گردشگری پایدار به ایجاد صلح و امنیت در جهان کمک می‌کند

معاون اجتماعی و اقتصادی دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: گردشگری پایدار می تواند افراطی گری را کاهش دهد و به ایجاد صلح و امنیت در جهان کمک کند.


به گزارش میراث آریا(chtn) وو هونگ بو در مراسم افتتاحیه سمپوزیوم بین المللی سازمان ملل متحد برای زمینه سازی گردشگری پایدار گفت: ایران با قدمتی چندهزار ساله، مهمان نوازی، تنوع و تکثر جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی و جغرافیایی، مکانی مناسب برای جمع آوری افراد در عرصه جهانی است.


وی ادامه داد: رهبران جهان در اجلاس ریو+20 گردهم آمدند و بر کمک‌های چشمگیر گردشگری به توسعه پایدار تاکید کردند، همچنین در این اجلاس بر مدیریت دقیق در این زمینه تاکید شد و بعد از 2 سال مشاوره و گفتگو در این زمینه کارگروه مجمع عمومی سازمان ملل مجموعه ای از اهداف سازمان ملل برای دستیابی به اهداف هزاره سوم را ترسیم کرد.

معاون اجتماعی و اقتصادی دبیر کل سازمان ملل متحد یادآور شد: یکی از این اهداف این است که جامعه بین الملل تا سال 2030 سیاست هایی را تدوین کند که گردشگری پایدار را ارتقاء ببخشد.


هونگ بو تصریح کرد: ما باید در این زمینه با سرعت عمل کنیم چراکه گردشگری یکی از بزرگترین بخش های اقتصادی با سریعترین رشد است در سال 2012 گردشگری موجب 9 درصد از تولید ناخالص داخلی کشورهای جهان بوده است، همچنین از هر 11 شغل در دنیا یک شغل مربوط به حوزه گردشگری است.


وی افزود: میزان رشد گردشگری در کشورهای در حال توسعه بیش از کشورهای توسعه یافته بوده است به طوریکه 45 درصد از گردشگران به کشورهای در حال توسعه سفر کرده اند و 35 درصد از درآمد حاصل از سفر گردشگران در دنیا به کشورهای در حال توسعه اختصاص داشته است.


معاون اجتماعی و اقتصادی دبیر کل سازمان ملل متحد گفت: اگر برنامه ریزی های گردشگری مناسب نباشد می تواند توسعه پایدار را تهدید کند و به میراث فرهنگی و تنوع زیستی آسیب برساند.

هونگ بو یادآور شد: گردشگری برای توسعه پایدار، ایجاد اشتغال و کاهش فقر دارای پتانسیل ویژه است و در عین حال می تواند گفتگو بین ملت ها را بهبود ببخشد.


وی ادامه داد: انتخاب ایران برای برگزاری این سمپوزیوم اتفاقی نبوده است چراکه  ایران ایده جهانی گفتگوی تمدن ها را مطرح کرد و این پیشنهاد می تواند در زمینه گردشگری پایدار تاثیرگذار باشد.


معاون اجتماعی و اقتصادی دبیرکل سازمان ملل متحد اضافه کرد: گردشگری پایدار می تواند افراطی گری را کاهش دهد و به ترویج صلح و آرامش کمک کند.


هونگ بو افزود: من بر این باور هستم که مردم ایران می توانند نقش مهمی در ایجاد زمینه همکاری و تفاهم مردم جهان برای توسعه گردشگری پایدار و صلح و امنیت در دنیا داشته باشند.

وی تصریح کرد: میراث فرهنگی، چشم اندازهای شهری و روستایی، منابع زیست محیطی و تنوع زیستی لازم است به گونه ای کارآمد مراقبت شود نه تنها برای نسل کنونی بلکه برای آیندگان نیز باقی بماند.

معاون اجتماعی و اقتصادی دبیرکل سازمان ملل متحد یادآور شد: این سمپوزیوم، رویکرد جدید و فرصت های بی همتایی برای مبادله اطلاعات درخصوص برنامه ریزی های موفق، سیاست گذاری ها و تجربیات خوب، فراهم کرده است.

هونگ بو یادآور شد: انتظار می رود که سمپوزیوم، فرصت های بیشتری را ایجاد کند تا مسیر ارتباط با سرمایه گذاران بین المللی در زمینه های مختلف گردشگری، نمایندگان بخش خصوصی ، تشکل های مردم نهاد و سیاست گذاران، برنامه ریزان، چهره های علمی و اجتماعی هموار شود.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد ، سمپوزیوم تهران، نتایج پرباری داشته باشد و گفت و گوهای سازنده ای را رقم بزند.

سمپوزیوم سازمان ملل متحد برای زمینه سازی گردشگری پایدار از صبح سه شنبه 22 مهرماه در محل سازمان مجامع بین المللی وزارت امور خارجه شروع بکار کرده و تا چهارشنبه 24 مهر ادامه دارد.


در این سمپوزیوم، معاون دبیر کل سازمان ملل، مقامات ارشد ایران و 22 کارشناس سازمان ملل (UNDESA) حضور دارند.



انتهای پیام/

کد خبر 139307223