دومین جلسه کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان در سال 1393، با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی، مدیر کل میراث فرهنگی استان و اعضای این کارگروه، در محل سالن اجتماعات استانداری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، دستور کار این نشست بررسی و تعیین تکلیف مشکلات منطقه نمونه گردشگری بند دره، بررسی تعیین تکلیف مشکلات منطقه نمونه نمونه گردشگری بوذر جمهر قاینی، احداث تصفیه خانه پساب بهداشتی منطقه نمونه گردشگری آبگرم فردوس،ارائه گزارش درخصوص اقامتگاه های استان (وضعیت موجود) و پروژه های در دست احداث، ارائه گزارش از وضعیت آثار تاریخی شاخص استان جهت نگهداری ابنیه و چگونگی بهره برداری بود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه بین دستگاههای متولی هماهنگی لازم وجود ندارد، متذکر شد: با همکاری تمامی دستگاههای اجرایی استان میتوانیم با نگاه وسیعتر به حوزه میراث فرهنگی و گردشگری، زمینههای جذب گردشگر را فراهم کنیم.
نخعینژاد اضافه کرد: همه دستگاههای اجرایی ملزم هستند با ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در اجرای برنامهها و اقداماتی که در راستای معرفی ظرفیتها و تواناییهای استان، همکاری کنند چراکه این دستگاه حیطهکاری بسیار وسیع و گستردهای دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: با توجه به اینکه بخش میراث فرهنگی و صنایع دستی استان به شدت نیازمند سرمایهگذاری است بنابراین وظیفه داریم زمینههای لازم را برای سرمایهگذاری فراهم و فرصتها را برای سرمایهگذاران شناسایی و معرفی کنیم.
وی با بیان اینکه برنامه گردشگری خاصی در استان وجود ندارد، یادآور شد: در این راستا باید افراد یا شرکتهایی که در استان در حوزه گردشگری فعالیت دارند را شناسایی و از آنها دعوت به عمل آید تا مشکلات آنها را بتوانیم پیگیری و بررسی کنیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی نسبت به برنامهریزی مشخص در بخش زیرساختهای اقامتی استان تاکید کرد و افزود: توسعه زیرساختهای اقامتی باید در بخش وسیعتری دنبال و پیگیری شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت: بخشی از اعتبارات ملی برای طرحهای گردشگری اختصاص پیدا کرده است.
رمضانی با تأکید بر اینکه باید فرصتهای سرمایهگذاری در استان بررسی شود، افزود: تعداد مناطق گردشگری در استان که مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته، در دستور بررسی و اطلاعرسانی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: مشکل اساسی در حوزه میراث فرهنگی این است که در بازارهای جهانی مقصد خراسان جنوبی مطرح نیست، تا هنگامی که مقصد مشخص نباشد، گردشگری پیشرفت ندارد.
رمضانی با بیان اینکه از توان بخش خصوصی در صنعت گردشگری استان خواهد شد، تصریح کرد: در حد توان با لیدرهای جهانی که جذب توریست را برعهده دارند، در تعامل هستیم تا بتوانیم گردشگر بیشتری را جذب کنیم.
وی با اشاره به وجود دو شاخص برای توزیع اعتبار در میراث فرهنگی استان، افزود: نسبت تعداد آثار ثبت شده به کل آثار تاریخی و نسبت آثار مرمت شده به آثار نیاز به مرمت از جمله این شاخصها است که بر این اساس اعتبارات تخصیص داده میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: در شاخصهای میراث فرهنگی در سطح ملی ملاکهایی از جمله نقش اجتماعی اثر، میزان تاثیرگذاری اثر و تاثیر و اهمیت آن اثر تاریخی مورد توجه است.
رمضانی افزود: سند توسعه گردشگری استان نیمهتمام رها شده است و از جمله مصوبات جلسه بازنگری سند توسعه گردشگری استان است. وی با اشاره به مصوبات تصویب شده در این کارگروه، تصریح کرد: شاخصهای ملی باید مورد توجه و ملاک قرار گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در ادامه اظهار کرد: باید گزارشی از تورها و آژانسهای گردشگری استان تهیه و مشکلات مجموعه باغ شوکتآباد از طریق اداره اوقاف پیگیری شود.
وی در پایان مصوبات جلسه کارگروه را اعلام کرد:
مقرر شد کمیته های سرمایه گذاری و کمیته فنی شکل گرفته و به تناسب موضوعات در کمیته ها مطرح شود و گزارش نهایی به کارگروه ارائه شود.
مقرر شد شاخصه های ملی اختصاص اعتبارات و ارزیابی میراث فرهنگی ملاک عمل قرار گیرد .
مقرر شد سند توسعه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بازبینی شود و گزارش آن از برنامه های سال جاری اداره کل باشد.
مقرر شد برای جلسه آینده گزارش کاملی از مشکلات و روند اجرایی پروژه های هتل بند دره و هتل کویر ارائه شود.
مقرر شد گزارشی از تور های ورودی و میزان فعالیت آژانس های گردشگری باحضور فعالین برگزار شود.
بازگشایی و رفع مشکلات باغ وعمارت شوکت آباد.
انتهای پیام/