به گزارش روابط عمومي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، بهمن نامور مطلق در بازديد از كارگاههاي سفالگري كوزهكنان، افزود: اين منطقه از ديرباز به توليد سفالهاي مرغوب شهرت داشته اما متاسفانه سالهاست به دلايلي مانند مرغوب نبودن خاك، محصولات سفالي مرغوب در اين كارگاهها توليد نميشود.
وي با تاكيد بر اينكه اين هنر چند هزار ساله بايد دوباره در كوزهكنان احيا شود اظهار داشت: با توجه به همكاريهاي خوب و دو جانبه ادارهكل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي با دانشگاه هنر اسلامي، اميدواريم زمينه براي حضور يك گروه تحقيقاتي دانشگاهي در كوزهكنان و بررسي دقيق مشكلات و موانع و راهكارها در هنر سفالگري اين منطقه فراهم شود.
نامور مطلق همچنين دستور ويژهاي براي رسيدگي به مشكلات هنرمندان سفالگر كوزهكنان و كارگاههاي سفال اين شهر در سريعترين زمان ممكن صادر كرد.
معاون صنايع دستي كشور تصريح كرد: هنرمندان صنايع دستي هر شهر و منطقه با تكيه بر اصول زيبايي شناسي بومي و قومي خود ميتوانند كاري را كه صنايع انبوده نتوانستهاند انجام دهند يعني توجه به اصل نرم زندگي بشري و ارضاي سليقههاي هنري متنوع را انجام دهند و بايد براي حفظ و توسعه و كاربردي شدن آنها نهايت تلاش را به كار بست.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي نيز در اين بازديد، خاطرنشان كرد: هنر سنتي و بومي سفالگري از سدهها پيش تا كنون در كوزهكنان رونق داشته و دستان مبتكر هنرمندان سفالگر اين منطقه اقدام به توليد محصولات نمونهاي كرده است.
فرزين حق پرست يادآور شد: بايد با حمايتهاي لازم، راه را براي توليد دوباره آثار سفالي مرغوب و زيبا در كوزهكنان فراهم كنيم.
وي خبر داد: مقرر شده است تا با رايزني و مذاكره با ساير سازمانها و ادارات و نيز مسئولان محلي، مشكلات موجود در صنايع دستي منطقه به ويژه سفالگري كوزهكنان را برآورد و مرتفع كنيم.
يادآور ميشود، بهمن نامور مطلق معاون صنايع دستي كشور همراه حق پرست مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي از كارگاههاي فعال سفالگري شهر كوزهكنان شهرستان شبستر بازديد كردند.
انتهای پیام/