به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان فارس همت محمدی با تأکید بر اینکه باید تولید کنندگان این رشته در فارس به کاربردی شدن و سلایق و نیاز روز مردم توجه داشته باشندگفت : نمد به عنوان یکی از زیراندازها و تن پوش های ایرانی از روزگاران گذشته در فارس تولیدمی شده است که شامل زیرانداز ، کلاه و تن پوش نمد ( کپنک ) بوده است.
وی افزود: با توجه به استفاده عشایر از کلاه و زیراندازهای نمدی کارگاه هایی در زمینه تولید نمد در شهرستان های شیراز ، سپیدان ، کازرون ، استهبان ، مرودشت ، سروستان ، فیروزآباد و اقلید به فعالیت مشغولند اما به دلیل عدم توجه کافی به سلایق ونیاز روز مردم چندان رونقی ندارند که در صورت تولید متناسب با ذائقه های مختلف مردم می توانند احیاء و به تولید انبوه دست یابند.
محمدی گفت در این راستا اقداماتی شکل گرفته که با ترغیب صنعتگران این رشته در آینده نزدیک 150 کارگاه تولید نمد درفارس تولیدات جدیدی خواهند داشت.
معاون صنایع دستی فارس گفت : کیف ، کفش ، قاب آینه ، زانو بند ، کلیه بند و وسائل تزئینی منزل تولیدات جدید نمدی می باشند که در استان فارس کم و بیش تولید می شود.
نمد مالی از صنایع دستی بسیار قدیمی است که همانند بسیاری از صنایع دستی در باره تاریخ و محل پیدایش آن اطلاع دقیقی دردست نیست .نمد ساده ترین نوع کفپوش است که ساخت آن نیازی به دستگاه خاصی ندارد، در نمدمالی در واقع از خاصیت طبیعی پشم و درهم پیچیدن الیاف آن در اثر رطوبت و فشار استفاده می شود.
امروزه نمد دربرخی نقاط ایران و به ویژه در استان های فارس ، گیلان ، مازندران ، سمنان ، دامغان ، قوچان ، کرمانشاه و ... تولید می شود .تولید کنندگان نمد بیشتر ساکن شهرهایی هستند که در مسیر کوچ عشایر می باشد زیرا مصرف کنندگان اصلی نمد ایلات و عشایر ایران هستند.
انتهای پیام/