استاد جواد درویش زاده هنرمند ارومیه ای که با خلق آثار بی نظیر صنایع دستی مفتخر به دریافت گواهینامه مهر اصالت سازمان بین المللی یونسکو است. 

به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي،  بیش از 20 هزار نفر در  رشته های مختلف صنایع دستی در آذربايجان غربي فعالیت می کنندکه بسیاری از این هنرمندان از افراد به نام در رشته های صنایع دستی کشور هستند.

در اين ميان  هنر منبت در منطقه آذربایجان غربی و به ویژه شهر ارومیه بیش از 200 سال قدمت دارد.

استاد جواد  درویش زاده با بیش از 32 سال سابقه فعالیت در این زمینه از اساتید برجسته دانشگاهی و رشته منبت کاری می باشد که موفق به گرفتن گواهینامه مهر اصالت از سازمان یونسکو در سال 91 شد.

مهمترین آثار درویش زاده شامل جای دستمال کاغذی منبت کاری با اخذ مهر اصالت از یونسکو، گلدان چوبی منبت کاری با اخذ نشان ملی در سال 1390، جعبه با درب مخفی منبت کاری با اخذ نشان ملی در سال 1390 هستند، از این هنرمند صدها اثر هنری دیگر نیز وجود دارد که در بازارهای استان ارائه می شود.

رونق صنایع دستی نیازمند فرهنگ سازی است
دارنده مهر اصالت یونسکو و دو نشان ملی صنایع دستی کشور معتقد است رونق صنایع دستی نیازمند، آموزش، ارائه الگو و فرهنگ سازی است.

جواد درویش زاده در گفتگو با خبرنگار روابط عمومي  اظهار داشت:  آموزشهای جدید و به روز، الگوسازی های خلاقانه و فرهنگ سازی، گامهایی هستند که باعث تقویت این بخش شده و بسترهای مناسب برای حضور هنرمندان را در سطح بین المللی فراهم می کنند.

این هنرمند منبت کار اضافه کرد: جوانان ایران اسلامی باید برای جذب در این رشته الگو داشته باشند ولی متاسفانه این الگوسازی برای آنان انجام نشده است.

وی گفت: وضعیت معیشت و زندگی یک هنرمند صنایع دستی می تواند به عنوان یک الگوی مهم در این زمینه مطرح باشد.

درویش زاده ادامه داد: اگر ما حرفی در این زمینه برای گفتن نداشته باشیم مسلما کشورهای غربی و بیگانه به جای ما سخن گفته و عقاید، فرهنگ و تولیدات خود را به خورد ملت ما می دهند.

وی با بیان اینکه داشتن یک سیاست هدفمند در زمینه میراث فرهنگی از ضروریات این بخش است گفت: این سیاستگذاری و برنامه ریزی نیز باید به گونه ای باشد که با تغییر دولت و مدیریتها در سطح کلان کشوری دستخوش تغییر و تحولات نشود.

این هنرمند ارومیه ای اظهار کرد: هم اکنون باید با یک دید وسیع به موضوع صنایع دستی نگریسته شود زیرا مسایل باید ریشه ای و عمیق مورد بررسی و کنکاش قرار گیرد.

درویش زاده ادامه داد: صنایع دستی بخشی است که می توان با توسعه آن به ایجاد اشتغال سالم و با سرمایه ای اندک اقدام کرد و جوانان در محیطی آرام و سالم بدور از اسیبهای اجتماعی می توانند مشغول به کار شوند.

وی در باره حضور هنرمندان صنایع دستی کشور در نمایشگاههای جهانی و نمایش محصولات آنان در فروشگاههای کشورهای همسایه اظهار کرد: بازاریابی برای این محصولات هرچند مهم به نظر می رسد ولی بستر و فرهنگ سازی مهمتر است.

درویش زاده با اشاره به اینکه هنرمندان صنایع دستی سفیران فرهنگی با قدرت کشورها در نمایشگاههای بین المللی هستند افزود: عدم بضاعت مالی این هنرمندان باعث حضور کم رنگ آنها در این نمایشگاهها و مظلوم ماندن این هنرمندان شده و باید تدابیری اندیشیده شود تا هنرمندان بتوانند در این نمایشگاهها حضور وسیعی داشته باشند.

وی اظهار کرد: خدمت به مردم کشور و افتخار آفرینی برای ایران اسلامی آرزوی قلبی هنرمندان صنایع دستی استان آذربایجان غربی است ولی رکود بازار این تولیدات دست بسیاری از فعالان این رشته را بسته نگاه داشته است.

علاقه مندان به صنايع دستي و هنرهاي سنتي مي توانند به منظور مشاهده آثار استاد جواد درويش زاده به سایت www.urmiamonabat.ir   مراجعه نمايند.
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1393091926