معاون رئيس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم افتتاح مجمع عمومی اجلاس و جشنواره بین المللی میراث ناملموس ICCN گفت: جایگاه و شان میراث فرهنگی ناملموس در قانون برنامه ششم توسعه تثبیت خواهد شد.
به گزارش میراث آریا(chtn)، مسعود سلطاني فر، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صبح امروز در مراسم افتتاح جشنواره بین المللی میراث ناملموس افزود: تشكيل كميته بين المللي پاسداشت از ميراث فرهنگي ناملموس مي تواند باعث استحكام پيوند ذاتي بين ميراث ناملموس و ملموس شود.
وي با تأكيد بر اينكه بدون در نظر گرفتن پيوند بین میراث ناملموس و ملموس، پاسداری از هیچ یک به درستی انجام نمی شود: ادامه داد: مردم اين كشور در زمينه پاسداشت ميراث فرهنگي خود تلاش هاي بسياري انجام داده اند و اين موضوع با انتقال نسل به نسل همراه بوده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري یادآور شد: يكي از ويژگيهاي بارز اين اجلاس و جشنواره توجه ويژه به زنان در انتقال ميراثي است كه همواره ناشناخته مانده است، ميراثي كه از طرف زنان به نسل هاي بعدي منتقل مي شود.
سلطاني فر پيرامون سياست هاي كلان دولت جمهوري اسلامي در حوزه فرهنگي اظهار داشت: با نامگذاري سال جاري توسط رهبر معظم انقلاب باه نام سال اقتصاد، فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي، آحاد ملت ايران، ارگانهاي اجتماعي و پژوهشي اعم از خصوصي و دولتي براي اجرايي كردن بيانات رهبر معظم انقلاب اهتمام ورزيده اند.
معاون رئيس جمهور افزود در ادامه با اشاره به برنامههای سازمان میراث فرهنگی برای پاسداری از میراث مسمول و ناملموس اشاره کرد و گفت: تثبيت جايگاه و شان ميراث ناملموس در قانون ۵ ساله ششم توسعه، ارتقاي سطح همكاريها در سطوح منطقه اي و بين المللي در زمينه ميراث ناملموس، ثبت مواريث چند مليتي مشترك با كشورهاي ديگر، برگزاري نشستهاي تخصصي منطقه اي با هدف تدوين برنامه هاي مشترك در اين حوزه، ارتقاي سطح همكاريها در بخش آسيا و منطقه مركزي از طريق مركز مشاركت پاسداري از ميراث ناملموس در آسياي غربي و مركزي كه تحت نظارت سازمان يونسكو است، ارتقاي سطح همكاري با ارگانهاي بين المللي و دفاتر منطقه اي و كميسيونهاي ملي يونسكو و سازمان بين المللي آيسيسكو و پيگيري و اضافه کردن ۴ كشور جديد به پرونده ميراث ناملموس نوروز در سال ۲۰۱۴ براي ثبت در سال ۲۰۱۵ با حضور كشورهايي كه به تازگي براي مشاركت در اين پرونده اعلام آمادگي كردند با هدف ارتقاي سطح صلح و دوستي در منطقه و پيگيري جدي تعهدات كشورمان در ارتباط با سازمانهاي بين المللي از جمله اين اقدامات است.
وي خاطرنشان كرد: از ديگر اقدامات سازمان ميراث فرهنگي، می توان به پيگيري و پاسداشت ميراث ناملموس، همكاري با شبكه تخصصي ICCN تحت عنوان كنوانسيون ۲۰۱۳ ،برگزاري و حضور فعال در نشستها، كارگاهها و ساير همايشهاي مربوط به ميراث فرهنگي ناملموس اشاره کرد.
سلطاني فر تجلي تعهدات ايران در اين زمينه را برگزاري اجلاس ICCN در اصفهان دانست و گفت: اميدوارم اهداف تفهيم شده براي اين اجلاس محقق شود.
معاون رئيس جمهور ضمن تشكر از حضور نماينده هاي كشورهاي مختلف در اين اجلاس گفت: اميدوارم میهمانان این اجلاس با يك تصوير واقعي از جمهوري اسلامي به كشورهاي خود بازگردند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي با ابراز خشنودي از آغاز اجلاس مجمع عمومي سازمان بين المللي ICCN در شهر اصفهان گفت: با وجود جوان بودن این سازمان و اینکه 11 سال از زمان تصویبش میگذرد، تحول چشمگیری در این حوزه ایجاد کرده است.
سلطاني فر اضافه کرد: افزايش كشورهاي عضو، استقبال كشورهاي جهاني از مقوله ثبت ميراث ناملموس، افزايش آمار همكاري كشورهاي منطقه، تربيت نيروي متخصص و آغاز به كار ۱۰ مركز منطقهاي با رويكرد حفاظت از ميراث ناملموس كه پيگير سياستهاي يونسكو هستند از جمله موفقيتهاي اين سازمان ۱۱ ساله است.
وي تصريح كرد: آي سي سي ان در سالهاي اخير فعاليت چشمگيري داشته و كوشيده آموزه ها و دستاوردهاي نظري را در مقام عمل و در سطح كلان اجتماعات شهري نهادينه كند.
انتهای پیام/