دومین نشست ویژه سمپوزیوم بین المللی برای زمینه سازی گردشگری پایدار با سخنرانی پیرامون \"مناطق روستایی و حفظ میراث فرهنگی از طریق گردشگری پایدار\" و همچنین \"منابع برای برنامه ریزی پایدار گردشگری در همکاریهای بین المللی\" برگزار شد.
به گزارش میراث آریا در این نشست الکس کر از موسسه چیرویی از شهر کامه اوکاشی ژاپن به ذکر نمونه های موفق از ایجاد گردشگری پایدار در برخی مناطق در این کشور اشاره و خاطر نشان کرد: در این موارد تلاش کردیم با حفظ بافت و فضای سنتی راحتی و آسایش را برای گردشگران در محل های مورد اشاره ایجاد کنیم.
وی افزود: ساکنان مناطق روستایی همیشه می خواستند کار جدیدی در این مناطق انجام دهند و کاری که ما در اینجا به مرحله اجرا رساندیم این بود گنج آنها را به آنها نشان دادیم که برایشان پولساز بوده و به صنعت تبدیل شده است.
وی خاطر نشان کرد: ما این اقدامات را مجانی انجام نمی دهیم بلکه این موضوع منجر به درآمدزایی می شود و اجتماعات محلی را حمایت می کند.
کلاوس لنگفلد مشاور ارشد برنامه های توسعه پایدار گردشگری از آژانس همکاریهای بین المللی از آلمان نیز که از طریق ویدئو کنفرانس در این برنامه حضور داشت با اشاره به مفهوم توسعه پایدار گفت: متاسفانه گردشگری اولویت اصلی ما نیست زیرا این موضوع در آلمان از طریق بخش خصوصی انجام می شود.
وی با بیان موضوعاتی در زمینه درک بهتر از پایداری و توسعه گردشگری و همکاری بین المللی در گذشته و آینده خاطرنشان کرد: ما باید رویکرد روش شناختی داشته باشیم؛ گردشگری صرفا ساختن هتل و آموزش کارکنان نیست و سیکل توسعه را شامل می شود.
مشاور ارشد برنامه های توسعه پایدار گردشگری از آژانس همکاریهای بین المللی از آلمان افزود: ما به رویکرد یکپارچه یعنی رویکرد مشارکتی برای توسعه گردشگری نیاز داریم.
به گفته وی توجه به جاذبه های طبیعی و جاذبه های تاریخی ساخت دست بشر توجه به بازار است.
وی با تاکید به وجود امنیت و ارتباط در حوزه توسعه گردشگری خاطر نشان کرد: ما باید بتوانیم زیر ساختهای مناسب برای توسعه این بخش و جذب گردشگر را به وجود بیاوریم و در این زمینه بخش خصوصی نقش موثری دارد.
لنگفلد با بیان اینکه وقتی این شرایط فراهم باشد شما می توانید برند سازی کنید افزود: اکوتوریسم همیشه پایدار نیست و به سازماندهی شما بستگی دارد؛ به عنوان نمونه برنامه ریزی برای جامعه محلی به تعامل شما با آنها بستگی دارد.
وی در پایان با تاکید بر اینکه ایران پتانسیلهای زیاد و متنوع و همچنین مسائل فرهنگی و مذهبی خود را دارد اظهار داشت: ایران شانس منحصر به فرد و ویژه ای دارد که بتواند از منافع گردشگری استفاده و از میراث و طبیعت خود حفاظت و حمایت کند.
انتهای پیام/