مسجد جامع يكي از قديميترين و مهم ترين بناهاي تاريخي و آثار اسلامي شهر سمنان است و به زودي سقف شبستان شرقي آن مرمت ميشود.
به گزارش روابط عمومي اداره کل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگری استان سمنان،آرزو گلكار سرپرست اداره ميراثفرهنگي استان با اشاره به انجام مرمت، بازسازي و ساخت در شبستانهاي مسجد جامع سمنان در سالهاي اخير، افزود: حصارهاي چوبي اطراف گلدسته مسجد نيز در حال مرمت است.
مسجد جامع سمنان در قرون اوليه اسلامي ساخته شده است و غير از مناره غزنوي – سلجوقي مسجد مي توان آثاري از دوره هاي ايلخاني، تيموري و تعميراتي نيز از دوره قاجاريه در مسجد جامع مشاهده كرد.
يكي از مهمترين عناصر تشكيل دهنده مسجد، شامل ايوان آجري و رفيع آن به ارتفاع حدود 20 متر و عرض دهنه حدود 10 متر است كه با كتيبه اي به خط ثلث سفيد بر متن لاجوردي مزين شده و مربوط به دوره تيموري است.
اين مسجد با شماره 162 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.
درگوشه شمال شرقي شبستان شرقي مسجد جامع، مناره مسجد واقع است كه يكي از زيباترين مناره هاي تاريخي و تاريخ دار كشور و استان سمنان محسوب مي شود.برطبق كتيبه كوفي، مناره بين سالهاي 417 تا 466 توسط ابوحرب بختيار حاكم ايالت قومس در دوره غزنوي و ممدوح منوچهري دامغاني بنا شده است.
ارتفاع اين مناره از سطح زمين حدود 31 متر است . در اطراف منار نيز كتيبه اي با طرح و نقش زيبا از آجر و با خط كوفي تزيين شده است.
نشست بررسي مسائل و مشكلات مسجد جامع سمنان با حضور هيات امناي مسجد، و جمعي از مسئولان شهرستان شامل فرماندار سمنان، معاونين فرماندار، رئيس اداره اوقاف و امور خيريه شهرستان سمنان، شهردار منطقه يك، سرپرست اداره ميراث فرهنگي شهرستان سمنان و ... با هدف بررسي مشكلات و ساماندهي و مرمت بخشهاي مختلف مسجد برگزار شد.
انتهای پیام/