مولاژهایی از سکه های ضربی دوره قاجاری از جنس سفال در قالب تندیس و ابزار تزیینی در شهر بوشهر تهیه شد .
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهرکلیه اشیا و اموال فرهنگی غیر قابل دسترسی این اداره کل که قابلیت الگوی صنایع دستی و هنر های سنتی شدن را دارند شناسایی و باز آفرینی هنری می شوند .
مدیر کل میرا ث فرهنگی ، صنایع دستی وگردشگری بوشهربااشاره به داد و ستد دوران باستان و ارزش کالاهای مورد تقاضا در این تبادلات گفت ، کشف فلز انقلاب جدیدی را در مبادلات روزانه رقم زد .
محمد ابراهیم فروزانی گفت : اولین سکه ها احتمالا توسط دولت لیدی ضرب شده اند و اولین سکه ها در ایران نیز به دستور داریوش هخامنشی از جنس طلا و نقره و به نام Daric) )و شکل (SheKkel) ضرب شد .
وی اهمیت ضرب این سکه ها را علاوه بر کارکرد تجاری ، اقتدار و حاکمیت سیاسی برشمرد .
فروزانی به اهمیت ابوشهر(بوشهر) در دوره قاجاریه و ضرب سکه های محلی در این شهر اشاره کرد و گفت ، داشتن ضرابخانه ها در آن دوران و ضرب سکه های مسی فلس،فلوس،پاپاسی و ... اهمیت شهر ها را دوچندان می کرد.
وی گفت بوشهر نیز با توجه به ضرب سکه های فلوس برنزی با نقش ماهی ، طاووس،تفنگچی و شیر ؛ از اهمیت ویژه ای در این دوران برخوردار بوده است .
مدیر کل میراث فرهنگی بوشهر اهمیت این سکه ها رادر فرهنگ عامه با توجه به نقوش مرتبط با زندگی مردم مهم شمرد و گفت ، با توجه به این موضوع ما سعی کردیم این سکه ها و اهمیت مردم شناسی آنها را به جامعه امروز ببریم و نشان دهیم که این شهر دارای فرهنگی غنی با پیشینه ای طولانی و بسیارمتنوع بوده که گویای جایگاه و اقتدار فرهنگی و سیاسی خاص آن نیز بوده است.
تعداد زیادی تندیس و وسایل زینتی از این سکه ها توسط صنعتگران به شکل مولاژ ساخته و در معاونت صنایع دستی این اداره کل توسط مدیر کل و معاونت توسعه مدیریت و میراث و سایر مسئولین اداری رونمایی شد .
انتهای پیام/