بهمن نامورمطلق افتتاح این پروژه با بیان اینکه این این بازارچه با اعتبار 50 میلیون تومان در 14 غرفه احداث می شود اظهار کرد: این بازارچه با هدف رشد و توسعه اقتصادی استان و نیز با توجه به حفظ محیط زیست وبدون آسیب زدن به فضای سبز اطراف این بازارچه در خمین افتتاح می شود.
وی افزود: ایران در حوزه صنایع دستی با توجه به ظرفیت های مناسب و خوبی که درآن وجود دارد در رتبه های برتر کشور قرار دارد ولی در زمینه بازرگانی پیشرفت نداشته و بسیار عقب مانده است.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: سازمان میراث فرهنگی در راستای رفع معضلات و چالش های بازرگانی داخلی و خارجی کشور برنامه هایی دارد که رونق این بخش از اولویت های مهم و نخست این سازمان است.
نامور با اشاره به اینکه صنایع دستی شناسنامه و هویت هنر ایرانی است گفت: باید صادرات را در کشور افزایش دهیم که تحقق این مهم با احداث بازارچه های صنایع دستی وبازرگانی و نیز توسعه گردشگری محقق می شود و کشور می تواند جایگاه خود را در این عرصه نیز تثبیت کند.
وی افزود: در حال حاضر بازارچه های دیگر جایگزین این بازارچه شده اند که باید هویت و اقتصاد بازارچه های صنایع دستی ونیز گسترش این بازارچه ها در سطح کشورانجام شود و نیز اهداف اقتصاد مقاومتی در کشور تحقق پیدا کند.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: همکاری مسئولان و نهادهای مربوطه و تعامل بیشتر مردم و مسئولان می تواند جایگاه صنایع دستی را تغییر دهد و با فعالیت هنرمندان بازرگانی صنایع دستی خمین و احداث این بازارچه جایگاه مناسبی برای عرضه صنایع دستی و هنرهای سنتی فراهم شود.
نامور مطلق با اشاره به اینکه در حال حاضر 10 بازارچه درکشور تسهیلات را برای ساخت بازارچه های صنایع دستی دریافت کرده گفت: عملیات اجرایی این بازارچه ها اجرایی شده و تعداد 2 بازارچه به بهره برداری رسیده است.
وی افزود: باید تلاش شود در تمامی استان ها و شهرستان های کشور این بازارچه ها در راستای ارائه هویت فرهنگی و صنعتی این استان ها ایجاد شود و رشد و شکوفایی این بخش ها را به همراه داشته باشد.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: در حال حاضر 350 هزار نفر در حوزه صنایع دستی مشغول به فعالیت هستند که با توجه به ارائه آمارهای غیر رسمی بیش از 2 میلیون نفر در این حوزه فعالیت می کنند.
نامور مطلق با اشاره به مشکلات موجود در این عرصه گفت: نبود بیمه، نبود کارگاههای تولیدی استاندارد ازمهمترین مشکلات هنرمندان صنایع دستی بوده که باید در رفع این مشکلات بیشتر از گذشته تلاش شود.
وی افزود: امسال برای صنایع دستی اعتباری بیش از 200میلیارد ریال در نظر گرفته شد که از این میزان مبلغ 1000 میلیارد ریال به عنوان تسهیلات به هنرمندان و علاقمندان این عرصه ارائه شد.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تصریح کرد: در تولید صنایع دستی رتبههای اول و دوم را در جهان به کشور اختصاص دارد که این رتبه در بخش بازرگانی و فروش این محصولات رقم پایینی را به خود اختصاص داده است.
نامور مطلق با اشاره به انتخاب خمین در راستای احداث این بازارچه گفت: هدف از انتخاب این مکان نزدیک بودن به بیت امام راحل(ره) و بازار قدیمی خمین بوده که تلاش براین است پل تاریخی این شهرستان به قهوهخانه سنتی فضای فرهنگی در این شهرستان نیز گسترش پیدا کند.
بازارهای جهانی صنایعدستی به روی هنرمندان ایرانی گشوده میشود
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: بازارهای جهانی صنایعدستی به روی هنرمندان ایرانی گشوده میشود.
بهمن نامورمطلق عصرامروز در مراسم افتتاح دهمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی در اراک، با اشاره به اینکه کشور باید جایگاه واقعی خود را از نظر صادرات در جهان به دست آورد اظهار کرد: ایران در حال حاضر وضعیت خوبی را از نظر صادرات ندارد و تعداد صادرکنندگان صنایع دستی بسیار کم و ناچیز است که باید این مهم محقق شود از طرفی عدم مدیریت صحیح و تحریمها صادرات کشور و بازارها که مهمترین سرمایه و میراث کشور هستند را با مشکلات جدی مواجه کرده است.
وی افزود: صنایع دستی به سبب ظرفیت بالا جزو اولویتهای مهم صادراتی بوده که مسئولان و سازمان با تعامل هرچه بیشتر باید صادرات صنایع دستی را احیا کنند تا تولید در کشور دچار مخاطره نشود.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تصریح کرد: عرضهکنندگان صنایعدستی به امید فروش در این نمایشگاه حضور پیدا کردهاند که اگر بازار فروش متوقف شود تولید نیز متوقف شده و صنایع دستی کشور را با چالش جدی مواجه میکند.
نامورمطلق با اشاره به اینکه روابط در سطح بینالملل رو به بهبود است گفت: با این روند و با تدابیر اتخاذ شده در دولت تدبیر و امید به زودی بازارهای صنایع دستی به روی هنرمندان باز میشود.
وی افزود: نسل جدید عرضهکنندگان صنایعدستی کشور دانشبنیان و جوان هستند که با این مهم و این روند باید به حیات صنایعدستی امیدوار بود و باید صنایعدستی کشور را برای دوران بعد از تحریمها و ورود به بازار جهانی آماده کرد.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تصریح کرد: وضعیت بازرگانی خارجی کشور مطلوب نیست ولی کشور آمادگی دارد در صورت ایجاد روابط عادلانه جایگاه خود را پیدا کند و علاوه بر رشد بازرگانی خارجی در بازرگانی داخلی نیز پیشرفت کند.
نامور مطلق با اشاره به اینکه در استان مرکزی ظرفیت های صنایع بالفعل نشده گفت: با تلاش میراث فرهنگی استان باید این عقب ماندگی جبران شود و مهمترین شاخصه بازرگانی داخلی که همان رشد بازارچه های صنایعدستی و رشد فرهنگی و اقتصادی را به همراه دارد در کشور محقق شود.
وی افزود: کلنگزنی 2 بازارچه صنایعدستی و برپایی نمایشگاه صنایعدستی گردش مالی را به دنبال داشته که با به تعویق افتادن این نمایشگاه در استان تاکنون بسیاری از فرصتها از دست رفته وبه صنایعدستی استان ضربه وارد شده است که با تلاش بیشتر باید جبران شود.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشورتصریح کرد: فروشگاهها نیز سهم قابل توجهی را در اقتصاد کشور دارند که این فروشگاهها باید احیا شوند و در مرکز استان باید بازار صنایعدستی ایجاد شود نه بازارچه صنایعدستی.
استان مرکزی صاحب 12 بازارچه صنایع دستی میشود
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی در حاشیه مراسم کلنگزنی بازارچه صنایع دستی خمین از احداث و ایجاد 12 بازارچه صنایع دستی در استان مرکزی خبر داد.
سیدمحمد حسینی در جمع خبرنگاران موقعیت مکانی این بازارچه صنایع دستی خمین را از لحاظ مشرف بودن به بیت امام خمینی(ره)، پل تاریخی و بازار قدیمی شهرستان خمین یک مزیت برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: این بازارچه با اختصاص 50 میلیون تومان اعتبار اولیه در 300 متر زیربنا و 14 غرفه تا دو سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
وی به استعدادها و پتانسیلهای موجود در صنایع دستی استان اشاره کرد و گفت: برای احیای صنایع دستی منسوخ شده و ایجاد زمینه فعالیت مداوم و مستمر هنرمندان، نیاز به احداث بازارچههای فعال در استان احساس میشود.
در پایان خاطر نشان کرد: ایجاد و احداث بازارچه صنایع دستی در کشور یک برنامه حمایتی از هنرمندان این صنعت است که بواسطه آن میتوانند از امکانات حمایتی و پشتیبانی بهرهمند شوند.
بازارچههای صنایع دستی معرف هنر و صنایع دستی هر شهرستان میشود
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: بازارچههای صنایع دستی میتواند معرف هنر، صنایع دستی و ظرفیتهای گردشگری هر شهرستان باشد.
بهمن نامور مطلق ظهر در مراسم کلنگزنی بازارچه صنایع دستی کمیجان، اظهار داشت: یکی از کارهای اساسی در احیای صنایع دستی راهاندازی بازارچهها و نسل جدید بازارچههای صنایع دستی است.
وی تصریح کرد: کمیجان دومین شهری است که بازارچه صنایع دستی در آن کلنگزنی میشود که امیدواریم هر چه سریعتر به بهرهبرداری رسیده و پشتیبان هنرمندان باشد.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: کمبود فضاهای تولیدی و بازرگانی از مشکلات هنرمندان به شمار میرود، میتوان از بازارچهها به عنوان نسل جدید بازارها یاد کرد.
نامور مطلق اظهار امیدواری کرد بازارچهها بتوانند بخشی از هویت فرهنگی و صنعتی شهرستانها را احیا کنند.
وی با بیان اینکه راهاندازی نمایشگاههای صنایع دستی در مراکز استانها طی سالهای گذشته متوقف شده بود، بیان داشت: احیای نمایشگاهها به عنوان بدنههای اصلی صنایع دستی میتواند به گفتمان سازی و آشنایی مردم سایر استانها با هنر و صنعت هر شهرستان منجر شود.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور ادامه داد: با کلنگزنی بازارچههای خمین و کمیجان امید میرود دو پایگاه ارائه دهنده خدمات صنایع دستی را در استان شاهد باشیم.
نامور مطلق تأکید کرد: اگر بازرگانی رونق پیدا نکند، شاهد کاهش میزان تولید خواهیم بود.
وی با بیان اینکه با ایجاد بازارچههای صنایع دستی علاوه بر چرخش مالی، فضای هویتی هم مطلوب میشود، گفت: بازارچههای صنایع دستی میتواند معرف هنر، صنایع دستی و ظرفیتهای گردشگری هر شهرستان باشد.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور افزود: استان مرکزی از جایگاه ویژهای از لحاظ صنایع دستی برخوردار است، ولی متأسفانه از این ظرفیت به خوبی استفاده نشده است که این امر به تدابیر ویژه از سوی مسئولان استانی نیاز دارد.
نامور مطلق اظهار کرد: هنرمندان با توجه به قرار گرفتن در شرایط تحریم از میدان رقابت خارجی جا ماندهاند که باید بکوشیم با رقابت عادلانه و توازن در میان صادرات و واردات بازار صنایع دستی داخلی را رونق بخشیم.
وی با اشاره به اینکه در تجارت صنایع دستی تجارت اقتصادی مد نظر نیست، بیان کرد: در این مهم توسعه گردشگری و رونق فرهنگی مورد توجه سازمان میراث فرهنگی قرار دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی نیز با اشاره به ایجاد بازارچه کمیجان ادامه داد: برای فاز اول این بازارچه 650 متر زمین در نظر گرفته شده که در ادامه تا دو هزار متر افزایش خواهد یافت.
سید محمد حسینی افزود: در این بازارچه 50 غرفه ایجاد و برای 50 نفر فرصت شغلی جدید ایجاد خواهد شد.
به گفته وی؛ در غرفههای این بازارچه محصولات صنایع دستی با قیمتی ارزانتر از دیگر بازارها به مشتریان عرضه خواهد شد.
انتهای پیام/