ثبت جهانی شهر سوخته فرصتی برای افزایش تعامل فرهنگی همه اقوام است

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ثبت جهانی شهر سوخته فرصت بسیار مناسبی برای افزایش ارتباطات و تعاملات فرهنگی واجتماعی اقوام وسایر هموطنان و تغییر ذهنیت های منفی از این استان فراهم کرده است.

به گزارش میراث آریا(chtn) علی اوسط هاشمی در نشست کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان که شب گذشته(پنج شنبه اول آبان ماه) در سالن اجتماعات استانداری و با حضور مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد، گفت: آنچه در شهر سوخته زابل و دیگر سنگ نبشته ها و آثار باستانی مشهود است حضور ایرانیان در موضع انسانی و میل آنان به مشارکت پذیری و احترام به دانش و خرد در جامعه است، ایران پرچمدار میراثی است که نقش ارزشمندی در مدنیت جامعه انسانی، هدایت و واقع شدن انسانها بر مدار انسانیت و قانون مداری دارد.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: ثبت جهانی شهر سوخته فرصت بسیارمناسبی برای افزایش ارتباطات و تعاملات فرهنگی واجتماعی اقوام وسایر هموطنان وتغییر ذهنیت های منفی از این استان فراهم کرده است که باید با بهره گیری شایسته از این فرصت با تغییر نگاه ها وذهنیت ها وترسیم زیبایی ها، دروازه های این استان را به روی هموطنان وتمام جهانیان بگشاییم.

هاشمی تصریح کرد: ثبت جهانی شهر سوخته گشایش دروازه های فرهنگی، اجتماعی این استان به روی هموطنان وسپس جهانیان وسرآغاز حرکتی فرهنگی برای ترسیم چهره زیبا وجذابیت های کم نظیر استان است.
 وی افزود: براساس برنامه ریزی ها، کارناوال صلح ، شادی و وحدت متشکل ازهنرمندان، ادبا وشعرا با هدف ترسیم زیبایی ها ومهربانی های این استان برای هموطنان به تمامی استان های کشور اعزام می شود، این کاروان شادی پس ازاجرای برنامه درمراکز استانها درنهایت درتهران حضور یافته و با اجرای برنامه درنشست ملی'ترسیم چهره زیبای سیستان وبلوچستان ' با حضور رییس جمهوری شرکت خواهد کرد.

 استاندار سیستان و بلوچستان اضافه کرد: باید به این استان نقش ملی داده شود زیرا جایگاه و ظرفیت آن را دارد به همین سبب انتظار داریم این نقش با رویکرد فرهنگی آغاز شود و برپایی نمایشگاهی ازآثار صنایع دستی وهنر دستان زنان ومردان هنرمند سیستان وبلوچستان درعرصه ملی درتهران و درعرصه استانی درچابهار می تواند آغازگر این حرکت باشد.

وی با قدردانی از تلاش سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و تمام کسانی که به ثبت جهانی شهر سوخته کمک کردند، افزود: این امر توجه جهانیان را بیش از پیش به تمدن پر افتخار سیستان و بلوچستان معطوف کرد.
هاشمی تصریح کرد:  آنچه از عمق خاک شهر سوخته بدست آمد نشانه ای از دانایی، درایت پذیری، دانش، گفتمان و ارزش گذاری به کلام دارد و در آثار به دست آمده از شهر سوخته اثری از شمشیر، خنجر و دیگر ابزار جنگی نیست، و این نشانه روحیه نرم مردم این دیار است.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: : در جهانی که با خشونت مواجه هستیم بازگشت به خوی نرم انسانی که پشتوانه آن عقل و خرد است در گروی توجه به اهمیت گفتمانی است که مردمان این دیار پنج هزار و 200سال قبل پرچمدار آن بودند.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به پتانسیل های این استان در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی، گفت: این استان سرشار از این گونه قابلیت هاست و هر گوشه از آن حکایت از زیست مسالمت آمیز، تنوع و دانایی مردم ایران در پنج هزار سال قبل دارد .

\n

انتهای پیام/

کد خبر 139308027