سايت موزه خله كوه تاكستان ايجاد مي‌شود

يافته‌هاي ارزشمند در كاوش‌هاي باستان‌شناسي اخير محوطه خله كوه تاكستان، ‌جلوه‌هايي ديگر از تمدن هفت هزار ساله در منطقه را آشكار ساخت و با احداث سايت موزه مي‌توانيم جاذبه‌ي گردشگري تازه‌اي را در تاكستان معرفي كنيم.

محمد علي حضرتي‌ مشاور فرهنگي استاندار و مدير كل ميراث فرهنگي،‌ صنايع دستي و گردشگري با اعلام اين خبر گفت: تا پيش از كاوش اخير كه با مجوز پژوهشگاه باستان‌شناسي ميراث فرهنگي و اشراف و مديريت علمي دكتر داوودي انجام شد گمان مي‌رفت كه آثار موجود در لايه‌هاي تپه‌ي خله كوه تاكستان به دوره‌هاي تاريخي اسلامي منحصر است و همين مساله هم به سهل انگاري‌هاي مربوطه به حفظ عرصه و حريم اين محوطه ارزشمند، دامن زده بود به گونه‌اي كه برخي از مسئولان محلي انتظار داشتند اين تپه به فضاي سبز و پاركينگ و ... تبديل شود. خوشبختانه در كاوش‌هاي مرداد و شهريور امسال كه با هدف  شناسايي آثار دوره اسلامي و پيش از تاريخ در خله كوه انجام گرفت ثابت شد كه دشت قزوين و شهر كنوني تاكستان يكي از نخستين حوزه‌هاي تمدني و يكجانشيني در فلات ايران است و اولين روستاهاي شناخته شده در اين منطقه شكل گرفته‌اند كه بي ترديد به دليل مزيت‌هاي اقليمي و شرايط مناسب زيست محيطي براي سكونت انسان در اين خطه از ايران است.

حضزتي اظهار داشت: يافته‌هاي اين كاوش نشان مي‌دهد آثاري از هفت هزار سال پيش و هم دوره با تپه زاغه و سيلك در اين محوطه وجود دارد و از دوران تاريخي مادها، هخامنشيان و ساساني نيز نشانه‌هايي به چشم مي‌خورد كه نيازمند مطالعات بيشتر است.

وي افزود: نكته مهم و به عبارت كم نظير درباره خله كوه استمرار استقرار در اين محوطه از دوران‌هاي بسيار دور پيش از تاريخ تا دوران پيشا اسلامي و دوره‌ اسلامي است. وجود آثاري از دوره‌ ميانه‌ي اسلامي كه شامل سده‌هاي چهارم تا هشتم هجري يعني همزمان با دوره سلجوقي و ايلخاني است و همچنين  سفال‌هاي مربوط به دوران اسلامي متاخر كه روزگار صفوي و قاجار را شامل مي‌شود نشان دهنده‌ي اهميت بسزاي خله كوه در مطالعات باستان‌شناسي دشت قزوين است كه اميدواريم با ادامه كاوش‌ها در فصول ديگر به پرسش‌هاي اساسي درباره اين تپه ارزشمند پاسخ داده شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین خواستار مساعدت مديران استان و شهرستان تاكستان براي حفاظت از خله كوه و داير كردن سايت موزه بر روي اين محوطه شد و اعلام داشت: اميدواريم بتوانيم اين فضا را براي تعطيلات نوروز آماده‌ي بازديد گردشگران كنيم.

حضرتي در پايان اظهار اميدواري كرد: اين مسئله بتواند محور جديدي را براي گردشگري باستان‌شناسي در دشت قزوين تعريف كند و همزمان با آن بايد فضاهاي مناسبي براي عرضه‌ي صنايع دستي و محصولات كشاورزي تاكستان و فروش سوغات ملي نيز فراهم شود تا اين شهرستان به مقصد تازه‌اي در گردشگري استان تبديل شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1393070114