کاروانسرای شاه‌عباسی بیستون به بخش خصوصی واگذار می شود

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: کاروان‌سرای شاه‌عباسی بیستون با کاربری مهمان‌خانه سنتی به بخش خصوصی واگذار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، علی فعله‌گری اظهار داشت: کاروان‌سرای شاه‌عباسی بیستون جزو بناهای تاریخی است که به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.

وی بیان داشت: به‌منظور حفاظت از بناهای تاریخی و برای جلوگیری از تخریب آن‌ها، این اماکن به بخش خصوصی واگذار شده تا با کاربری‌های متناسب به‌کار گرفته شوند.

فعله‌گری افزود: بر طبق اساس‌نامه مؤسسه صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، واگذاری اماکن فوق با نظارت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خواهد بود.

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، پنج بنای تاریخی در استان کرمانشاه وجود داشته که قابلیت واگذاری برای احیاء و بهره‌برداری و حتی مصوبه هیئت وزیران را در این خصوص دارد.

وی تصریح کرد: اماکن مذکور در اختیار صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی قرار داده می‌شود تا از طریق مزایده به اشخاص حقیقی یا حقوقی بخش خصوصی واگذار شود.

فعله‌گری با تأکید بر اینکه اماکن فوق تنها به بخش خصوصی واگذار می‌شود، گفت: شرکت‌های دولتی توان احیاء و بهره‌برداری مناسب از کاروان‌سرای مذکور را ندارد.

این مسئول، واگذاری کاروان‌سرای شاه‌عباسی قصرشیرین به اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان را نمونه‌ای ناموفق از واگذاری اماکن تاریخی به بخش دولتی عنوان کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه ادامه داد: اداره اوقاف با واگذاری حجره‌های این کاروان‌سرا به افراد متعدد، وضعیت نا به‌سامانی را برای این کاروان‌سرا ایجاد کرده است.

فعله‌گری با بیان اینکه وضعیت کنونی این کاروان‌سرا مورد تأیید ما نیست، خاطر نشان کرد: وظیفه آزادسازی این کاروان‌سرا بر عهده اوقاف است.

وی واگذاری خانه تاریخی سوری کرمانشاه به بنیاد ایران‌شناسی را متذکر شد و گفت: با توجه به اینکه بنیاد ایران‌شناسی یک مکان فرهنگی است، با رعایت ضوابط و برای اینکه سنگ بنای واگذاری‌ها گذاشته شود، خانه تاریخی سوری در اختیار این بنیاد قرار داده شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه بیان داشت: کاروان‌سرای شاه‌عباسی بیستون نیز برای واگذاری به بخش خصوصی مشکلاتی داشته که تاکنون محقق نشده است.

فعله‌گری تصریح کرد: بنای مذکور وقف‌نامه شیخ‌علی‌خان زنگنه را دارد که این مکان را وقف و حتی بر روی کوه بیستون نیز وقف‌نامه را حکاکی کرده است.

به گفته وی، باید سهمی از عایدات این کاروان‌سرا به اولاد ذکور خانواده زنگنه اختصاص یابد که در خصوص شناسایی اولاد ذکور با اداره‌کل اوقاف و امور خیریه مکاتباتی صورت گرفته است.

وی کاروان‌سرای مذکور را از بناهای وقفی عنوان کرد و افزود: برای تسریع در امضای تفاهم‌نامه با اوقاف رایزنی‌هایی شده است که هر چه زودتر این امر صورت بگیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه مهمان‌خانه سنتی را کاربری تعریف شده برای کاروانسرای مذکور بیان کرد و گفت: تاکنون پنج نفر از اشخاص حقیقی و حقوقی بخش خصوصی برای این امر متقاضی شده‌اند.

فعله‌گری همچنین قرار گرفتن کاروان‌سرای شاه‌عباسی در سایت جهانی بیستون را یکی دیگر از موانع پیش‌روی خصوصی‌سازی عنوان کرد و ادامه داد: در این خصوص تعهداتی نیز نسبت به یونسکو داریم.

انتهای پیام/

کد خبر 1393080716