مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با بیان اینکه اهمیت و نقش و جایگاه میراث فرهنگی باید بیش از پیش تبیین شود گفت: میراث فرهنگی هویت اصلی ایرانیان است که برخاسته از تمدن بالا و فرهنگ ایران زمین است و این میراث گرانبها باید با تمام وجود حفظ شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، رجبعلی لباف خانیکی با بیان این مطلب در افتتاحیه چهارمین گردهمایی فرماندهان پایگاه های بسج سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور که به میزبانی اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی و به مدت سه روز در مشهد مقدس برگزار خواهد شدافزود: میراث فرهنگی هویت دینی و ملی ایرانیان است و درحقیقت می توان گفت میراث فرهنگی تحقق یکی از اصلی ترین شعارهای جمهوری اسلامی ایران یعنی نه غربی نه شرقی است.
وی بابیان اینکه میراث فرهنگی نشان دهنده اوج فرهنگ و تمدن ایرانیان است ادامه داد: میراث فرهنگی بر تکیه به توانمندی های درونی سرزمین تاکید دارد و این میراث گران بها که یادگاری ارزشمند از گذشتگان است باید به خوبی حفظ و به نسل های بعدی منتقل شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با انتقاد از برخی نگاه ها به میراث فرهنگی یاد آور شد: برخی افراد نگاه مثبتی به مقوله میراث فرهنگی ندارند و اگر ارگان ها و ادارات مختلف به عنوان چرخ ها، دنده و فرمان یک به حساب می آیند نگاه برخی افراد به میراث فرهنگی تنها به عنوان یک برچسب به این ماشین است در حالیکه میراث فرهنگی موتور و مغز حرکت یک ماشین به حساب می آید.
وی در ادامه گفت: ایران خاستگاه میراث فرهنگی در جهان است و سرزمین پهناور ایران دارای ذخایر ارزشمند میراثی اعم از میراث فرهنگی ملموس و ناملموس است.
لباف در ادامه به موضوع قاچاق اشیاء عتیقه از ایران اشاره کرد و با انتقاد شدید از قاچاقچیان عتیقه گفت: کسانی که نسبت به خروج اشیاء تاریخی ازکشور اقدام می کنند افرادی هستند که نسبت به کشور و میراث فرهنگی و تاریخی و تمدن این سرزمین هیچ گونه احساسی ندارند.
وی با تاکید بر استفاده و به کار گیری از ظرفیت های مختلف برای مقابله با پدیده قاچاق اشایاء تاریخی خاطر نشان کرد: در این میان بسیج به عنوان یکی نیروی توانمند و مخلص می تواند به کمک سازمان میراث فرهنگی آمده و از قاچاق اشیاء تاریخی جلوگیری و با قاچاقیان مقابله کند.
در ادامه این گردهمایی سرهنگ حسن اکبری فرمانده مرکز مقاومت بسیج سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور نیز در سخنانی با اشاره به اهمیت و نقش بسیج در حوزه های مختلف بر استفاده از ظرفیت های این نهاد انقلابی در حوزه های مختلف تاکید کرد.
وی در این نشست با بیان اینکه میراث فرهنگی و بسیج به زودی تفاهم نامه ای را به امضاء خواهند رساند گفت: پنج محور مهم در این تفاهم نامه دیده شده که از آن جمله می توان به محور فرهنگی، هنری، علمی، پژوهشی، حفاظتی، نظامی، گردشگری و اقتصادی اشاره کرد.
وی با بیان اینکه این تفاهم نامه احتمالا تا پایان ماه جاری به امضاء مسئولان میراث فرهنگی و بسیج مستضعفین خواهد رسید افزود: در این تفاهم نامه محورهای مناسبی برای همکاری این دو نهاد دیده شده است.
اکبری خاطر نشان کرد: در حالی که تا قبل از آغاز دفاع مقدس در 480 جنگ در ایران به وقع پیوست که در هرکدام از این جنگ ها قسمتی از خاک ایران از کشور جدا و یا آسیب دیده است افزود: در 8 سال دفاع مقدس حتی یک سانتی متر از خاک مقدس ایران به دشمن واگذار نشد که این موضوع نشان دهنده توانمندی های انقلاب اسلامی است.
فرمانده مرکز مقاومت بسیج سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور هم چنین با قدر دانی از تلاش های صورت گرفته برای برگزاری این گردهمایی اظهار امیدواری کرد: برگزاری این گردهمایی بتواند به تبیین هرچه بهتر چشم انداز برنامه های بسیج سازمان میراث فرهنگی کمک کند.
گفتنی است چهارمین گردهمایی فرماندهان پایگاه های مقاومت بسیج سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در روزهای پنجم، ششم و هفتم خردادماه جاری در هتل آسیا در مشهد مقدس برگزار می شود.
درحاشیه برگزاری این گردهمایی نشست های تخصصی کارگاه های مرتبط ونیز نمایشگاهی با عنوان یاد شهداء برگزار می شود.
انتهای پیام/