به گزارش روابط عمومي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجانشرقي فرزين حق پرست با اعلام اين خبر افزود: اين همايش يك روزه، بيستم خرداد ماه همزمان با روز جهاني صنايع دستي در مراغه برگزار ميشود.
وي يادآور شد: در كنار اين همايش نمايشگاهي نيز در موزه ايلخاني شهر مراغه با عنوان «ساز نو، نواي كهن» افتتاح ميشود.
حق پرست تشريح كرد: در اين نمايشگاه پيشينه موسيقي ايران از هفت هزار سال پيش تا كنون با نمايش سازها و ابزارآلات موسيقي كشور از هزاره 4 پيش از ميلاد تا دوره معاصر، در معرض ديد علاقمندان و بازديدكنندگان قرار ميگيرد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان، موزه ملي ايران، موزه سفال و آبگينه ايران، موزه رضا عباسي، كاخ موزه نياوران و موزه قاجار تبريز را موزههايي عنوان كرد كه ابزارآلات موسيقي آنها براي نمايش به اين نمايشگاه منتقل شدهاند.
حق پرست همچنين سازهاي ابداعي استاد ژاله را ديگر بخش اين نمايشگاه عنوان كرد و گفت: محمدرضا ايلدار ژاله هنرمند ساخت ساز از مشكين شهر است كه 10 سازآرشهاي و مضرابي را ابداع كرده كه برخي از آنها در فيلمها و نمايشهاي كارگردانان مطرحي چون بهرام بيضايي به كار رفته است.
وي با اشاره به پخش فيلم مستند «6 قرن و 6 سال» ساخته مجتبي ميرطهماسبي، خاطرنشان كرد: اين مستند كه در مورد زندگي عبدالقادر مراغهاي است امسال سيمرغ بلورين بهترين مستند جشنواره فيلم فجر را دريافت كرده است.
يادآور ميشود، استاد عبدالقادر مراغهاي هنرمند و نوازنده برجسته موسيقي ايران در قرن هشتم هجري قمري است كه لقب معلم ثاني را در موسيقي دارد. وي نوازنده چيرهدست ساز عود بوده كه در خوشنويسي، شعر و نقاشي تبحر داشته و حافظ قرآن كريم نيز بوده است. از وي به عنوان يكي از بزرگترين نظريه پردازان موسيقي ياد ميشود.
لازم به ذكر است، برخي از آهنگها و تصنيفهاي عبدالقادر مراغهاي را گروهي به همين نام به سرپرستي محمدرضا درويشي و با صداي استاد محمدرضا شجريان به نام «شوق نامه» دوباره خواني كردهاند. عبدالقادر مراغهاي همچنين تاليفاتي به زبان فارسي در زمينه موسيقي از خود به جاي گذاشته است.
لازم به ذكر است، محمدرضا درويشي مهمان ويژه همايش بزرگداشت استاد عبدالقادر مراغهاي در شهر مراغه خواهد بود.
انتهای پیام/