشود و با مشارکت خود مردم منطقه و محله می توانیم با این پدیده زشت برخورد کنیم.
انتهای پیام/