\"سمپوزیوم بین المللی برای زمینه سازی گردشگری پایدار\" صبح امروز (سه شنبه 22مهر) با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور و مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری، ووهونگ بو معاون دبیر کل سازمان ملل و جمع کثیری از سفرای کشورهای بازرا هدف گردشگری و نمایندگان سازمانهای بین المللی آغاز به کار کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رحمانی موحد معاون گردشگری در مراسم افتتاحیه گردشگری پایدار را شامل گردشگری تاریخی، فرهنگی و طبیعت گردی دانست و برای تحقق آن حمایت از ظرفیت سازی در کشورهای در حال توسعه و افزایش سرمایه گذاری در این زمینه لازم و ضروری عنوان کرد.

رحمانی موحد همچنین اظهار داشت: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و ایجاد فضای مثبت داخلی و بین المللی و کوشش و تلاش های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با مشارکت نهاد دولتی و خصوصی ، گردشگری کشور با روند روبه رشدی مواجه است.

وی اضافه کرد: ابراز علاقه به سرمایه گذاری در حوزه مختلف گردشگری ایران و همچنین ابراز علاقه جهانگردان بین المللی به سفر به ایران نشانه های این رشد هستند.

گزارش برنامه ششم حوزه میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری تقدیم دولت شد

معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری نیز در این مراسم از ارائه گزارش برنامه ششم در حوزه میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کشوربه دولت خبر داد و گفت: برنامه ششم توسعه سازمان دربرگیرنده  سیاست‌ها، راهبردها، برنامه‌های عملیاتی و اجرایی برای فاصله زمانی سال 95 تا 99 است،که پس از بررسی های کارشناسی از سوی متخصصان سازمان در معاونت‌های مختلف در 150 صفحه تدوین شده است.

وی در بخش دیگر از صحبتهای خود تصریح کرد: توسعه و توسعه پایدار یکی از مقوله هایی است که در دهه های اخیر در مورد آن بحث های فراوانی شده است به طور کلی می توان گفت که انسان به صورت فطری، کمال جوی و توسعه طلب است. تمایل انسان به توسعه و پیشرفت، خط پایانی نمی شناسد، حال آنکه برای توسعه لوازم و منابعی مورد نیاز است که اغلب محدود است. از همین جا تعریف و مفهوم توسعه پایدار به میان می آید: توانایی انسانها و جوامع مختلف در مدیریت استفاده از منابع محدود برای رسیدن به حداکثر توسعه.

وی همچنین خاطر نشان کرد: اگر توسعه پایدار را به مفهوم برخورداری و بهره مندی یکسان بخش های مختلف یک جامعه از امکانات و منابع موجود تفسیر کنیم، بدون تردید گردشگری می تواند عامل مهمی در نیل به این هدف عالی تعریف شود. زیرا منابع و جاذبه های گردشگری و مناطق گردشگری پذیر در جوامع مختلف معمولا از آمایش سرزمین و پراکندگی جغرافیایی متوازنی برخوردار هستند. مثلا در کشور ما ایران، این قبیل منابع و جاذبه ها تقریبا به صورت متعادل در سطح کشور ، از شهرهای بزرگ گرفته تا مناطق روستایی و دورافتاده پراکنده هستند. از این منظر ، توسعه گردشگری می تواند توزیع عادلانه درآمدها، کاهش فقر و کاهش مهاجرت های بی رویه به سوی کلان شهرها را به دنبال داشته باشد.

رییس سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری نیز در بخش پایانی صحبتهای خود تصریح کرد: که دولت تدبیر و امید جمهوری اسلامی ایران با رویکردی تحلیلی و عمیق و همه جانبه با در نظرگرفتن ظرفیتهای فراوان ایران در بخش گردشگری فرهنگی و تاریخی، طبیعی، مذهبی و زیارتی و گردشگری سلامت برنامه های گسترده ای برای رسیدن به اهداف سند چشم انداز بیست ساله در1404 هجری شمسی برابر با 2025 میلادی تدوین کرده تا بتوانیم در آن سال میزبان حداقل 20 میلیون گردشگر خارجی باشیم که از جاذبه های مذهبی، تاریخی فرهنگی طبیعی ایران بازدید کرده و ضمن گسترش تعامل فرهنگی با مردم کشورهای مختلف به درآمد ارزی 25 تا 30 میلیارد دلار برسیم  و در اولین گام از این برنامه ریزی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برنامه های عملیاتی و اجرایی شش ساله آینده( سال پایانی برنامه توسعه پنجم و برنامه پنج ساله ششم) را تهیه و تقدیم دولت نموده است که امیدواریم با اجرای آن به اهداف سند چشم انداز بیست ساله نزدیک شویم.

هم‌گرایی بین‌بخشی برای توسعه گردشگری پایدار ضرورت دارد

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست هم در این مراسم به سخنرانی کوتاهی بسنده کرد و گفت: هم‌گرایی بین‌بخشی برای توسعه گردشگری پایدار و حفاظت از تنوع زیستی ضرورت دارد.

معصومه ابتکارافزود: برگزاری این سمپوزیوم در حوزه بین المللی با توجه به تبیین اهداف هزاره سوم اهمیت دارد و در حوزه ملی هم با توجه به تدوین گزارش برنامه ششم توسعه کشور، برگزاری این سمپوزیوم مهم به شمار می رود.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ادامه داد: همگرایی بین بخشی برای توسعه گردشگری پایدار و حفاظت از تنوع زیستی بسیار ضرورت دارد.

پایداری گردشگری مستلزم برنامه‌ریزی و حمایت از جوامع محلی است

معاون اول رئیس جمهور سخنران بعدی سمپوزیوم بود که ایران را یکی از امن‌ترین و باثبات‌ترین کشورهادانست و گفت: پایداری گردشگری مستلزم برنامه ریزی، حفظ تنوع، کاهش مصرف و حمایت از مشارکت جوامع محلی و نظام اقتصادی است.

اسحاق جهانگیری افزود: اگر ما روزی از فقرزدایی و کاهش فاصله شمال- جنوب  سخن می گفتیم و از ناپایداری کشورهای تک محصولی یاد می کردیم امروز به دنبال یافتن شیوه های پایداری توسعه هستیم، این موضوع اگرچه در ظاهر گویای پیشرفت رو به جلو است، اما در واقع نشان از نگرانی ما به آینده زندگی بشریت دارد.

وی ادامه داد:  نگرانی از منازعات قومی و مذهبی، عدم اشتغال پایدار و تامین اجتماعی مناسب، عدم احترام متقابل جوامع نسبت به همدیگر، تغییرات اقلیمی، افزایش گازهای گلخانه ای، خشکسالی، و خطرات زیست محیطی مطرح است که استمرار حیات بشر را با چالش بزرگی مواجه کرده است .

وی با بیان اینکه گردشگری پایدار مستلزم ماندگاری محیط زیست است و پایداری محیط زیست منوط به سرمایه گذاری در صنعت گردشگری، یادآور شد: گردشگری فعالیتی ارزآور بوده و با برخوردار کردن همه اقشار جامعه از درآمدهای آن، کاهش فاصله طبقاتی، توزیع عادلانه درآمد و همچنین اشتغال زایی را به همراه دارد.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: پایداری گردشگری مستلزم برنامه ریزی، حفظ تنوع، کاهش مصرف و حمایت از مشارکت جوامع محلی و نظام اقتصادی است. هرنوع برنامه ریزی گردشگری باید بدون به خطر انداختن نسل آینده منجر به ارتقاء سطح زندگی جامعه محلی شود.

جهانگیری با تاکید بر اینکه بحث گردشگری فقط به مولفه های اقتصادی و درآمدزایی معطوف نمی شود، گفت: آثار و برکات امنیتی، فرهنگی و اجتماعی گردشگری از مزایای صرف اقتصادی و مالی به مراتب بیشتر است، توسعه گردشگری، همبستگی اجتماعی، تحمل پذیری، احترام به سنن بومی و نسبی گرایی را در بین ملت ها افزایش می دهد، گردشگر به دامن افراطی گرایی نمی‌افتد و به حقوق دیگران تعدی نمی کند.

وی افزود: گردشگر فرهنگ جوامع محلی را تکریم می کند با سنن و آداب زندگی دیگران را خوار نمی کند و به تنوع زیستی احترام می گذارد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به رشد حیرت انگیز آمارهای گردشگری و درآمدهای حاصل از این صنعت، یادآور شد: چنین ظرفیت‌هایی برای کشورهای در حال توسعه فرصت بی نظیری است تا بواسطه آن فرهنگ و سنن خود را به جهان کنجکاو عرضه کنند و از ثمرات و فواید اقتصادی آن بهره گیرند.

جهانگیری گفت: ایران در آینده ای نه چندان دور به یکی از اولین مقاصد گردشگری جهان تبدیل می شود، ایران با تاریخ، تمدن و آداب و رسوم کهن، تنوع اقلیمیو اکوتوریستی، تکثر و غنای فرهنگی این قابیلت را دارد.

 

 

گردشگری پایدار به ایجاد صلح و امنیت در جهان کمک می‌کند

معاون اجتماعی و اقتصادی دبیرکل سازمان ملل متحدهم که به دعوت ایران در این مراسم حضور داشت گفت: گردشگری پایدار می تواند افراطی گری را کاهش دهد و به ایجاد صلح و امنیت در جهان کمک کند.

وو هونگ بو افزود: ایران با قدمتی چندهزار ساله، مهمان نوازی، تنوع و تکثر جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی و جغرافیایی، مکانی مناسب برای جمع آوری افراد در عرصه جهانی است.

وی ادامه داد: رهبران جهان در اجلاس ریو+20 گردهم آمدند و بر کمک‌های چشمگیر گردشگری به توسعه پایدار تاکید کردند، همچنین در این اجلاس بر مدیریت دقیق در این زمینه تاکید شد و بعد از 2 سال مشاوره و گفتگو در این زمینه کارگروه مجمع عمومی سازمان ملل مجموعه ای از اهداف سازمان ملل برای دستیابی به اهداف هزاره سوم را ترسیم کرد.

هونگ بو تصریح کرد: ما باید در این زمینه با سرعت عمل کنیم چراکه گردشگری یکی از بزرگترین بخش های اقتصادی با سریعترین رشد است در سال 2012 گردشگری موجب 9 درصد از تولید ناخالص داخلی کشورهای جهان بوده است، همچنین از هر 11 شغل در دنیا یک شغل مربوط به حوزه گردشگری است.

وی افزود: میزان رشد گردشگری در کشورهای در حال توسعه بیش از کشورهای توسعه یافته بوده است به طوریکه 45 درصد از گردشگران به کشورهای در حال توسعه سفر کرده اند و 35 درصد از درآمد حاصل از سفر گردشگران در دنیا به کشورهای در حال توسعه اختصاص داشته است.

وی ادامه داد: انتخاب ایران برای برگزاری این سمپوزیوم اتفاقی نبوده است چراکه  ایران ایده جهانی گفتگوی تمدن ها را مطرح کرد و این پیشنهاد می تواند در زمینه گردشگری پایدار تاثیرگذار باشد.

معاون اجتماعی و اقتصادی دبیرکل سازمان ملل متحد اضافه کرد: گردشگری پایدار می تواند افراطی گری را کاهش دهد و به ترویج صلح و آرامش کمک کند.

هونگ بو افزود: من بر این باور هستم که مردم ایران می توانند نقش مهمی در ایجاد زمینه همکاری و تفاهم مردم جهان برای توسعه گردشگری پایدار و صلح و امنیت در دنیا داشته باشند.

هونگ بو یادآور شد: انتظار می رود که سمپوزیوم، فرصت های بیشتری را ایجاد کند تا مسیر ارتباط با سرمایه گذاران بین المللی در زمینه های مختلف گردشگری، نمایندگان بخش خصوصی ، تشکل های مردم نهاد و سیاست گذاران، برنامه ریزان، چهره های علمی و اجتماعی هموار شود.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد ، سمپوزیوم تهران، نتایج پرباری داشته باشد و گفت و گوهای سازنده ای را رقم بزند.

برگزاری3 نشست تخصصی در سمپوزیوم بین المللی

برگزاری 3 نشست تخصصی از دیگر برنامه های این سمپوزیوم در روز نخست بود؛ قرار است برگزاری این پانل ها  روز دوم مراسم هم ادامه یابد.

نشست اول سمپوزیوم بین المللی از ساعت 11 با عنوان \"مدل ها و مطالعات موردی برنامه ریزی یکپارچه گردشگری با هدف دستیابی به توسع پایدار\" برگزار شد.

نشست دوم از ساعت30/14 الی 16 با عنوان\" مطالعات موردی و مدل های گردشگری پایدار در محیط های شهری و روستایی\" با حضور معاون معماری و شهر سازی وزارت مسکن و شهر سازی ایران و کارشناس ارشد توسعه پایدار نیویورک برگزار شد.

نشست سوم سمپوزیوم نیز \"چشم اندازهای همکاری های منطقه ای در توسعه گردشگری پایدار\" با حضور رییس اداره سازمان های تخصصی بین المللی وزارت امور خارجه و کارشناس ارشد توسعه پایدار نیویورک در ساعت های پایانی سمپوزیوم در روز اول برگزار شد.

روز دوم این نشست نیز چهارشنبه 23 مهر با برگزاری دو نشست ویژه و 6 نشست تخصصی در دو نوبیت صبح و عصر به کار خود ادامه خواهد داد.

انتهای پیام/

کد خبر 1393072218