به گزارش روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی اسماعیل جبارزاده در همایش«مجموعه موزه ها ، ايجاد كننده ارتباط » افزود: هرچند آذربایجان شرقی پس از تهران به لحاظ تعدد موزهها قابل قیاس با سایر استانهای کشور نیست اما نباید به این تعداد قانع بوده و از توسعه موزهها در شهرهای دیگر استان غافل شویم.
جبارزاده نقش موزهها در دنیای امروز را فراتر از یک محل برای جمعآوری و نمایش آثار فرهنگی و طبیعی خواند و گفت: موزهها محلی برای ملاقات فعالان حرفهای حوزه میراث فرهنگی و فرصت مذاکره علاقمندان است.
وی گسترش موزهها را جهت رسیدن به اهداف فرهنگی، جلوگیری از اضمحلال فرهنگ بومی توسط قدرتهای بزرگ غربی و نیز ایجاد مانع در برابر نفوذ قدرتهای بیگانه امری ضروری توصیف کرد.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین موزه را دارای نقشهای دیگری همچون ارزیابی و قیاس میان پدیدارهای علمی، فرهنگی، فنی،صنعتی و تاریخی و نیز تقویت تفاهم میان اقوام و ملل و جلوگیری از انهدام فرهنگ بومی برشمرد.
جبارزاده همچنین با اشاره به لزوم حفاظت از آثار تاریخی و میراث فرهنگی استان و کشور، این امر را مستلزم مشارکت مردمی و آموزش عمومی عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت استان و نیز ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان باید تدابیر لازم را جهت مشارکت دادن هرچه بیشتر مردم در حفاظت از آثار تاریخی اتخاذ کنند.
جبارزاده با اشاره به پرشمار بودن آثار و ابنیه و محوطههای تاریخی در استان یادآور شد: از دست دادن هر اثر فرهنگی متعلق به گذشتگان که امکان بازیافت ندارند، فاجعه به حساب میآید.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه حفاظت از مواریث تاریخی استان به ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی سپرده شده، این حراست را نیازمند شناخت همه جانبه و صبر توصیف کرد و گفت: پژوهش و شناخت اولین شرط انجام هر اقدامی در حوزه میراث فرهنگی است.
جبارزاده ضمن اعلام حمایت بی دریغ مدیریت استان از مرمت و حفظ آثار تاریخی اظهار کرد: چتر حمایتی که با احیای ابنیه تاریخی ایجاد میشود و نیز دادن کاربری مناسب و متناسب با شان بنا، هم موجب اشتغالزایی شده و هم با حفظ جنبههای فرهنگی و هنری مقصد گردشگری جدیدی به استان اضافه میکند.
وی با اشاره به برخی غفلتهای انجام گرفته نسبت به هنرهای سنتی و صنایع دستی طی چند سال اخیر، خواستار توجه بیشتر به رشتههای در حال فراموشی صنایع دستی، پژوهش برای احیا و معرفی و آموزش این رشتهها شد.
این مقام مسئول تاسیس موزههای زنده مرتبط با رشتههای مختلف صنایع دستی گامی موثر در جهت پویایی این هنر-صنعت در استان خواند و گفت: توجه به نمونه موزه زنده سفال به عنوان الگویی خوب و موثر میتواند در این زمینه راهنما باشد.
جبارزاده همچنین ثبت دو اثر تاریخی بازار مسقف تبریز و کلیسای سنت استپانوس جلفا در فهرست آثار جهانی یونسکو را مایه فخر ایرانیان خواند و گفت: ظرفیتهای دیگری در آذربایجان شرقی همچون دو روستای شگفت و تاریخی کندوان و اشتبین، مجموعه ربع رشیدی، قلعه ضحاک، مسجد کبود و پل خداآفرین نیز در استان موجودند که در صورت انجام کارهای آمادهسازی امکان معرفی به یونسکو برای ثبت در فهرست آثار جهانی را دارند.
یادآور میشود، همایش علمی یک روزه «مجموعه موزه ها ، ايجاد كننده ارتباط » توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی و با مشارکت دانشگاه هنر اسلامی تبریز در تالار بعثت این دانشگاه با ارائه مقالات و سخنرانی های علمی برگزار شد.
انتهای پیام/