نخستین روز از همایش ملی املش شناسی برگزار شد

مدیرکل میراث فرهنگی استان گیلان گفت: باز پیرایی املش نه صرف حضور در گذر تاریخ بلکه پیوسته در جریان سازی فرهنگی،هنری ،اقتصادی و سیاسی یک نقطه از تمدن بزرگ ایران زمین است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی گیلان، رضا علیزاده افزود :با بیان اهمیت مطالعات عمیق علمی در خصوص تمدن املش گفت : بی تردید در ورای تمدن درخشان املش ودر پس زیبایی های بی مثال این شهرستان طبیعی،تاریخی ،فرهنگی باز پرداخت آن چه از جلوه های پیدا و پنهان  آن به ذهن متبادر است. همگان به برگزاری این همایش اذعان داشته چنان چه محورهای این همایش بتواند باز پرداختی عمیق و علمی به حوزه تمدنی املش از گذشته تا کنون داشته باشد .

مدیر کل میراث فرهنگی استان گیلان اظهار داشت: :بازپیرایی املش نه صرف حضور در گذر تاریخ بلکه پیوسته در جریان سازی فرهنگی،هنری،اقتصادی وسیاسی یک نقطه ازتمدن بزرگ ایران زمین است آن گونه که مردان و زنانش در شکل گیری آن نسل به نسل ممارست داشته و تا به امروز حیات خود را حفظ کرده است.

وی گفت:در رونمایی حوزه تمدنی املش آن چه دست مایه باستان شناسان و تاریخ پژوهان در کاوش و کنکاش حاصل گشته بی تردید راهی  نیمه تمام به گوشه ایی از هزاران حرف ناگفته از این دیار است .
علیزاده اظهار داشت: باتوجه به پیشینه و تمدن کهن املش در حاشیه این همایش نمایشگاهی از دستاوردهای باستان شناسی شهرستان املش دایر شده است 
علیزاده با بیان اینکه میزبانان اصلی این همایش مردم شریف و مهمان نواز شهرستان املش می باشند تصریح کرد: باهمکاری خوب فرمانداری و تعامل خوب حوزه شهرستانی و جامعه محلی که به این موضوع داشتند مباینامه یکی از بناهای فاخر شهر املش را مبادله کردیم تا با تامین اعتبار لازم این ملک را به سمت ایجاد یک موزه با موضوع تخصصی در سطح کشور سوق دهیم.
وی گفت:با توجه به حوزه تمدنی شرق گیلان یکی از دغدغه های اداره کل ایجاد پایگاه پژوهشی است .در همین راستا طرح ایجاد پایگاه پژوهشی شرق گیلان با محوریت شهر املش به سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کشور پیشنهاد شده است.

مدیر کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان گیلان با اشاره به ارسال 102مقاله علمی به دبیرخانه این همایش گفت:از مجموع مقالات ارسال شده 52 مقاله پس از ارزیابی های صورت گرفته به تایید رسید که چکیده و اصل مقالات به چاپ رسیده است.
وی در پایان گفت:برگزاری این همایش را به فال نیک گرفته  چراکه مقالات ارایه شده حوزه های تخصصی تمدن املش ر ا مورد واکاوی قرار دادند که امیدواریم خروجی این همایش در شناساندن و حفظ تمدن املش مسمر ثمر واقع شود 


فرماندار املش در ادامه همایش املش شناسی هدف از برگزاری این نشست باشکوه را شناساندن چهره های ماندگار علمی ، دینی و مردمان فرهنگ ساز املش به مردم کشور و جهان عنوان کرد.
'مهدی جعفری' گفت: سرزمین املش قدمت چندهزار ساله دارد و حتی برخی از مورخان قدمت تمدن املش را پیش از تمدن اسلام بیان کرده اند.
وی با اشاره به تمدن غنی شهرستان املش افزود: کتابهای زیادی در مورد املش نوشته شده و آثار تاریخی بدست آمده در آن، مناظر و زیبایی های بکر، هوشمندی و تدین مردم این خطه از گیلان و کشور را ثبت کرده اند اما شناساندن و معرفی شهرستان املش با ظرفیت های تاریخی آن از جمله مباحثی است که هنوز کارهای فراوانی را در این مبحث مطالبه می کند.

امام جمعه املش نیز در ادامه این همایش با تسلیت ارتحال آیت الله مهدوی کنی رییس فقید مجلس خبرگان رهبری گفت: آیت الله مهدوی کنی شخصیتی است که برای پیروزی نظام و تداوم آن همه وجودش را خالصانه در این راه گذاشت و با قاطعیت از امام(ره) ، مقام معظم رهبری و انقلاب حمایت کرد.
حجت الاسلام والمسلمین 'تقی روحانی' در ادامه با قدردانی از برگزارکنندگان این همایش گفت: این نشست اولین همایش املش شناسی است؛ با اینکه کارشناسان و متخصصان تاریخی سالیان درازی در زمینه تاریخی تلاش و کنکاش کرده اند اما تا به حال نتوانسته اند آنطوریکه شایسته شناخت و معرفی ناحیه املش بوده حق مطلب را اداء کنند؛ چون هنوز خیلی از املشی ها نیز از پیشینه شهرستانشان اطلاعات کافی ندارند.
وی با اشاره به برگزاری دیرهنگام این همایش خاطرنشان کرد: افتخاراتی که در عراق و شام بدست آمده، به دست کهن مردان املشی بوده؛ اگر حرکت عظیم آل بویه نبود حکومت های عراقات، شام و ایران نیز نبود.
حجت الاسلام روحانی افزود: املش، شهرستانی عالم پرور و مدیر پرور است و در این راستا نقش خود را به خوبی ایفاء کرده چه در زمان های کهن مردانی چون میرزا حبیب الله املشی معروف به میرزای رشتی را در دامان خود پرورانده و به جهانی دینی عرضه کرده که هنوز کتاب های او در حوزه های علمیه تدریس می شود و چه در عصر امروز مردانی چون آیت الله ربانی املشی و... را پرورش داده است.
وی با این پیشنهاد که همایش املش شناسی باید به صورت ملی برگزار شود، تصریح کرد: برگزاری همایش ملی موجب می شود تا شهرستان با سابقه تاریخی و دینی به همگان شناسانده شود.
\n

انتهای پیام/

کد خبر 139308012