به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری محمد تقی رهنمایی استاد دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران در سمپوزیوم بین المللی برای زمینه سازی گردشگری پایدار انسانرا موجودی اجتماعی و طبیعی توصیف کرد و گفت: گردشگری بزرگترین جابجایی جغرافیایی تاریخ بشریت است به طوریکه در طول دوران استعمار و جنگ های جهانی اول و دوم چنین جابجایی دیده نشده است.
وی که در خصوص گردشگری شهری و برنامه ریزی گردشگری شهری و مطالعه موردی شهر اصفهان سخن می گفت افزود: امروز گردشگری یک آرزوی آرمانگرای بشریت را جامعه عمل می پوشاند وابراز و مکانیسم معرفت شناسی انسان را تغییر داده است.
وی با بیان اینکه گردشگری می تواند آینده و گذشته را به هم پیوند دهد افزود: شهرها محصول فرایند تمدنی بشریت هستند و در خصوص گردشگری و برنامه ریزی شهری از اهمیت دو گانه برخوردارند.
رهنمایی با تاکید بر اینکه شهرها اصلی ترین مبنای گردشگر فرست و اصلی ترین مقصد گردشگر پذیر در دنیا هستند این موضوع در نظام برنامه ریزی شهری بخصوص بافتهای قدیمی ما را با الزاماتی مواجه می کند که یکی از آنها احیای بافتهای قدیمی است .
استاد دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران ابراز داشت بیشتر بافتهای قدیمی شهر ها از نظر کالبد فیزیکی شدیدا دچار فرسایش شده و از نظر منزلت اجتماعی اعتبار خود را از دست داده اند.
وی در پایان با بیان اینکه ما در برنامه ریزی شهری اصطلاح برنامه ریزی شهری گردشگر محور را برای اصفهان، کاشان، یزد، پارس آباد مغان و ایلام و برای شهرهای نوبنیاد مثل یاسوج به کار می بریم شهر اصفهان را نمونه گردشگری شهری و برنامه ریزی گردشگری شهری را دانست.
انتهای پیام/