سامان‌دهی وضعیت موجود فعالیت مهم سازمان میراث فرهنگی در سال گذشته است

مدیرکل حوزه ریاست سازمان میراث فرهنگی گفت: انتظام بخشی و سامان دهی به وضعیت موجود از فعالیت های مهم سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در یک سال گذشته است.

به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، علیرضا تابش، مدیر کل حوزه ریاست سازمان میراث فرهنگی در حاشیه بازدید از نمایشگاه فرصت ها و دستاوردهای سازمان میراث فرهنگی و دستاوردها و عملکرد مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران در یک سال گذشته افزود: هفته دولت بهانه ایست برای اینکه کارنامه یک ساله دولت و دولتمردان مرور شود و فرصتی برای بیان عملکرد و گوشه هایی از خدماتی است که دولت در عرصه های مختلف انجام داده است.

وی با بیان اینکه در سالی که گذشت دولت در بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری وقت خود را بر دو حوزه صرف کرد گفت: حوزه نخست انتظام بخشی و سامان دهی به وضعیت موجودی بود که از دولت قبل تحویل گرفته بودیم که این مهم بسیار وقت دولتمردان و مسئولان، از رئیس سازمان تا مدیران هر بخش را گرفت.

وی افزود: ولی این صرف وقت اثرات خوبی داشت؛ یکی از بخش هایی که در دولت آقای روحانی از نظر اداری، مالی و انضباط اداری دچار آشفتگی بود سازمان میراث فرهنگی بود که در این یک سال گوشه هایی از این آشفتگی گزارش شد و شکر خدا توانستیم اقدامات اساسی و زیربنایی که هنوز بخشی از آن به نتیجه نرسیده انجام دهیم و امیدواریم همکاران، ذینفعان و مخاطبانی که بخشی از این اقدامات را تاکنون دیده اند در آینده نزدیک شاهد مابقی آن باشند.

تابش درباره حوزه دومی که فعالیت ها بر آن ها متمرکز شده بود توضیح داد: در این یک سال کارهای اصولی که در هر بخش تخصصی می توانست دنبال شود انجام شد.

وی گفت: وقتی سازمان میراث فرهنگی را تحویل گرفتیم شوراهای اساسی و محورها و مدار اصلی که در سازمان هستند یا تعطیل بودند و یا تشریفاتی؛ که در گام های نخست شورای عالی سازمان به ریاست رئیس جمهور احیا شد؛ شورای ثبت آثار که تعطیل بود به ریاست رئیس سازمان تشکیل جلسه داد و بسیاری از پرونده ها در حوزه ثبت میراث معنوی و ناملموس پی گیری شد و در یونسکو به جاهای خوبی رسید.

وی تصریح کرد: بر همین اساس همکاران ما که تلاششان بسیار جای تشکر و قدردانی دارد توانستند در رقابتی تنگاتنگ با دیگر اعضای یونسکو در اجلاس اخیر قطر مجموعه شهر سوخته را به ثبت جهانی برسانند که دستاورد بسیار بزرگی است.

مشاور رئیس سازمان میراث فرهنگی افزود: شوراهای فنی در استان ها نیز یا بلا اثر و یا سلیقه ای بودند و ساز و کار اداری درستی نداشتند که در دوره جدید این شوراها با دستورالعمل ابلاغی از سوی معاونت میراث تشکیل و تعیین تکلیف شد.

وی همکاری با شورای اسلامی شهر و روستا در کل کشور را که در فضای همدلی، هم افزایی و هم گرایی انجام شد را از دیگر دستاوردها دانست و توضیح داد: مباحث میراث فرهنگی در بافت های تاریخی و روستاهای هدف گردشگری بر اساس روابط بسیار خوبی دنبال می شود و امیدواریم تصمیمات بسیار خوبی جهت آسایش مردم گرفته شود.

تابش، احیای شورای مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی، رونق عمده فعالیت های پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی که تعطیل بودند و راه اندازی کتابخانه این پژوهشگاه را دیگر فعالیت های یک سال گذشته عنوان کرد و افزود: در معاونت گردشگری نیز شاهد تشکیل کمیته های تخصصی گردشگری سلامت، زیارت و حلال بودیم و ستاد هماهنگی خدمات سفر با عضویت دستگاه های مختلف و وزارتخانه ها با مصوبه هیئت وزیران تشکیل شد و امر برنامه ریزی و هماهنگی سفر در نوروز و تعطیلات تابستان و زمستان در این ستادها در کل کشور انجام می شود.

وی گفت: در حوزه بین الملل نیز با شعار دولت مبنی بر \"جهانی عاری از افراط و خشونت\" و همچنین سیاست های تنش زدایی دولت با جهان خارج بر پایه دیپلماسی فرهنگی موفق شدیم طی یک سال گذشته ارتباطات خوبی با کشورهای همسایه، آسیایی، اروپایی و افریقایی در همه حوزه های صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری برقرار و با توسعه همکاری ها، کمیسیون های مشترک گردشگری بین چندین کشور برگزار کنیم.

وی توضیح داد: همچنین حضور ایران در نمایشگاه های بین المللی تقویت شد تا بتوانیم ظرفیت های مهم گردشگری تاریخی و صنایع دستی را به جهانیان معرفی کنیم.

مدیر کل دفتر ریاست سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه در یک سال اخیر با سرمایه گذاران خارجی وارد مذاکره شدیم و در حال ترغیب آنان جهت سرمایه گذاری در تقویت زیرساخت های گردشگری کشور هستیم تصریح کرد: همچنین در دولت یازدهم سمن های تخصصی در حوزه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ارتباط خوبی با مسئولین سازمان میراث فرهنگی داشتند و چندین جلسه و نشست با این سمن ها داشتیم و در همین مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران شاهد برگزاری 2 نشست بودیم.

وی افزود: همه مدیران و معاونان سازمان میراث فرهنگی عمیقا اعتقاد دارند که سمن های فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چشم و گوش سازمان هستند و با همدلی و همکاری بخش غیر دولتی می توانیم با کمک یکدیگر چشم اندازهای جدید خلق و دستاوردهای خوبی داشته باشیم.

تابش با بیان اینکه کار بزرگ دیگر این یک سال برنامه دار شدن سازمان و برگزاری  12 نشست منظم در معاونت های سازمان که اختصاص به برنامه 4 ساله سازمان میراث فرهنگی داشت توضیح داد: در 3 حوزه تخصصی و در حوزه های ستادی صاحب برنامه شدیم و رویکردهای کلی سازمان برای برنامه ششم توسعه با مشاوره فعالان این بخش در خارج از سازمان همچون اساتید دانشگاه و غیره در حال انجام است تا ان شاا... بتوانیم در برنامه ششم توسعه شاهد توجه بیشتر دولت به امر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باشیم و کاستی ها و خساراتی که در سال های گذشته در اثر عدم توجه مدیران قبلی به برنامه و برنامه ریزی در کشور وارد شده جبران شود.

وی طرح دیده بان میراث فرهنگی را دیگر برنامه سازمان در یک سال گذشته دانست و توضیح داد: به زودی با محوریت سمن ها و بخش های غیر دولتی این طرح در کشور به اجرا گذاشته می شود تا بتوانیم از دیده بانی مردم در امر میراث فرهگی به نحو مطلوب استفاده کنیم.

وی افزود: سازمان به تنهایی و با منابع محدودی که در اختیار دارد نمی تواند امر مهمی که بر عهده دارد را ساماندهی کند، بنابراین نیاز به همیاری سایر دستگاه های دولتی دارد و بر همین اساس سازمان درطول یک سال گذشته تفاهم نامه همکاری با 12 وزارتخانه، دستگاه و نهاد در زمینه های مختلف به امضا رسانده و توانسته فعالیت هایش را در سراسر کشور و یا حتی خارج از کشور گسترش دهد و در زمان حاضر نیز در حال نگارش و ویرایش 10 تفاهم نامه با سازمان های مختلف هستیم که تا 3 ماه آینده به امضا خواهند رسید.

دبیر شورای معاونان سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: در یک سال گذشته جلسه شورای معاونان سازمان به ریاست رئیس سازمان میراث فرهنگی تشکیل و 231 مصوبه در آن تصویب شد و از جمله مباحث مهم آن بحث، بررسی و تصویب برنامه چهارم سازمان بود که به زودی سرفصل های آن توسط رئیس سازمان اطلاع رسانی خواهد شد.

وی گفت: در نمایشگاه فرصت ها و دستاوردهای سازمان میراث فرهنگی در یک سال گذشته سعی شده گوشه ای از عملکرد این سازمان در قالب تصویر، نمودار، گزارش، کتاب و پایان نامه به نمایش گذاشته شود و این مجموعه قطره ای از یک دریا است.

تابش با تشکر از تمام همکاران سازمان میراث فرهنگی در سراسر کشور که با عشق، علاقه و حوصله وظایفشان را انجام می دهند و در امر مهم میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به مردم، ملت و تاریخ کشور خدمت می کنند تصریح کرد: در دوره های گذشته لطمات زیادی به این سازمان وارد شده و مشکلات زیادی را ازسر گذرانده و تنها چیزی که باعث قوام و دوام آن شده نیروی انسانی و متخصصان زحمتکش و دلسوز بوده و امیدواریم در دولت یازدهم بتوانیم قدردان زحمات آن ها باشیم و با همدلی شاهد اجرای بهتر برنامه ها در سطوح مختلف سازمانی در ستاد مرکزی و استان ها باشیم.

فهرست مجموعه اسناد کاخ نیاوران تدوین و به عنوان یک مرجع منتشر شود


وی در بازدید از نمایشگاه دستاوردها و عملکرد مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران در یک سال گذشته افزود: مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران نیز در این نمایشگاه کارنامه درخشانی داشته و در سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی در گوشه گوشه سازمان با تمام محدودیت ها، مشکلات مالی، کمبود اعتبار و یا نبود نیروی متخصص، همکاران در آن بخش تلاش خود را انجام داده اند و مجموعه نیاوران نیز از این قاعده مستثنی نبوده است و با دلسوزی، عشق و برنامه ریزی که مدیر این مجموعه داشته طی یک سال گذشته شاهد تغییرات خوبی در عرصه های مختلف در آن بودیم.
وی ابراز داشت: ساماندهی که در سطح زیر ساخت های این مجموعه انجام شده بسیار ارزشمند است و از طرفی تلاش شده با برگزاری نمایشگاه ها، تعریف رویدادهای جدید، برگزاری کارگاه های آموزشی تخصصی و از طرفی توجه به نیاز مخاطبان اقدامات در حوزه های مختلف فنی، حفاظتی و مرمتی، فضای سبز، حوزه های اداری، مالی و اموال ساماندهی و کارهای اساسی انجام شود.

مدیر کل دفتر ریاست سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه نقطه مهم دیگر، تلاش برای ارتباط بهتر با مراجعین و مخاطبان و تقویت ارتباطات مردمی در این مجموعه بوده و آمار بازدید در یک سال اخیر افزایش قابل توجهی داشته توضیح داد: کارهای اساسی در حوزه نجات بخشی اسناد تاریخی مجموعه انجام شده که قابل تقدیر است و پیشنهاد می شود بعد از این کار بزرگ فهرست مجموعه اسناد کاخ نیاوران تدوین و به عنوان یک مرجع منتشر و در اختیار علاقه مندان حوزه اسناد تاریخی قرار گیرد.

وی افزود: مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران از مدیران خوب مجموعه های فرهنگی تاریخی در سازمان است، کارهای اساسی و خوبی انجام داده اما هنوز در آغاز راه است و امیدواریم با سیاست هایی که در معاونت میراث فرهنگی سازمان دنبال می شود به موزه ها بیشتر توجه شود و همانطور که تجسم ذهنی مردم از میراث فرهنگی در موزه ها شکل می گیرد، طبق سیاست های جدید به این بخش و محتوای موزه ها بیشتر توجه شود.

وی نحوه مدیریت و ارتباط خوب با کارکنان مجموعه و نیروهای متنوعی که در آن وجود دارد را از جمله نقاط قوت آفرین امامی دانست و اظهار داشت: از تمامی همکاران شاغل در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران بابت تلاش ها و دلسوزی همه جانبه شان تشکر می کنم و شاهد حرف های من موفقیت هایی است که این مجموعه در برگزیده شدن راهنمای برتر و مسئول موزه برتر از سوی سازمان میراث فرهنگی و منتخب شدن به عنوان موزه برتر کشور در دو حوزه «تلاش برای بقا» و «حفاظت و مرمت» از سوی ایکوم است.

تابش افزود: مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران می تواند با برنامه ریزی میزبان مفاخر نیاوران و شمیران باشد و این مجموعه می تواند با تهیه فهرستی از مفاخر فرهنگی، تاریخی، اساتید، روحانیون و غیره از آن ها جهت شرکت در برنامه های فرهنگی، برگزاری نشست های تخصصی با سخنرانی آن مفاخر و یا برگزاری نمایشگاه از آثارشان از این گنجینه های فاخر بهره مند شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1393060733