بیش از 50هزار نفر از زنان استان زنجان در بخش صنایع دستی و هنرهای سنتی فعالیت می کنند.
به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري زنجان؛ یحیی رحمتی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با اعلام این خبر افزود: که برای 6 هزار و 890 نفر پروانه تولید و کارت شناسایی صادر شده است.
وی با حضور در کارگروه بانوان استان با اشاره به شناسنامه دار کردن 21 رشته صنایع دستی در استان تصریح کرد: این رشته ها تحت حمایت های لازم قرار دارند،بیشترین تعداد زنان شاغل در این بخش هزارو 430 نفر در شهرستان زنجان و کمترین آن ها در شهرستان ایجرود فعالیت دارندم
رحمتی افزود: در بررسی مناطق روستایی نیز بیشترین و کمترین تولیدات صنایع دستی مربوط به روستاهای شهرستان ماهنشان و زنجان است.
وی متذکر شد: برای گسترش رشته های مختلف صنایع دستی توسعه رشته های ملیله و گلیم بافی با توجه به ارزش افزوده بسیار بالای آن به ویژه در بین بانوان مود توجه قرار گرفته است.
رحمتی اظهارداشت: بانوان شهرستان زنجان در 50 رشته هنرهای سنتی و صنایع دستی مشغول به کار هستند که این تعداد در کل کشور 244 رشته اعلام شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی زنجان عنوان کرد: برای اشتغالزایی یک نفر در حوزه صنایع دستی بالغ بر 150 میلیون ریال مورد نیاز است ، این در حالی است که اشتغالزایی یک نفر در حوزه پتروشیمی هفت میلیارد و 500 میلیون ریال نیاز دارد.
وی با اشاره به متفاوت بودن اشتغال در محیط شهری و روستایی افزود: کارگاههای اشتغال در شهرها سفارش پذیر بوده و تابع قوانین حاکم وزارت کار و صنایع کوچک هستند، این در حالی است، که کارگاههای روستایی در کنار خانواده شکل گرفته و بانوان در آن نقش عمدهای دارند.
وی همچنین با اشاره به این که در کارگاههای روستایی بیشتر «بافته های داری» تولید میشود، تصریح کرد: تولیدات این کارگاهها بیشتر گلیم و فرش بوده و صاحبان کارگاه پس از تولید این محصولات به دنبال بازار آن هستند.
رحمتی تصریح کرد: برای توسعه صنایع دستی استان زنجان رشته های منسوخ شده ای مانند؛ پرده بافی، جاجیم بافی، مصنوعات چرمی، کارگاههای آموزش مصنوعات چرمی و پته دوزی احیا شده است.
حمید رضا شهبازی معاون سیاسی و امنیتی استاندار زنجان نیز گفت: توسعه هنرهای سنتی و صنایع دستی استان زنجان بخش اعظمی از دغدغه های اشتغال بانوان را مرتفع می کند.
وی تصرح کرد: بستر سازی های لازم در این بخش می تواند در تحکیم پایه های اقتصاد خانواده ها تاثیر گذار باشد.
شهبازی با اشاره به این که سهم اشتغال زنان در حوزه صنایع دستی و سودآوری آن امری انکار ناپذیر است، افزود: تولیدات صنایع دستی موجب رونق اقتصادی استان زنجان نیز می شود.
وی اظهار داشت: موضوع اشتغال یکی از دغدغه های اساسی خانواده ها به شمار می رود و استفاده از نقش سازنده بانوان در این حوزه نتایج مثبتی را در پی خواهد داشت.
انتهای پیام/