به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مهندس علی فعلهگری در گفتگویی در خصوص نم کشیدن تکیه تاریخی معاونالملک شهر کرمانشاه بهدلیل بارندگیهای اخیر اظهار داشت: این نم از سالیان گذشته هم بوده، اما بهدلیل بارندگیهای اخیر تشدید شده است.
وی بیان داشت: مالکیت زمین مجاور این بنای تاریخی در اختیار بخش خصوصی است و مالکان مذکور اجازه زهکشی بنا از داخل ملک خود را به میراث فرهنگی ندادهاند.
وی با اشاره به بازدید معاون امور عمرانی استانداری کرمانشاه از تکیه معاونالملک در این خصوص، افزود: در این بازدید مقرر شد بعد از اخذ مجوز دادستانی، برای زهکشی ساختمان از داخل زمین همجوار اقدام کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: چون پی این بنای تاریخی از شفت آهک است، نمناکی باعث استحکام بیشتر آن میشود.
مهندس فعلهگری با بیان اینکه در حال حاضر از چند جای دیگر در زیر این بنا آب جاری است، خاطر نشان کرد: با همکاری آب و فاضلاب شهری و شهرداری در تلاش هستیم تا نفوذ آب به داخل ساختمان گرفته شود.
این مسئول بارندگیهای اخیر را مهمترین عامل در تشدید نم کشیدن این بنا عنوان کرد و بیان داشت: البته این موضوع بارندگی رافع مسئولیت ما نیست.
وی در مورد اینکه چرا از قبل با وجود مشاهده این موضوع که حتی متعلق به سالیان گذشته است اقدامی صورت نگرفته گفت: در مورد سالهای گذشته چون مسئولیتی نداشتم بحثی نمیکنم، اما کارهای خوبی انجام شده که در غیر اینصورت حتی میتوانست وضع بدتر از این هم باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه ادامه داد: در محدوده قدیمی شهر کرمانشاه خانههای زیادی ساخته شده با شفت آهک و آجر وجود دارند که آثار نمناکی در اکثر آنها به چشم میخورد.
مهندس فعلهگری با بیان اینکه آجرها نم را به داخل خود میکشند، اظهار داشت: این امر اجتنابناپذیر است و در عین حال خطر جدی را متوجه بنا نمیکند.
وی تصریح کرد: معماران سازههای سنتی و اهل فن میدانند که وجود نم استحکام چنین سازههای تاریخی را بیشتر میکند و حتی راز ماندگاری صدها ساله این بناها، همین نمناکی آنهاست که در حمامهای تاریخی هم شاهد اثبات این موضوع هستیم.
انتهای پیام/