ایجاد ثبات و آرامش در سازمان میراث فرهنگی/هتل‌های کشور باید به 3 برابر تعداد فعلی افزایش یابد

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به ایجاد ثبات و آرامش در این سازمان به عنوان یکی از اولین اقدامات پس از روی کار آمدن دولت یازدهم، گفت: با توجه به آینده روشن گردشگری ما امروز به 3 برابر هتل‌های موجود در کشور نیاز داریم.

به گزارش میراث آریا(chtn) مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست صمیمانه‌ای که به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد، گفت: امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده و این در حالی است که سازمان میراث فرهنگی در هر دو عرصه توسعه اقتصادی و فرهنگی مسئولیت و وظیفه سنگینی بر عهده دارد.

معاون رئیس جمهور افزود: با مروری بر مبانی اقتصاد مقاومتی که اواخر سال گذشته توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد و در آن بر استفاده از تمامی ظرفیت‌های اقتصادی برای ایجاد اشتغال، تامین معیشت و توسعه اقتصادی تاکید شده است، جایگاه سازمان میراث فرهنگی به صورت شفاف و روشن مشخص است.

سلطانی‌فر در ادامه به تشریح اجمالی وضعیت گذشته و کنونی سازمان پرداخت و اضافه کرد: با توجه به ادغام بخش گردشگری با سازمان میراث فرهنگی در سال 83 و ادغام صنایع دستی در این سازمان که سال 85 اتفاق افتاد و همچنین نقل و انتقال معاونت‌های سازمان به شیراز و اصفهان، اگر بخواهیم ارزیابی کنیم از عمر مفید سازمان 2 سال بیشتر نمی‌گذرد.

 رئیس سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: اولین اقدامی که پس از روی کار آمدن دولت جدید در سازمان میراث فرهنگی انجام شد، با توجه به رویکرد دولت، ایجاد یک وضعیت باثبات و آرامش در این سازمان بود، چراکه پیش از این، سلیقه‌ها بوده که رویکردها را مشخص می‌کرده است و با ایجاد ثبات و آرامش شرایط برنامه‌ریزی برای توسعه و حل مشکلات سازمان فراهم می‌شد.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه تلاش بر استفاده از امکانات و نیروی انسانی موجود در سازمان برای انجام اقدامات و برنامه‌ها در دستور کار بوده است، یادآور شد: تلاش شد تا کمترین تغییر در مجموعه مدیریتی سازمان اتفاق بیفتد و از ظرفیت‌های داخلی برای پیشبرد برنامه‌ها استفاده شود.

سلطانی‌فر با بیان اینکه از هم‌پاشیدگی و بی‌نظمی در زمینه مسائل مالی سازمان میراث فرهنگی در سالهای گذشته مشکلات بسیاری را به دنبال داشته و دارد، تصریح کرد: مسائل و مشکلات مالی و قراردادهای بدون ضابطه‌ای که در سازمان میراث فرهنگی وجود داشته است امروز با حضور نمایندگان مراجع رسمی قانونی کشور اعم از دیوان محاسبات، قوه قضائیه، ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و بازرسی دفتر مقام معظم رهبری مورد رسیدگی قرار گرفته و ما پیشنهاد دادیم برای کنکاش دقیق و ارائه راهکار برای حل این مشکلات گروهی از سازمان بازرسی کشور در این سازمان مستقر شوند.

معاون رئیس‌جمهور همچنین به مشکلات شرکت‌های زیرمجموعه سازمان اشاره کرد و افزود:  شرکت‌های زیرمجموعه سازمان هرکدام مشکلاتی دارند که باید رسیدگی شود، به طور مثال در شرکت توسعه، بی‌نظمی‌های مالی، نبود اسناد، مدارک و قراردادها، مسائل و مشکلاتی به دنبال داشته که برای رسیدگی به این موارد، سازمان حسابرسی، ورود پیدا کرده است.

وی در ادامه گفت: مشکلات بسیاری در سازمان میراث فرهنگی وجود دارد که عدم اتمام پروژه‌های نیمه کاره یکی دیگر از آنهاست، پروژه موزه دوران اسلامی که در سال 86 مبلغ 8 میلیارد تومان برای اتمام آن در نظر گرفته شده، علی رغم پرداخت این مبلغ همچنان ناتمام باقی مانده، این در حالی است که این پروژه در آینده نزدیک با برنامه‌ریزی و اختصاص بودجه مناسب به پایان می رسد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: در زمینه نیروی انسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با مشکلات بسیاری مواجه است که تراکم نیروی انسانی غیرمتخصص را می‌توان به عنوان یکی از این مسائل مطرح کرد، همچنین در زمینه قوانین و مقرراتی که باید در دستور کار قرار گیرد محدودیت‌هایی در سازمان میراث فرهنگی وجود دارد که در این زمینه جلساتی با فراکسیون‌های گردشگری، میراث فرهنگی و تاریخ مجلس برگزار شد و پیشنهاد تشکیل کارگروههای تخصصی با حضور نمایندگان مجلس مطرح شده است.

سلطانی‌فر با اشاره به اینکه تعامل این سازمان با دستگاه‌های بیرونی در سالهای گذشته با مشکلات بسیاری مواجه بوده است، یادآور شد: سازمان میراث فرهنگی در هر سه حوزه فعالیت نیازمند هماهنگی بین دستگاه‌ها است، توسعه و رونق گردشگری و ساماندهی این روند نیازمند همکاری 27 دستگاه است و در زمینه میراث فرهنگی با وجود این حجم از بناها و اماکن تاریخی، حفظ این آثار نیازمند عزم و اراده ملی است.

وی ادامه داد: همکاری و مشارکت بخش خصوصی در مرمت، حفظ و احیاء بناها و اماکن تاریخی کشور به غیر از بناهای نفیس و ثبت جهانی شده، یکی از برنامه‌های جدی سازمان میراث فرهنگی در این عرصه است.

معاون رئیس جمهور در ادامه بنیه ضعیف مالی سازمان میراث فرهنگی را از دیگر مشکلات موجود در این دستگاه دانست و افزود: مجموعه اعتبارات ملی و استانی جاری سازمان میراث فرهنگی از اعتبار آموزش و پرورش یک استان کمتر است که برای جبران این نقص ما باید از ظرفیت‌های مختلف دستگاهها، شهرداری‌ها و وزارتخانه‌ها استفاده کنیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی یادآور شد: استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای حفظ، احیاء و مرمت بناها و اماکن تاریخی و تغییر کاربری این فضاها به هتل، مراکز اقامتی، موزه و مراکز آموزشی و فرهنگی علاوه بر حفاظت از این مواریث فرهنگی، اشتغال نیروی انسانی و توسعه اقتصادی را به دنبال دارد.

سلطانی‌فر تصریح کرد: کشور ما جزء سه قطب بزرگ تولیدکننده صنایع دستی است و ما این ظرفیت را داریم که صنایع دستی را به شرایط گذشته بازگردانیم، از 450 رشته صنایع دستی فعال در دنیا، 352 رشته در کشور ما وجود دارد و در بسیاری از رشته‌ها ما توان تولید عمده و باکیفیت صنایع دستی را داریم.
معاون رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه بخش عمده مشکلات صنایع دستی مسائل مربوط به بازرگانی و فروش است، یادآور شد: فروش صنایع دستی یکی از معضلات این بخش است که کارگاهها و استادکاران صنایع دستی را با مشکل مواجه کرده است، برخی از رشته های صنایع دستی به دلیل کهولت سن استادکاران چیره دست در حال فراموشی است و باید در این زمینه اقدامات جدی انجام شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: آمار ورودی گردشگری در سال گذشته 4هزار و 800 نفر بوده است که ورود این تعداد گردشگر 5 میلیارد دلار درآمد برای کشور به دنبال داشته است، با توجه به این اعداد و ارقام، سرمایه‌گذاری و نگاه جدی به گردشگری باید مورد توجه قرار گیرد.

سلطانی‌فر با اشاره به تاکید رئیس جمهور بر توسعه گردشگری، افزود: رئیس جمهور علاوه بر توجه به میراث فرهنگی و صنایع دستی بر توسعه گردشگری، استفاده از ظرفیت‌ها برای رونق این صنعت، گسترش تعامل فرهنگی و ایجاد اشتغال تاکید دارد.

معاون رئیس جمهور یادآور شد: ما نیازمند یک طرح جامع گردشگری هستیم، موضوعی که در سال 2001 مطرح و در سال 2010 به‌روز رسانی شد و امروز باید با توجه به مقتضیات و استفاده از ابزارهای مختلف این طرح تهیه و پس از تصویب در هیات دولت، با مشارکت همه دستگاهها اجرایی شود.
وی با تاکید بر رویکرد سازمان میراث فرهنگی در دو بخش گردشگری خارجی و داخلی، گفت: در گردشگری خارجی، جذب گردشگران خارجی، افزایش تعاملات فرهنگی، تامین ارز و ایجاد شغل مورد تاکید و توجه است و در حوزه گردشگری داخلی ساماندهی زمانی و مکانی سفر در دستور کار قرار دارد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: با وجود 4 میلیون بازنشسته و حدود 3 میلیون دانشجو این امکان وجود دارد که با ارائه بسته‌های تشویقی به این گروه‌ها، 240 روز غیرفعال سفر در کشور را فعال کنیم و موجب رونق تاسیسات گردشگری کشور شویم.

سلطانی‌فر در ادامه از احداث هتل‌های 4 و 5 ستاره در کشور خبر داد و افزود: با هماهنگی و مشارکت صندوق توسعه ملی تکمیل هتل‌های نیمه کاره با بیش از 50 درصد پیشرفت فیزیکی در اولویت قرار گرفت و پس از آن احداث هتل‌های 4و5 ستاره با مکان‌یابی و نیازسنجی‌هایی که انجام شده است در دستور کار قرار خواهد گرفت.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: با توجه به هدفگذاری که در افق چشم‌انداز 20 ساله کشور مشخص شده است، در سال 1404 کشور ما باید میزبان 20 میلیون گردشگر باشد و از محل ورود این گردشگران 25 میلیارد تومان درآمد نصیب کشور شود که بی شک حضور این تعداد گردشگر،  نیازمند تجهیز و احداث تاسیسات گردشگری است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: با توجه به نیازسنجی کشور در رابطه با احداث هتل‌های 4 و 5 ستاره، تعداد هتل‌ها باید به 3 برابر افزایش پیدا کند، تربیت نیروی انسانی و تکمیل تجهیزات گردشگری از جمله موضوعاتی است که چند گروه مطالعاتی در این زمینه‌ها در حال بررسی و تحقیق هستند.
سلطانی‌فر یادآور شد: کشور ما در عرصه گردشگری آینده خوبی دارد، با وجود این تعداد آثار تاریخی، ایران یک موزه بزرگ است که برای بسیاری از گردشگران جاذبه دارد ما در زمینه گردشگری سلامت، گردشگری فرهنگی، اکوتوریسم، گردشگری ورزشی، گردشگری زیارت و بسیاری از رشته‌های گردشگری جاذبه‌ها و ظرفیت‌های مناسبی داریم که استفاده از این پتانسیل‌ها نیازمند برنامه‌ریزی مناسب است.

وی در ادامه از تهیه برنامه 4 ساله سازمان میراث فرهنگی خبر داد و افزود: این برنامه نقشه راه سازمان میراث فرهنگی را از سال 93 تا پایان سال 96 مشخص کرده و پس از ویرایش نهایی ظرف چند هفته آینده اعلام می‌شود.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: طی 6 ماه گذشته با سفر به 22 استان کشور در جریان پروژه‌ها و برنامه‌ها قرار گرفتم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی در ادامه به تحقق بسیاری از وعده‌های دولت تدبیر و امید اشاره کرد و گفت: کاهش نرخ تورم، مثبت کردن نرخ رشد اقتصادی، پایان دادن به رکود اقتصادی و بهبود شرایط مالی کشور از جمله مصادیق تحقق وعده‌های دولت تدبیر و امید است.

سلطانی‌فر یادآور شد: با توجه به استخدام های بدون ضابطه در حال حاضر 80 درصد بودجه کل کشور صرف هزینه‌های جاری می‌شود و تنها 20 درصد از بودجه به پروژه‌های عمرانی اختصاص می‌یابد. 

معاون رئیس جمهور در ادامه گفت: حفاظت و حراست از میراث فرهنگی کشور نیازمند توانی بیش از توان و بودجه کشور است و همه باید در این راه مشارکت داشته باشند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی با تاکید بر مشارکت بخش خصوصی در حفظ و احیا بناها و اماکن تاریخی گفت: واگذاری حفظ، احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی به بخش خصوصی با نظارت سازمان میراث فرهنگی موضوعی است که مسیر قانونی و مشخصی دارد.

وی در پایان افزود: اماکن، بناها و آثار تاریخی می‌تواند از منابع و ظرفیت‌های مهم توسعه صنعت گردشگری کشور باشد و ما باید از این ظرفیت استفاده کنیم.

همچنین در این نشست صمیمانه، نمایندگان رسانه‌های مختلف نظرات و انتقادات خود نسبت به مسائل و موضوعات سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را مطرح و دغدغه‌های خود پیرامون مسائل سازمان را با رئیس سازمان میراث فرهنگی در میان گذاشتند.

انتهای پیام/

کد خبر 139305187