مهدی آذری نژاد معاون امور عمرانی استانداری اردبیل در نشستی که به منظور تبیین طرح ها و مشوق های حمایت از مالکان اماکن تاریخی با حضور مدیرعامل صندوق احیاء، مدیر کل میراث فرهنگی استان اردبیل، شهرداران و رؤسای شورای اسلامی شهرهای تاریخی استان اردبیل و معاون شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی استان در محل اداره کل میراث فرهنگی اردبیل تشکیل شد گفت: توسعه شهرها به صورت ناموزون و بدون هویت بوده و باید در جهت حفظ ارزش های اختصاصی هر شهر تاریخی در استان کوشش کنیم و این امر به واسطه حفظ و احیاء اماکن تاریخی میسر خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی صندوق احیاء معاون امور عمرانی استانداری اردبیل افزود: حفظ و احیاء اماکن و بافت های تاریخی شهرها به تنهایی وظیفه سازمان میراث فرهنگی نبوده و شهرداری ها و شوراهای اسلامی شهرها نیز باید در احیاء بافت تاریخی و خانه های ارزشمند آن به میراث فرهنگی کمک کنند شهرهای اردبیل، مشکین شهر، خلخال و نمیر جزء مهمترین شهرهای تاریخی این استان هستند که بایستی بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری به شناخت اماکن با ارزش و سبک معماری اسلامی ایرانی آن پرداخته و حفظ آن را در برنامه های اصلی خود قرار دهیم.
آذری نژاد با اشاره به نقش دستگاه های ذیربط در این رابطه گفت: انتظار استانداری اردبیل از شهرداری ها و شوراهای اسلامی شهرها، کمیسیون ماده 5 و اداره راه و شهرسازی و دیگر دستگاه های ذیربط این است که سازوکار حمایتی و بسته های تشویقی برای مالکان تاریخی فراهم نموده و با رویکرد شایسته ای که سازمان میراث فرهنگی برای تغییر کاربری و احیاء اماکن تاریخی در پیش گرفته همراه شوند و کاربری هایی که توسط میراث فرهنگی تعیین می شود را بپذیرند. با این حمایت ها مالکان رغبت برای احیاء خواهند داشت.
وی در ادامه افزود: کمک هایی که شهرداری ها در زمینه های مختلف شهری از استانداری اردبیل انتظار دارند بر اساس میزان پرداختن آن ها و احیاء بافت های تاریخی اختصاص خواهد یافت.در ادامه این نشست احسان ایروانی مدیرعامل صندوق احیاء گفت: رویکرد تعاملی سازمان میراث فرهنگی در تعیین و تغییر کاربری اماکن تاریخی، شیوه های حمایتی و مشوق های اختصاصی برای مالکان اماکن تاریخی بسیار روشن بوده و در دیگر شهرها با همدلی و همیاری شهرداری ها و اعضای شوراهای اسلامی شهرها در حال تبیین و اقدام است.
ایروانی افزود: مشوق هایی از جمله معافیت در پرداخت عوارض تغییر کاربری، هدایت و حمایت کارشناسی مالکان در جهت تغییر کاربری، اختصاص مشوق هایی از جمله امکان افزایش ارتفاع ساخت و ساز برای مالک بنای تاریخی و یا مالکان در حریم بنای تاریخی در نقطه ای دیگر از شهر که در آن نوسازی مجاز است می تواند در ایجاد انگیزه در این رابطه مؤثر باشد و ترجیح مالکان اماکن تاریخی برای تخریب بنا را کاهش دهد.
مدیرعامل صندوق احیاء در خصوص فعالیت های ترویجی در حفظ و احیاء اماکن تاریخی گفت: مدیریت شهری با اراده ای محکم می تواند در این مسیر برنامه ریزی نموده و با تبلیغ و ترویج ارزشهای این آثار از یک سو و معرفی شفاف مشوق ها از سوی دیگر به حفظ ارزش ها و هویت شهری بپردازد.
ایروانی با اشاره به دیگر مزیت های احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی گفت: جامعه سالم جامعه ای است که در آن اشتغال متناسب وجود داشته باشد، حوزه حفظ و احیاء اماکن تاریخی، بستری بسیار مناسب و در دسترس در جهت اشتغال زایی در کلیه زمینه های مرتبط است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در این نشست با اشاره به برنامه های اداره کل استان در زمینه حفظ و احیاء اماکن تاریخی گفت: استان اردبیل در زمینه های فرهنگی و تاریخی و اماکن با ارزش از غنای ویژه ای برخوردار است و بایستی از فرصت های موجود با برنامه ریزی مناسب بهره جست.
نقی زاده افزود: این امکان وجود خواهد داشت که اداره کل میراث فرهنگی استان در برنامه ای منسجم و با همکاری شهرداری ها و با کمک نماینده صندوق احیاء در استان، طرح حمایت از مالکان اماکن تاریخی را اجرا کرده و در این زمینه پیشرو باشد.
مدیرعامل صندوق احیاء از شهرداران و اعضای شوراهای اسلامی شهرها برای بازدید از شهرهای یزد و کاشان دعوت بعمل آورد و افزود: مؤثرترین روش در برقرارای تعامل و یکپارچگی در دستیابی به اهداف احیاء و بهره برداری مجدد از اماکن تاریخی بازدید از الگوهای اجرا شده در شهرهای دیگر بوده تا از نزدیک با مسائل و ظرایف موضوع آشنایی برقرار شود. و از سوی دیگر ثمراتی که برای مدیریت شهری بوجود آمده مورد ارزیابی قرار گیرد.
ایروانی در پایان گفت: امید است با اشاعه و ترویج شیوه های یاد شده و بومی کردن هر یک از آن در استان ها شاهد حفظ اماکن و ساختارهای محله های تاریخی باشیم و این الگوهای موفق را با دیگر مدیران شهری به تبادل نظر بگذاریم .
وی افزود: با نظر ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مقرر است طی ماه های آینده نشست بزرگی با حضور شهرداران، شوراهای اسلامی شهرها و دستگاه های متولی طرح و برنامه های شهری به میزبانی سازمان میراث فرهنگی برگزار شود و تجربیات مدیران شهری در آن معرفی شود.
انتهای پیام/