معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با اشاره به اینکه 99 درصد گردشگران اروپایی و آسیای جنوب شرقی از امنیت و مهمان نوازی ایرانی ها رضایت کامل دارند، افزود: گردشگران خارجی بدلیل رفتار مناسب ایرانی ها پس از بازگشت به کشورشان، مبلغ فرهنگ و آداب چند هزار ساله ما می شوند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مسعود سلطانی فر در دیدار با آیت الله نمازی نماینده ولی فقیه در کاشان تصریح کرد: عبور از رکود اقتصادی در عرصه گردشگری مستلزم توجه به صنایع دستی است.
معاون رئیس جمهور با اشاره به وجود کارگاه های فرش عتبات عالیات در شهرستان کاشان اظهار داشت: تامین نیازهای عتبات عالیات در کشور ما ریشه تاریخی دارد.
وی افزود: ثبت ملی فرش عتبات و استمرار این اقدام و توسعه این حرکت برای سایر اماکن تاریخی از جهت حفظ میراث ناملموس کشور از اهمیت خاصی برخوردار است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اینکه ایران در توسعه صنایع دستی یکی از قدرتمندترین کشورهای جهان است، یادآور شد: از 450 رشته صنایع دستی دنیا در 356 رشته فعال است.
وی با بیان اینکه دو میلیون نفر در بخش صنایع دستی کشور اشتغال دارند، اظهار داشت: سالانه دومیلیون مترمربع فرش در ایران بافته می شود که حدود سه درصد یعنی یک و نیم میلیون مترمربع از آن صادر می شود که این امر تاثیر قابل توجهی در اقتصاد کشور و ارزآوری دارد.
سلطانی فر خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی که فضای بیرونی کشور تلطیف شده و بدلیل مذاکرات هسته ای کشمکش ها کاهش یافته است و دولت ها حقوق و منافع ملی ما را پذیرفته اند، توسعه گردشگری به اقتصاد کشور کمک خواهد کرد.
به گفته وی ورود هر گردشگر به ایران تا دو هزار دلار برای کشور ارزآوری دارد.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان نیز در این دیدار اظهار داشت: باید علاوه بر نگاه صنعتی به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، نگاه فرهنگی نیز اضافه شده و در دستور کار این سازمان قرار گیرد.
آیت الله ˈعبدالنبی نمازیˈ افزود: نگاه این سازمان نباید فقط نگاه سودآور و ارزآوری باشد، بلکه باید کارشناسان آن به آفت ها و تهدید ها نیز توجه ویژه داشته باشند؛ این سازمان باید از همه ظرفیت های خود برای توسعه صنعت گردشگری بویژه در شرایطی که دنیا در حال تحول فرهنگی است، استفاده کند.
وی تاکید کرد: هنر سازمان میراث فرهنگی در این است که در شرایط بحرانی کنونی جهان در راستای اهداف جمهوری اسلامی گام بردارد و علاوه بر هنر ایران دیدگاه ها، باورها و تفاوت فکری و فرهنگی ایرانیان و سایر ملت ها را نیز به آنها نشان دهد.
آیت الله نمازی گفت: برخی از حوزه های علمیه کاشان که جزو آثار تاریخی شناخته شده اند، نیازمند مرمت و بازسازی هستند.
انتهای پیام/