سرپرست پايگاه جهاني تخت جمشيد با اعلام اين خبر افزود : رويش علف هاي هرز در محوطه بناي جهاني تخت جمشيد و سبز شدن گياهان ، روندي است كه هر ساله رخ مي دهد و آنچه تا كنون در جهت حفاظت آثار مجموعه تخت جمشيد حائز اهميت بوده است، انجام اقداماتي در جهت كاهش تأثيرات جوي ، طبيعي و بيولوژيكي بر تخريب آثار است.
به گزارش روابط عمومي اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی وگردشگری فارس مسعود رضايي منفرد در ادامه اظهار داشت: از جمله اقداماتي كه در چند سال اخير توسط كارشناسان حفاظت و مرمت مورد پژوهش و كاربرد قرار گرفته است، پاكسازي محوطه ميراث جهاني تخت جمشيد و خصوصاً آثار آن از پوشش گياهان است.
وي با اشاره به تأثير ات نامطلوب گياهان در مجاورت سنگ گفت : رشد گياهان و دواندن ريشه هاي آنها در عمق سنگها، شكستگي و جابجايي آثار را به همراه خواهد داشت. از اين رو در نقاطي كه رشد گياه به طور مستقيم به بنا آسيب مي رساند، ضمن ارائه آموزشهاي لازم به كارگران در جهت جلوگيري از صدمه به آثار در حين انجام كار، از روش دستي در جهت حذف گياهاني كه در مجاورت سنگ ها و آثار منقوش روییده اند استفاده مي شود و در جاهايي كه آسيب رساني كمتر است و يا در محدوده اي از بنا كه به لحاظ منظري ،آثاري وجود ندارد، حذف گياهان از طريق دستگاه علف زني صورت مي گيرد.
اين مقام مسئول در خصوص عمليات سالانه پاكسازي محوطه مجموعه جهاني تخت جمشيد گفت: هرساله عملیات پاکسازی محوطه مجموعه جهانی تخت جمشید از گياهان وعلف های هرز در فصل خاص خود انجام می پذیردوهم اکنون نیز این عملیات در مجموعه درحال اجرا است .
انتهای پیام/