محمدرضا رضوانی، استاد جفرافیا و گردشگری دانشگاه تهران معتقد است مناطق حفاظت شده دارای جاذبه گردشگری است و در بیشتر مناطق دنیا، صنعت توریسم در مناطق حفاظت شده رواج دارد.
وی در گفتگو با میراث آریا(chtn) ادامه داد: کمیت و کیفیت توسعه گردشگری در هر منطقه و به ویژه مناطق حفاظت شده باید با ظرفیتها و محدودیتهای محیط سازگار باشد.
رضوانی تصریح کرد: این تفکر درستی نیست که هیچ گردشگری نباید وارد مناطق حفاظت شده شوند، البته باید توجه کرد که طرحهای توسعه گردشگری این مناطق بسیار مهم است و باید از هر لحاظ با محدودیتهای منطقه تطبیق داشته باشد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه هر طرحی دارای آثار و عوارض منفی و مثبت است، یادآور شد: در طرحهای توسعه گردشگری مدیریت نقش مهمی دارد، مدیریت درست، اثرات منفی زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی طرحهای توسعه گردشگری را به حداقل میرساند.
وی افزود: علاوه بر تمام این موارد مدیریت اجرایی طرح باید مورد دقت و توجه قرار گیرد، اینکه چه کسی و با چه برنامهای وارد طرح میشود باید مورد بررسی قرار گیرد.
رضوانی گفت: در گذشته توسعه گردشگری براساس طرحهای مصوب نبوده و به همین دلیل ذهنیت برخی متخصصان و فعالان محیط زیست نسبت به این قضیه منفی شده است و این عده اعتقاد دارند که با ورود گردشگر، محیط زیست تخریب میشود در حالی که این درست نیست و ما باید توسعه مناطق حفاظت شده را از یک نقطهای آغاز کنیم.
مدرس دانشگاه افزود: گردشگری باید متناسب با ظرفیتها و پتانسیلهای موجود توسعه پیدا کند و طرحهایی اجرا شود که آثار و عوارض را به حداقل ممکن برساند.
رضوانی با بیان اینکه جزیره آشوراده قابلیتهای بسیاری برای توسعه گردشگری دارد، گفت: باید مطالعات لازم صورت گیرد که جزیره آشوراده ظرفیت توسعه گردشگری متمرکز را دارد و یا گردشگری گسترده باید مورد توجه قرار گیرد، البته در بسیاری از مناطق حفاظت شده دنیا، توریسم گسترده رواج پیدا کرده که می توان از این الگوها برای توسعه گردشگری این جزیره استفاده کرد.
انتهای پیام/