مدیرکل منطقه ای آسیا و اقیانوسیه از افزایش سهم جنوب آسیا در جذب گردشگر در پی تحولات اخیر صنعت گردشگری ایران خبر داد.

به گزارش میراث آریا آقای شو جینگ مدیرکل منطقه ای آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی جهانگردی (UNWTO) پیش از ظهر سه شنبه 22 مهرماه در نخستین پانل تخصصی « سمپوزیوم بین المللی برای زمینه سازی گردشگری پایدار» با بیان اینکه جنوب آسیا تنها 5/1 درصد از سهم جهانی جذب گردشگر خارجی را به خود اختصاص داده است، افزود: این رقم نیز به دلیل جهشی است که طی ماه های اخیر در گردشگری ایران اتقاق افتاده است و اگر سهم ایران نبود این رقم به زیر یک درصد تقلیل پیدا می کرد.

وی که در پانل تخصصی« مدل ها و مطالعات موردی برنامه ریزی یکپارچه گردشگری با هدف دستیابی به توسعه پایدار» سخن می گفت با اشاره به رشد 10 درصدی جذب گردشگر در جنوب آسیا طی سال گذشته میلادی، اظهار داشت: گردشگری بین المللی یکی از سریع ترین رشدهای خود را طی سال های گذشته تجربه می کند. بیست سال پیش رقم 5 میلیون گردشگر بین المللی داشتیم در حالی که این رقم در سال گذشته به بیش از یک میلیارد نفر رسیده است.

شو جینگ درباره میزان رشد جذب گردشگر بین المللی در آسیا گفت: سال گذشته در غرب آسیا 5 درصد رشد گردشگر بین المللی داشتیم و البته ترکیه سهم ویژه ای در عرصه جهانی دارد، به طوری که 9/5 درصد رشد جهانی این صنعت مربوط به ترکیه است و رتبه دوازدهم درآمد گردشگری جهان به این کشور تعلق دارد.

مدیرکل منطقه ای آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی جهانگردی با تاکید بر نقش صنعت توریسم در توسعه اشتغال و رشد اقتصادی کشورها، اظهار داشت: 9 درصد تولید ناخالص داخلی کشورها مربوط به این صنعت است و از هر 11 شغل موجود یکی مرتبط با صنعت گردشگری است. هم چنین صنعت گردشگری 30 درصد صادرات و خدمات را به خود اختصاص داده است.

وی مجموعه سهم آسیا و اقیانوسیه از صنعت گردشگری را 23 درصد اعلام و تصریح کرد: این سهم بر اساس پیش بینی ها تا سال 2020 به 30 درصد می رسد.

شوجینگ در ادامه به سه نکته مهم برای توسعه گردشگری بین المللی در غرب و جنوب آسیا پرداخت و گفت: نکته اول اینکه به دنبال گردشگرانی باشید که پول خرج می کنند، دوم در پی افزایش سهم گردشگری در تولید ناخالصی داخلی باشید و سوم اینکه به رفع چالش های موجود بر سر راه گردشگری پایدار اقدام کنید.

وی درباره راهکارهای رفع چالش های فراروی گردشگری در غرب و جنوب آسیا اظهار داشت: تسهیل صدور ویزا یکی از مهم ترین راهکار های جذب گردشگر است که خوشبختانه آسیا از این نظر در شرایط بسیار خوبی است. راهکار دوم توسعه حمل و نقل و ارتباطات به ویژه  حمل و نقل هوایی و راهکار سوم بهبود وضعیت تبلیغات و اطلاع رسانی از جاذبه های تاریخی و گردشگری در سطح بین المللی است تا مثلاً گردشگران بین المللی بدانند اثر جهانی پارسه و پاسارگاد کجاست و چه اهمیتی دارد.

شوجینگ در خاتمه تاکید کرد: امیدواریم در سال 2020 بتوانیم درآمد 8/1 میلیارد دلاری را برای گردشگری آسیا محقق کنیم.

گفتنی است پیش از سخنرانی مدیرکل منطقه ای آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی جهانگردی، آقای رالف ونشافت مشاور مستقل سیاست های توسعه پایدار آلمان به ارائه توضیحاتی درباره موضوعات پنل های تخصصی سمپوزیوم و سخنرانان هر بخش پرداخت و از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران به خاطر برگزاری چنین سمپوزیومی که موجب آسیب شناسی وضعیت صنعت گردشگری آسیا و تعامل بیشتر کشورها در این زمینه می شود، تشکر کرد.

سمپوزیوم بین المللی برای زمینه سازی گردشگری پایدار از صبح سه شنبه 22 مهرماه در محل سازمان مجامع بین المللی وزارت امور خارجه شروع بکار کرده و تا پنجشنبه 24 مهر ادامه دارد.

در این سمپوزیوم، معاون مدیرکل سازمان ملل، مقامات ارشد ایران و 22 کارشناس سازمان ملل (UNDESA) حضور دارند.

انتهای پیام/

کد خبر 139307229