مديران شهري از الگوی ايراني- اسلامي فاصله گرفته اند

متاسفانه در شهرسازي امروز شاهد ساخت و سازهاي بي‌هويت و مداخله های بی مورد در بافت‌هاي تاريخي هستيم.

به گزارش ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قزوین؛محمد علي حضرتي مدير کل میراث فرهنگی استان، در نخستين سمپوزيوم اتحاديه بين المللي معماران با موضوع \"شهرهاي سالم، شهرهاي شاد\"ضمن بیان این مطلب افزود:دلیل بی هویتی ساخت و سازهای امروز فاصله گرفتن مديران شهري از الگوي فکري و فرهنگي ايراني- اسلامي است.

وی سلامت جسمي ورواني را در شهر‌ها مکمل يکديگر دانست و گفت: شهر شاد و سالم شهري است که در آن توازن بين تمام عناصر شهري برقرار و فضاي شهري، امن، سالم، شادي آفرين و آرامش بخش باشد.

 حضرتی اضافه کرد:چنين شهري معنويت حاكم مي‌شود و شهروندان در ارتباطي منطقي با يكديگر،‌ حيات طيبه را تجربه مي‌كنند.

حضرتی با اشاره به مفهوم شهر سالم در فرهنگ ايراني، شاهنامه فردوسي را منشور مليت و فرهنگ ايران خواند و عنوان کرد: فردوسي چه در عرصه اسطوره و چه در عرصه تاريخ برآيندي از تجربه‌هاي زيستي نياکان مارا نشان می دهد،که امروز پس از گذشت هزار سال همچنان مي‌تواند به عنوان الگوي مناسب شهرسازي مورد استفاده قرار گيرد.

وي سپس به تخريب بافت تاريخي قزوين اشاره کردو اظهار داشت:این حرکت هاآغازي براي فروپاشي فرهنگ و تهديدي براي هويت شهر و ساكنانش است. میدر کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قزوین افزود:اين بافت ارزشمند سرشار از خاطرات شهروندان از زندگي در محيطي صميمي و سالم است و امروز در معرض هجوم بولدزرهاي ويرانگر قرار گرفته است.

حضرتی تاکید کرد:آثار تاریخی مي‌توانند احساس تعلق شهروندان به شهر و ميهن شان را تقويت كرده و در روزگاري كه هويت فرهنگي ما از سوی بيگانگان مورد تهديد قرار گرفته است، همچون دژ استواري، سبك زندگي ايراني و اسلامي‌ رادر خاطره ما زنده نگاه دارد.

انتهای پیام/

کد خبر 139308104