به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی نشستی با حضور انجمن غارشناسان کشور و جمعی از مسئولین در محوطه غار نخجیر برگزار شد تا ضمن پاکسازی ونقشه برداری غار نخجیر برنامه ریزی های لازم جهت برگزاری همایش غار پاک در دلیجان فراهم شود.
سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان مرکزی نیز با بیان اینکه غارنخجیر در دور اول سفر دکتر احمدی نژاد به استان به عنوان منطقه نمونه گردشگری مصوب شده است، گفت: این غار در سال 1380 به سازمان ایرانگردی واگذار شد و از سال 81 تا 83 نورپردازی و 1200 متر کف سازی غار صورت گرفت.
سید حسن حسینی با بیان اینکه غارنخجیر به عنوان پایلوت غارپاک انتخاب شده است گفت: غار نخجیر به لحاظ برخورداری از موقعیت جغرافیایی مناسب، پتانسیل بالا و امکان بازدید آسان، از میان غارهای کشور بعنوان پایلوت برگزاری همایش ملی روزغار پاک (در روزهای 3 و 4 مهرماه ) انتخاب شده است.
وی ادامه داد: چگونگی بهره برداری از غار، برطرف کردن سوء تفاهمات برای سرمایه گذاری و بهره برداری از غارو معرفی توانمندی غارنخجیر از جمله اهداف همایش روز غار پاک خواهد بود که سوم و چهارم مهر ماه برگزار می شود.
غارنجیر در سال 68 توسط سازمان آب كشف شد و در نهايت 20 سال پس از آن، به بهرهبرداري عمومي رسيد. چال نخجیر که گفته میشود شبیه نای انسان با هزاران فرعی است، غاری سه طبقه بهشمار میآید که دو طبقه از آن با ایجاد مسیرها و پلههایی، برای بازدید گردشگران آماده شده است.
طبقه نخست سفره آب زيرزميني و درياچهاي را شامل ميشود كه در عمق 61 متري از سطح غار است و تا 19 متر عمق دارد؛ طبقههاي دوم و سوم غار هم پوشيده از آبشارهاي آهكي، قنديلها و سنگهاي آهكي است.
سنگهاي آهكي غار با تعداد بسيار و شكلهايي منحصر به فرد به دليل عبور نور از سطح خود، در تمامي مسير غار به چشم ميخورند و از جمله ويژگيهاي جالب آنها اين است كه هر 100 سال، 2/5 سانتيمتر به قطرشان افزوده ميشود كه بر اين اساس، زمينشناسان شكل آينده هر قسمت از غار را ميتوانند پيشبيني كنند.
غارها گنجینه های سربه مهر زمین هستند، پر از اطلاعات، معلومات و داده های زمین. که اگر از آنها بهره برداری می کنیم باید در حفظ آن هم کوشا باشیم. اما غار چال نخجیر در حالی درهای خود را برای ورود گردشگر باز کرده است که هنوز مسئله ممنوع بودن و آزاد بودن حضور گردشگر و سرمایه گذار در آن حل نشده است.
رئیس هیئت مدیره انجمن غارشناسی ایران نیز در این نشست گفت: این غار از نمونه غارهای آهکی کشور است.
رئیس انجمن غارشناسان کشور گفت: غار آهکی نخجیر از زیباییهای خلقت بوده و زنده بودن و رشد کردن، از ویژگیهای این غار است.
جلال نظامدوست تصریح کرد: با توجه به پیگیری مسئولین استانی امید است که در آینده شاهد خسارتی در این غار بینظیر نباشیم.
وی اظهار کرد: امیدواریم راهاندازی فازهای بعدی غار نخجیر با دید علمیتر و نیز با استفاده از تجارب کارشناسانه انجام پذیرد.
شهردار دلیجان نیز با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت NGOها بیان کرد: غار نخجیر باید شناسانده شود تا گردشگران بیشتری از این شگفتی طبیعی استفاده کنند.
مهدی اسماعیلی با اشاره به آب و هوای متفاوت دلیجان که در یک منطقه شاهد هوای گرم و در منطقه دیگری هوای سرد را شاهد هستیم بیان کرد: این ظرفیتها باید شناسانده شود تا گردشگری که جهت بازدید از غار نخجیر به این منطقه میآید با اطلاعات کافی از مناطق دیگر نیز بازدید داشته باشد.
وی با بیان اینکه توریستی کردن غار یک سری زیر ساختها نیاز دارد و کفسازی بخشی از این زیر ساختها بوده است، به اختصاص اعتبارات سال 93 به این غار اشاره و اظهار کرد: برای یک سال آینده برنامه جامعی جهت رفع مشکلات غار داریم که تحولی بزرگ را به وجود خواهد آورد.
وحید بهرامی عضو انجمن غارنوردی نیز با تاکید بر اینکه باید نحوه توریستی کردن غار مورد بررسی قرار گیرد ،گفت: باید برای توریستی کردن غارها کمیت را نادیده بگیریم و به کیفیت بپردازیم.
وی ادامه داد: با نمایش چند فیلم کوتاه می توان برای مردم قبل از ورود به غار آنها را با صدمه زدن به غار آگاه کرد.
وی گفت: در برخی کشورهای دنیا دیگر مرسوم نیست عموم مردم به داخل غار بروند. برای آنها فیلم سه بعدی را نمایش می دهند چرا که با ورود به غارها آسیب جدی به آنها وارد می شود.
انتهای پیام/