مقوله احیاء با حفاظت صرف متفاوت بوده و به واسطه ارائه تجربه منحصر به فرد به مخاطبان بسیار جذاب است.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری؛ ایروانی مدیر عامل و رئیس هیات مدیره صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی در اولین نشست تخصصی اقتصاد احیاء اماکن تاریخی که روز شنبه 15آذر در تالار فارابی دانشگاه هنر تهران برگزار شد، گفت: احیاء در مراحل گوناگونی شکل می گیرد ، مرحله اول شکل گیری احیاء در خلاء ایجاد شده میان امروز ما نسبت به گذشته ، معماری ما، روابط اجتماعی و ...، مرحله بعدی ورود افراد گوناگون سرمایه گذاران و سرمایه گذار نماها که این مرحله می تواند بسیار آسیب زننده باشد.
ایروانی افزود:مرحله سوم دست یابی به فرایند اجرایی، آئین نامه ها و دستور العمل ها و ضوابط است، در مرحله چهارم تثبیت این مقوله و یافتن جایگاه اقتصادی و در نهایت شاهد شکل گیری بازار کسب و کار احیاء هستیم.
وی اقتصاد احیاء را به دو بخش تفکیک کرد و گفت: اول اقتصاد قابل شمارش (متراژ- زیر بنا، کیفیت تجاری و آنچه قابل شمارش است) و دوم ارزش های اقتصادی نهان که مهمترین آن سریعترین راه حل تأمین امنیت اجتماعی در بافت های تاریخی و کمک به ارتقاء سطح فرهنگ عمومی بوده که بعضاً قابل شمارش و ارزیابی مادی نیست.
رئیس هیات مدیره صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی تاکید کرد:بخشی از این اقتصاد نهان، اقتصاد فاخر بوده که نوعی برند برای سرمایه گذاران تلقی می شود، چون هنوز بسیاری اعتقادی به کسب درآمد و سود آوری در این حوزه ندارند.
ایزدی مدیر عامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران نیز ضمن تشریح سیاستهای حاکم بر حفاظت از اماکن و بافتهای تاریخی در بسترهای اجتماعی گفت: صرفاً حفاظت از یک بنا مد نظر نبوده بلکه مجموعه عناصر پیرامون محیطی آن نیز از جمله منظر تاریخی درطرح های حفاظت باید مد نظر قرار گیرد .
وی تاکید کرد : نگاه مقتصدانه به حفاظت یکی از مصادیق سیاست های حفاظت است و در حال حاضر باید جستجو کرد که جایگاه ما در سیاست های حفاظت کجاست.
انتهای پیام/