برنامه های سازمان میراث فرهنگی برای زمان بعد از بازگرداندن اشیا خوروین از موزه سنکانتر بلژیک به ایران اعلام شد. قرار است نمایشگاهی در موزه ملی ایران راه اندازی شده و کل اسناد حقوقی پیگیری این پرونده و روند استرداد و مراحل بسته بندی و انتقال آن از موزه سنکانتر بلژیک به ایران را در این نمایشگاه ارایه شود.
محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در گفتگو با خبرگزاری میراث آریا با اعلام این خبر افزود: در موزه ملی ایران 228 قطعه اشیا میراثی متعلق به تپه باستانی خوروین در ساوجبلاغ استان البرز وجود دارد که با پیوستن این 349 قلم شی جدید، تعداد آنها به 577 مورد خواهد رسید. این اشیا شامل ظروف خاکستری، سفالینه ها و اشیا فلزی است که کاربردهای متعددی داشته است. مجموعه این اشیا ، گنجینه کاملی برای پژوهشگران و محققان این حوزه فراهم خواهد کرد تا به مطالعه تاریخ و فرهنگ و سبک زندگی ایرانیان در اواخر هزاره دوم و اوایل هزاره اول پیش ازمیلاد مسیح بپردازند.
به گفته وی همچنین برگزاری کارگاه علمی مرتبط با اشیا بازگردانده شده و ارایه سخنرانی علمی از دیگر فعالیتهایی است که بعد از ورود این اشیا به ایران ، پیش بینی و برنامه ریزی شده است.
وی افزود :با اداره کل میراث فرهنگی استان البرز هم هماهنگی لازم انجام شده تا موزه ای در این استان به صورت تخصصی ایجاد شود و اشیا مذکور و سایر اشیا و اموال میراثی مرتبط با حوزه استان البرز به این منطقه منتقل شده تا باعث معرفی هویت و پیشینه تمدنی این منطقه و استان شود.
طالبیان گفت : پیش از انقلاب دو بار عملیات اکتشاف در تپه باستانی خوروین ساوجبلاغ انجام شده که بار اول توسط دکتر علمی حاکمی در سال 1328 و بار دوم توسط پروفسور واندنبرگ در سال 1332 به مدت 10 روز اکتشافاتی در این منطقه صورت گرفته است.
اخیرا بعد از 33 سال پیگیری حقوقی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ، 349 قلم اشیا باستانی ایران در بلژیک با حکم دادگاه استیناف این کشور به دولت ایران تحویل شد. این اشیا به زودی به کشور بازگردانده می شود. برای بازگردان این اموال از بلژیک 2هزار ساعت کار کارشناسی، 33 سال پیگیری ویک سال دیپلماسی فعال حقوقی از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صورت گرفته است.
انتهای پیام/