گردشگری موتور محرک خروج از رکود اقتصادی است

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با اشاره به نقش ارزنده، برجسته و تعیین کننده خوزستان در تمامی دوره‌های تاریخی کشور و تاکید بر گسترش زیرساخت‌های گردشگری در این استان، گفت: گردشگری موتور محرک خروج از رکود اقتصادی است.

به گزارش میراث‌آریا(CHTN) مسعود سلطانی‌فر، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دیدار با نماینده مردم شوشتر در مجلس شورای اسلامی، شهردار شوشتر و نمایندگان تشکل‌های مردم‌نهاد دوستدار میراث‌فرهنگی خوزستان، گفت: خوزستان در گذشته‌های دور نقش ارزنده، برجسته، روشن و تعیین کننده در کشور داشته است.

معاون رئیس‌جمهور با تبریک فرارسیدن هفته دفاع مقدس و سی و چهارمین سالگرد این حماسه تاریخی، جاودان و ماندگار به ملت ایران و مردم خوزستان، افزود: خوزستان پس از انقلاب اسلامی هم نقش برجسته‌ای در سالهای دفاع مقدس و فرآیند بازسازی داشته است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اینکه مردم خوزستان، خونگرم، صادق و مهربان هستند، یادآور شد: آثاری که در این منطقه وجود دارد، شامل شوش، شوشتر و چغازنبیل در بخش میراث فرهنگی مناطقی استثنایی هستند.

وی از شوش به عنوان کاندیدای  اصلی ثبت جهانی در سال آینده یاد کرد و گفت: این اتفاق بزرگ و کم‌نظیری است که دو اثر ثبت جهانی شده کشور در یک منطقه با این وسعت قرار دارد و سال آینده با ثبت جهانی شوش، استان خوزستان 3 اثر از آثار ثبت جهانی شده کشور را خواهد داشت.

سلطانی‌فر با بیان اینکه  برنامه‌ریزی مناسب در حوزه گردشگری، اقتصاد این استان را متحول می‌کند، اظهار داشت: ما باید به جای پراکنده کردن منابع در سایر زمینه‌ها در مناطق مختلف کشور که دارای جاذبه‌های گردشگری، تاریخی، مذهبی و طبیعی است سرمایه‌گذاری کنیم.

معاون رئیس‌جمهور با تاکید بر سرمایه‌گذاری در زمینه هتل‌سازی، مراکز اقامتی، رستوران‌ها، شبکه حمل و نقل و سایر زیرساخت‌های گردشگری و ساماندهی موزه‌ها، تصریح کرد: بسیاری از کشورهایی که از لحاظ جاذبه‌های گردشگری منابعی مشابه ظرفیت‌های کشور ما در اختیار ندارند با برنامه‌ریزی و صرف منابع در توسعه زیرساخت‌های گردشگری در مسیر رشد و توسعه اقتصادی قرار گرفته‌اند.

وی تصریح کرد: امروز در شرایط فعلی به دلیل سوءتدبیرها و سوءمدیریت‌های 8 سال گذشته، اقتصاد کشور با رکود مواجه شده است و با وجود تلاش دولت تدبیر و امید در این بخش، هنوز نتوانسته‌ایم از رکود اقتصادی خارج شویم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اینکه گردشگری طی چند ماه اخیر با سرعت رشد پیدا کرده است، یادآور شد: ظرفیت هتل‌های 4 و 5 ستاره شهرهای بزرگ و تاریخی اصفهان، شیراز و یزد برای سال 2014 و نیمه سال 2015 تکمیل شده و این در حالی است که خانه‌های تاریخی که به اماکن اقامتی تبدیل شده، یکی از پرجاذبه‌ترین اماکن برای گردشگران است.

معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: ما از تمامی سرمایه‌گذارانی که در بخش گردشگری فعال هستند دعوت می‌کنیم با قوت بیشتری در این حوزه فعالیت کنند چرا که شرایط موجود در کشور ما به لحاظ‌ جاذبه‌های تاریخی، طبیعی، مذهبی و زیارتی موقعیت مناسبی برای گسترش گردشگری و سودآوری در این بخش برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی به وجود آورده است.

سلطانی‌فر تاکید کرد: در شرایطی که کشور در رکود اقتصادی قرار دارد، می‌توان گردشگری را موتور محرک خروج از رکود اقتصادی دانست، طی یک سال گذشته با ادبیات محترمانه دولت با سایر کشورها و رویکرد مثبت دولتمردان در تعامل با دنیا همراه با حفظ منافع متقابل، روند ورود گردشگران به کشور با رشد 200 درصدی همراه بوده است.

وی با اشاره به اینکه گسترش زیرساخت‌های گردشگری در شوش و شوشتر باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد، یادآور شد: باید در اماکن میراث جهانی امکانات رفاهی مناسب ایجاد کنیم در حال حاضر شرایط مناسبی از نظر امکانات گردشگری در سازه‌های آبی شوشتر، چغازنبیل و شوش وجود ندارد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اینکه منابعی که برای مرمت، احیاء و بازسازی بناهای تاریخی در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار دارد، 5 درصد از نیاز این بخش را مرتفع می‌کند، ادامه داد: برای احیاء و نگهداری از این حجم وسیع بناها و آثار تاریخی، بخش خصوصی باید وارد این حوزه شود.

معاون رئیس جمهور افزود: بازاریابی برای ورود گردشگران به کشور خوب بوده و امروز باید بازارداری کنیم تا شرایط موجود حفظ شود و حجم ورود گردشگر بیش از پیش افزایش پیدا کند.

سلطانی‌فر در پایان موفقیت در بخش توسعه زیرساخت‌های گردشگری و حفظ و احیاء میراث فرهنگی را منوط به کمک تشکل‌های مردم‌نهاد، مردم، بخش خصوصی، شهرداری‌ها و سایر دستگاه‌ها دانست.

یادآور می‌شود، نماینده مردم شوشتر در مجلس شورای اسلامی، شهردار شوشتر و نمایندگان تشکل‌های مردم‌نهاد دوستدار میراث فرهنگی خوزستان در ادامه این دیدار پیشنهادها و نظرات خود را در ارتباط با توسعه و گسترش گردشگری و حفظ و احیاء مواریث تاریخی-جهانی این منطقه بیان کردند.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 1393063111