به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی، مریم دهقانی مدیر کل دفتر امور خانواده و بانوان استانداری در این جلسه با اشاره به اهمیت حضور زنان در اجلاس بین المللی میراث معنوی، اظهار داشت: یک روز از این اجلاس به موضوع بانوان و نقش محوری زنان در احیاء، ترویج و انتقال بین نسلی میراث معنوی اختصاص داده شده است.
مدیر کل دفتر امور خانواده و بانوان استانداری آذربایجان غربی گفت: امیدواریم با ایجاد بانک اطلاعاتی قوی در عرصه های پنجگانه میراث معنوی که توسط یونسکو مطرح شده، بتوانیم در حمایت از میراث معنوی استان، حفظ و انتقال آن به نسل جوان و ثبت ملی و بین المللی آن گام های مثبتی برداریم.
دهقانی با تاَکید بر همکاری و مشارکت تمام دستگاههای مرتبط، خواستار ارائه به موقع برنامه ها برای شرکت در این اجلاس شد.
وی در ادامه افزود: سعی شود در این اجلاس، معرفی میراث معنوی متداول استان مانند: آئین ها و دانش های بومی، ترانه های فولکلور اقوام، دانش استحصال عرق گیری، دوشاب پزی از شیره انگور و ... مد نظر قرار گیرد.
حسن سپهر فر پژوهشگر و مسئول بخش مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان که در این کمیته کاری ریاست جلسه را نیز بر عهده داشت، گفت: اجلاس عمومی یونسکو با تاَکید بر این نکته که میراث فرهنگی فقط مربوط به مباحث و داشته های مادی نیست و شامل میراث شفاهی و ناملموس نیز می شود، در سال 2003 با تشکیل کنواسیونی تحت عنوان حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس ، اهمیت قضیه را برای کشورهای جهان مشخص کرد.
وی با اشاره به برگزاری اجلاس بین المللی میراث فرهنگی ناملموس از 16 تا 20 مهر ماه سال جاری به میزبانی شهرداری اصفهان گفت: پنج محور که در این اجلاس مدنظر یونسکو می باشد عبارتند از: بیان ها و سنت های شفاهی- هنرهای نمایشی، فعالیت های جمعی( آئین ها، مراسم و جشن ها)- دانش و اعمال مرتبط با جهان ،کیهان و طبیعت- و سنت های مرتبط با صنایع دستی.
گفتنی است در ادامه، سایر اعضای شرکت کننده در این جلسه نیز به ارائه برنامه ها و نقطه نظرات خود در این خصوص پرداختند.
\n
انتهای پیام/