به گزارش میراث آریا(chtn) سردار تقی مهری رئیس پلیس پیشگیری ناجا در نخستین نشست تخصصی فرماندهان یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی که با حضور مسعود سلطانیفر، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، فرماندهان یگان حفاظت میراث فرهنگی سراسر کشور و معاونین سازمان در مجموعه فرهنگی، تاریخی سعدآباد برگزار شد، گفت: کشور ما دارای سابقه تاریخی کهن است و حفاظت از این آثار تاریخی وظیفه خطیری بر عهده ماست.
وی ادامه داد:در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، موضوع میراث فرهنگی یکی از اولویتهای مهم قلمداد میشود و به همین دلیل یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی با هدف سازماندهی امر حفاظت از آثار تاریخی تشکیل شد.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا با اشاره به اینکه آثار تاریخی کشور ما متعلق به همه بشریت است، یادآور شد: کشور ما امروز از نظر امنیتی و به ویژه امنیت عمومی در جایگاه برجستهای قرار دارد و اگر این آرامش و امنیت در مملکت برقرار است، مرهون تلاش شبانهروزی و مشارکت فعال مردم در تمامی صحنههاست.
سردار مهری ادامه داد: یکی از وظایف مهمی که یگان حفاظت در سازمان میراث فرهنگی بر عهده دارد برقراری نظم و امنیت است، اولین ماموریت این یگان حفاظت از موزهها، آثار تاریخی و گنجینههای فرهنگی و تاریخی کشور است که در این راستا باید با برنامهریزی از مجموعههای تاریخی حفاظت کنیم.
وی تصریح کرد: ما از طریق همین مجموعهها و آثار تاریخی میتوانیم اندیشه و داشتههای خودمان را به نسل آینده منتقل کنیم، یکی از موضوعاتی که باید مورد توجه قرار گیرد تهیه طرحهای مشخص حفاظتی از تمامی اموال منقول و غیرمنقول و بهروز نگه داشتن این طرحهاست.
رئیس پلیس پیشگری ناجا افزود: باید با توجه به داشتهها و امکانات، متناسب با شرایط، طرحها را مورد بازنگری قرار دهید، رکن اساسی کار ما در یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی، انضباط است که این انضباط یک شاخه ظاهری و یک شاخه معنوی دارد.
سردار مهری تصریح کرد: بحث آموزش، موضوع دیگری است که باید مورد توجه نیروهای یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی قرار گیرد، نحوه حفاظت فیزیکی، نحوه ارتباط و شناسایی مجرمین باید به ماموران یگان آموزش داده شود.
وی ادامه داد: فرماندهان یگان حفاظت استانها باید همکاری و هماهنگی لازم را با نیروهای نظامی و انتظامی استان داشته باشند چراکه این تعامل، امکان استفاده از توان و امکانات مجموعههای مرتبط را افزایش میدهد.
رئیس پلیس پیشگری ناجا با اشاره به اینکه حفظ آثار تاریخی نیازمند برخورد با افراد سودجو است، گفت: برای حفظ آثار و بناهای تاریخی علاوه بر استفاده از منابع و ابزارهای موجود، باید از مخبرین و منابع محلی بهره بگیریم.
سردار مهری با تاکید بر اینکه محمولههای فرهنگی باید با هماهنگی و اعزام اسکورت جابهجا شوند، تصریح کرد: طرحهای مربوط به حفاظت فیزیکی آثار تاریخی باید مورد بازبینی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه استفاده از یافتههای جدید علمی در حفاظت و نگهداری از آثار تاریخی موضوعی قابل توجه است، افزود: ماموریتهای مربوط به موضوع میراث فرهنگی باید با بهره گیری از فناوریهای جدید انجام شود.
انتهای پیام/