به گزارش روابط عمومی وامورفرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان، قربان عباسی با اشاره به اینکه این طرح یک طرح ماندگار وارزنده است، افزود: لزوم طراحي سردر بر اين سرزمين تاريخي با اهداف مهمي چون ايجاد جايگاهي مناسب جهت معرفي جاذبه هاي تاريخي و طبيعي در يك نگاه ، معرفي گوناگوني اقليم ، ايجاد ساختاري جهت بازشناسي برخي از رسوم و ارزش هاي ديرينه ي اين منطقه ، و... ايجاد شد.
وی ادامه داد: در یک طرح پیشنهادی كه مورد بررسي كارشناسان سازمان و معماران استان قرارگرفته است ارائه ي پيشينه اي كوچك از تاريخ معماري اين سرزمين، در غالب ساختاري دعوت كننده است كه كانسپت اصلي آن لايه هاي معماري جلگه اي و جنگلي استان است. چون علاوه بر اينكه بيشترين پهنه ي مسكوني را شامل مي شود سايت مورد طراحي نيز در چنين پهنه اي قرار دارد و البته در طراحي بخشي از جزئيات ارزش هاي ساير پهنه ها نيز بكار گرفته شده است.
عباسی همچنین به نمونه اجزاي معماري منطقه که دراین طرح به کار رفته اشاره داشت وافزود: تلار جز اولين سكونتگاه هاي مردم اين منطقه محسوب مي گردد كه بخشي از منازل مسكوني ، استراحتگاه و سايبان در زمين هاي كشاورزي ، جايگاهي براي يادبود بزرگان و... بوده است و در حال حاضر نيز بصورت كاربردي مورد استفاده است. همچنین ايوان نيز بخش جدا نشدني معماري اين منطقه است ودر غالب بناها مورد استفاده بوده است.
وی اذعان داشت : هردواین موارد (تلار وایوان) دراین طرح پیشنهادی به کاررفته و همچنین از اروسي و مشبك هاي چوبي که در شاه نشين ها، اتاق ها و نماي بيروني بر روي سر در خانه ها به کار می رفته و شيرسرهاي چوبي مزين به آيات قرآن و بام شيبدار نیز دراین طرح بهره گرفته شده است.
عباسی درپایان خاطر نشان کرد: کلیات طرح دروازه ورودی گرگان مورد تایید قرار گرفته و با بهره مندی از نظرات و پیشنهادات دستگاه های اجرایی استان، نسبت به اجرای این طرح همت گمارده خواهد شد.
انتهای پیام/