استاد دانشگاه تهران گفت: دولت باید در بخش گردشگری با اجرای سیاستها و راهبردهای مشخص گام های موثری بردارد، این سیاست ها باید علاوه بر یکپارچگی در مقابل تغییر انعطاف پذیر باشد تا توان بخش خصوصی در این بخش تحلیل نرود.
به گزارش میراث آریا(chtn) زاهد قادری در پنل تخصصی ارتقاء سرمایه گذاری و مشارکت های بخش دولتی و خصوصی در گردشگری و مهمان نوازی، گفت: صنعت گردشگری در سال سال گذشته میلادی 3/9 درصد از تولید ناخالص ملی دنیا را تامین کرده است و گردشگران در این سال رقمی بیش از 5 هزار دلار را در کشورهای دنیا هزینه کردهاند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: صنعت گردشگری در ایران در چند سال اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته و برنامه های بسیاری در این حوزه به اجرا درآمده است که افزایش ورود گردشگران به کشور موید این مطلب است.
قادری با بیان اینکه سه عامل موجب افزایش ورود گردشگران به ایران شده است، یادآور شد: کاهش نرخ ارز در ایران، بهبود روابط این کشور با سایر کشورها و بالا بودن امنیت در ایران نسبت به سایر کشورهای همسایه، سه عامل اصلی و تاثیرگذار در روند صعودی ورود گردشگران به ایران است.
وی ادامه داد: دولت باید در این بخش با سیاستها و راهبردهای مشخص گام های موثری بردارد، این سیاست ها باید علاوه بر یکپارچگی در مقابل تغییر انعطاف پذیر باشد تا توان بخش خصوصی در این بخش تحلیل نرود.
این استاد دانشگاه، برنامه های دولت در سند چشم انداز 20 ساله کشور در حوزه گردشگری را یکی از مهمترین اقدامات این بخش دانست و افزود: توجه به میراث فرهنگی و توسعه پایدار توریسم برای فایده رساندن به ملت و بالا بردن ارزشهای فرهنگی باید در اولویت برنامههای دولت در این بخش قرار گیرد.
قادری اضافه کرد: حمایت از سرمایهگذاران داخلی و خارجی، کم کردن نقش دولت در این حوزه، حذف بروکراسی اداری، اهمیت دادن به بخش خصوصی، رعایت اخلاق کاری، تسهیل صدور ویزا، کاهش تاثیرات منفی توریسم در جوامع محلی، ایجاد زیرساختهای مناسب گردشگری، ایجاد فرصت های شغلی و حفظ محیط زیست از جمله راهکارهای اساسی برای توسعه این صنعت در جوامع مختلف و جمهوری اسلامی ایران است.
وی ادامه داد: در اجرای راهبردها و حل چالشهای صنعت گردشگری، جوامع محلی نباید نادیده گرفته شوند، توسعه اقتصادی، رفاه و تحولات اجتماعی در حال حاضر ایجاد نشده است و در رابطه با اهداف گردشگری ما با آنچه که باید باشد فاصله داریم.
انتهای پیام/