تور بازديد رايگان از قلعه‌هاي سارو در سمنان

مدير كل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان سمنان از برگزاري تور رايگان بازديد از قلعه‌هاي سارو در سمنان، به مناسبت گراميداشت هفته گردشگري خبر داد.

به گزارش روابط ‌عمومي اداره کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگری استان سمنان، «محمدحسين بحرالعلومي» اظهار داشت: اين تور صبح روز جمعه يازدهم مهر ماه و در محل قلعه‌هاي سارو برگزار مي‌شود.

وي با بيان اينكه شركت براي عموم در اين تور آزاد است، گفت: علاقمندان تا هفتم مهرماه فرصت دارند با مراجعه حضوري به اداره ميراث فرهنگي شهرستان سمنان واقع در خانه تدين و يا تماس با شماره 33341632-023(اداره ميراث فرهنگي شهرستان سمنان) براي شركت در اين تور ثبت نام كنند.

وي هدف از برگزاري اين تور را معرفي هر چه بيشتر جاذبه‌هاي گردشگري استان و ترويج گردشگري عنوان كرد و افزود: آشنايي مردم استان سمنان با جاذبه هاي گردشگري استان، نقش مهمي در تبليغ و ترويج گردشگري به مسافران و گردشگران ساير استانها دارد.

در 10 كيلومتري شمال شرقي سمنان در نقطه‌اي كوهستاني به نام سارو آثار دو قلعه بسيار محكم و تسخيرناپذير به چشم مي‌خورد كه طرز ساختمان و انتخاب محل بناي آن‌ها قابل توجه است، اين قلعه‌ها در دو طرف كلاته يا مزرعه سارو كه چشمه‌ساري زيبا است واقع شده‌اند.

 قلعه شمالي بر اثر گذشت زمان و بروز سوانح طبيعي و تخريب افراد گنج ياب تا اندازه‌اي ويران شده و خالي از سكنه است، ولي اسكلت محكم آن ابهت خاصي به اين دره بخشيده است، قلعه جنوبي نيز كه بر روي قله بسيار بلندي بنا شده، به قدري محكم و تسخيرناپذير است كه يكي از مهم‌ترين قلعه‌هاي دفاعي شرق ايران محسوب مي‌شد.

 ظاهراً ساختمان قلعه سه طبقه بوده است و چنين به نظر مي‌رسد كه طبقه اول آن جاي چهارپايان و طبقه دوم محل سكونت رعايا و خانواده آنان و طبقه سوم كه داراي معبد و حمام و آبدارخانه بود و آن را بارگاه مي‌ناميدند، محل سكونت سربازان مدافع و بزرگان قلعه بود.

از موارد جالب توجه در اين قلعه، بردن آب چشمه كلاته سارو به بالاي قلعه بود. با تسطيح زمين آب چشمه‌اي كه در حدود چند صد متر از قلعه پايين‌تر بود، به بالاي قلعه مي‌رسيد و مورد استفاده قرار مي‌گرفت.

چهار گوشه هر يك از قلعه‌هاي سارو، برج‌هايي به منظور ديده‌باني ساخته شده كه بسيار جالب توجه و ديدني است.

تاريخ بناي اوليه قلعه‌هاي سارو را به دوره پيشداديان و كيانيان نسبت مي‌دهند، ولي در زمان‌هاي مختلفي چون دوره اشكانيان و اسپهبدان طبرستان، يكي از پايگاه‌هاي مهم آن‌ها بود و مورد استفاده قرار مي‌گرفت. همچنين اين قلعه به مدت دو قرن مركز تجمع افراد فعال فرقه باطنيان بود.

انتهای پیام/

کد خبر 139307066